Przepis na czerwona kapusta karol okrasa- z gruszka

Surówka z czerwonej kapusty z gruszką Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Piernik ze świeżą żurawiną Surówka z czerwonej kapusty z gruszką Zimowa porą uwielbiam czerwona kapustę, choć Zobacz więcej
…kapusta czerwona mniejszą popularność notuje w sondażach niż rządząca biała kapusta, niemniej jednak jest smaczna, choć odrobinę twardsza, co może stać się zaletą po dokładnym poszatkowaniu…poza tym Zobacz więcej
Kulinarny aforyzm : Sobie sam nawarzy piwa, kto od życia się odrywa. Konstanty Ildefons Gałczyński Kolejny przepis znaleziony w książce Trine Hahnemann „Scandinavian Christmas”. Taka surówka dobra Zobacz więcej
Składniki: 2 większe kapusta czerwona, 3 litry wrzątek, 2 szklanki woda, 2 po 2x liść i ziele, 10 ziarenek goździki, 4 łyżki cukier, 2 łyżki czubate jarzynka, 2 łyżeczki pieprz mielony, 3 sztuki Zobacz więcej
Dziś tak na szybko, bo zaraz lecę na Food Show do Katowic szukać stoiska ze strusiami. Może przytulę jeszcze jakieś dobre piwo. Mam nadzieję, że dostanę jakiegoś sympatycznego Hajera. A kapusta? No Zobacz więcej
Surówka z czerwonej kapusty i gruszki - BaBy w kuchni Na słodko bezy ciasta bez pieczenia ciasta czekoladowe ciasta drożdżowe ciasta z owocami ciasteczka desery drożdżówki inne ciasta lody Zobacz więcej
Ostatnio wpadł mi w ręce przepis na bardzo smaczną surówkę z czerwonej kapusty. Ciekawe połączenie kapusty ze słodkimi figami, soczystą gruszką i chrupiącymi orzechami. Porcja jest dość duża, ale Zobacz więcej
Czy to nie złośliwość losu, że książkowa jesień wraz z wraz całym dobrodziejstwem inwentarza w postaci chłodu, szarości i deszczu, pojawia się jak w zegarku 23 września, kiedy na prawdziwą wiosnę Zobacz więcej
Już nie raz pisałam, że dla mnie dzień bez surówki to dzień stracony. Uwielbiam każdą surówkę i choćby była z 2 składników przygotowana to musi być do drugiego dania i basta! Dzisiaj przygotowałam Zobacz więcej
Składniki: 1 nieduża kapusta czerwona, 20 dag bekon, 2 sztuki jabłka, 1 sztuka gruszka, 1 łyżeczka cukier 2 łyżeczki vegeta, 1/2 łyżeczki pieprz czarny mielony, 1 łyżka ocet winny, 1 łyżka mąka Zobacz więcej
Święta to czas wykwintnych obiadów, do których wyśmienicie będzie pasowała ta surówka:) Lista zakupów: 1 mała główka kapusty czerwonej 1 łyżka masła klarowanego 1 cebula 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki Zobacz więcej
surówka z czerwonej kiszonej kapusty ... po raz drugi ... kolor buraczkowy wciąż na talerzu...chyba intuicyjnie sięgam po intensywne kolory i smaki bo za oknem monochromatycznie. surówkę zrobiłam Zobacz więcej
Hormony. Wow. Nie mam pojęcia jak opisać to szaleństwo. Ale może na początku drobne wprowadzenie. Lubię poranki, także te wczesne. Jeśli zaproponujesz mi wyprawę zaczynającą się chociażby o 5 rano Zobacz więcej
Od niedawna goszczę na stronie Seromaniacy, na której znajduje się obszerna wiedza na temat serów oraz szeroki wachlarz przepisów z ich użyciem. Wzięłam udział w konkursie zorganizowanym przez serwis Zobacz więcej
Kebab, jak większość z Was wie, to danie kuchni orientalnej. W Polsce najpopularniejszy jest döner kebab, czyli mięso drobiowe lub baranina nabite na długi, obracający się szpikulec umieszczony tuż Zobacz więcej
Moja mama robi to danie często, bo wszyscy to bardzo lubimy. Ja zrobiłam je pierwszy raz, po obejrzeniu odcinka Karola Okrasy łamiacego przepisy :) Żeberka w kapuście (kiszonej i słodkiej) SKŁADNIKI Zobacz więcej
Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511 – wspomnienie Pokaz kulinarny Karola Okrasy w Hotelu Poziom 511. Pewnego dnia na fp Hotelu Poziom 511 ogłoszono możliwość zapisów na pokaz kulinarny Zobacz więcej
W dzieciństwie zawsze mi powtarzano, żebym słuchała starszych. Słuchaj rodziców, słuchaj babci, starszej siostry, nauczycieli...i chociaż bunt dziecięcego serca kazał mi protestować i robić po Zobacz więcej
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy to kolejna cudna propozycja książkowa Lidla. Jeśli uważacie, że to jakaś tania broszurka, chwyt marketingowy jesteście w błędzie. To totalnie pełnowartościowa książka Zobacz więcej
Gdy szukam nowych inspiracji, często patrzę na przepisy moich przodków. Często takie pradawne receptury mają w sobie więcej uroku niż kuchnia nam współczesna. Czuć w nich smak historii. Dlatego Zobacz więcej