Przepis na czerwona kapusta karol okrasa

Od niedawna goszczę na stronie Seromaniacy, na której znajduje się obszerna wiedza na temat serów oraz szeroki wachlarz przepisów z ich użyciem. Wzięłam udział w konkursie zorganizowanym przez serwis Zobacz więcej
Kebab, jak większość z Was wie, to danie kuchni orientalnej. W Polsce najpopularniejszy jest döner kebab, czyli mięso drobiowe lub baranina nabite na długi, obracający się szpikulec umieszczony tuż Zobacz więcej
W dzieciństwie zawsze mi powtarzano, żebym słuchała starszych. Słuchaj rodziców, słuchaj babci, starszej siostry, nauczycieli...i chociaż bunt dziecięcego serca kazał mi protestować i robić po Zobacz więcej
Ale jak to - ryba i kiszona kapusta?! Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia. Jednak szybko okazało się, że taka kombinacja może być naprawdę smaczna! Skąd pomysł? Miałam okazję Zobacz więcej
Tegoroczne święta świętowaliśmy podwójnie. Pierwszy raz w przedświąteczny weekend, w hotelu Poziom 511. Tak, tak, to to samo miejsce w którym organizowaliśmy 4-ty półfinał I Edycji BlogerChefa i 2-gi Zobacz więcej
Zakupiłam placki tortilli a potem zaczęłam zastanawiać się, co włożyć do środka. Jakiś czas temu serwowałam je z drobiowymi kęskami i sałatkowym mixemtym razem miałam ochotę na coś innego. Z pomocą Zobacz więcej
W przedostatni weekend stycznia we Wrocławiu odbyły się Dni Australii. Oprócz pokazu filmów w Kinie Nowe Horyzonty odbyły się także wydarzenia towarzyszące. W sobotę miałam przyjemność wziąć udział w Zobacz więcej
Jak już pewnie wiecie albo i nie przydarzyła mi sie cudowna przygoda... miesiąc temu miałam okazje zostać zaproszona do kuchni Lidla do programu Doroty Wellman i Karola Okrasy i ich odcinka z okazji Zobacz więcej
aromatycznepodróże
aromatycznepodróże Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Aromatyczne Podróże
Kapusta czerwona

Kapusta czerwona 16298

Sałatka z czerwonej kapusty Kolejna propozycja przetworów, może jeszcze komuś uda się ją wykonać przed nadejściem wielkimi krokami zimy :-) Przepis ten dostałam od swojej Mamy, która zdopingowała mnie Zobacz więcej
W zeszłą sobotę na zaproszenie Lidla miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę. Pretekstem spotkania była premiera nowej książki kuchni Lidla "Kuchnia Zobacz więcej
Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to bardzo lubimy. Ja zrobiłam je pierwszy raz, po obejrzeniu odcinka Karola Okrasy łamiacego przepisy :) Żeberka w kapuście (kiszonej i słodkiej) SKŁADNIKI Zobacz więcej
Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511 – wspomnienie Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511. Pewnego dnia na fp Hotelu Poziom 511 ogłoszono możliwość zapisów na pokaz kulinarny Zobacz więcej
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy to kolejna cudna propozycja książkowa Lidla. Jeśli uważacie, że to jakaś tania broszurka, chwyt marketingowy jesteście w błędzie. To totalnie pełnowartościowa książka Zobacz więcej
Ostatnio dostałam od Lidl wspaniałą książkę Kuchnia Polska według Karola Okrasy. Autor pisze w niej o polskiej kuchni, o gotowaniu na co dzień i od święta ale zawsze po polsku. Jest to książka o Zobacz więcej
Esencjonalny wywar mruga na ogniu przez kilka godzin. Smaki uwalniają się powoli... dobra zupa potrzebuje bazy, doskonałej bazy. Tutaj nie ma przyspieszania, proszków i płynów ze smakiem umami. Na Zobacz więcej
W sobotę 5 listopada miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę, a organizowanych przez sklep Lidl. Tematem warsztatów była kuchnia polska i były one Zobacz więcej
Kochani, musicie mi niestety wybaczyć tę dłuższą przerwę, ale niestety miałam dość poważne problemy z Internetem. Na szczęście już do Was wracam z dużą dawką nowych przepisów, na które zapraszam już Zobacz więcej
Opalanka
Opalanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
niebo na talerzu
 Czerwona kapusta

Czerwona kapusta 8778

To przepis dla tych, którzy lubią połączenia słodko-kwaśne i np. do śmietany w mizerii dodają trochę cukru:)Ten smak bardzo mi odpowiada, moja mama przygotowywała surówkę z kapusty w podobny sposób, Zobacz więcej
W miniony piątek Karol Okrasa gotował dla Radia Kolor. Miałam przyjemność być jednym z jego gości. Polędwica - 1 kg pieczemy przez 1,5 do 2 godzin w temp. 70 - 73stopni. Zanim włożymy ją do piekarnika Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
madameedith.com
Warsztaty z Karolem Okrasą

Warsztaty z Karolem Okrasą 513

Wczoraj miałam ogromną przyjemność wziąć udział w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę. Miały one miejsce w restauracji Platter by Karol Okrasa w Hotelu Intercontinental. I od razu Zobacz więcej