czerwona kapusta na gorąco

Potrzebujesz farbki lub wywaru z łupinek cebuli lub czerwonej kapusty, herbaty lub kurkumy. Farba musi być gorąca, z sokiem z cytryny. Witoką koronkę posmaruj białkiem od jajka. Jajka na twardo owiń Zobacz więcej
Lubicie czerwoną kapustę? a kiszoną czerwoną kapustę? Ja kupują ją zawsze u pani na ryneczku a jest zjawiskowa w smaku. Często zajadam ją po prostu samą ale tym razem wykorzystałam ją do surówki. Jest Zobacz więcej
Prosta i szybka w przygotowaniu, znakomite połączenie smaków. Oto surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami. Zapraszam gorąco. Surówka z czerwonej kapusty z orzechami i rodzynkami Zobacz więcej
Surówki pasują do wszystkiego, najbardziej lubiane przez wszystkich oczywiście do obiadu. Ja natomiast lubię jako dodatek do kanapek czy nawet same na śniadanie byleby smakowały. Ta jest wyjątkowa, Zobacz więcej
Jeszcze w wolnej chwili robię słoiczki - po kilka sztuk ,żeby było z czego zima wybierać . Dziś zrobiłam kapustkę w zalewie octowej - pomieszałam białą i czerwona kapustę . Sałatka w słoikach z Zobacz więcej
Przepisów na surówkę z czerwonej kapusty jest wiele.Ja polecam gorąco z dodatkiem kukurydzy,jest bardzo smaczna! Zapraszam do korzystania z przepisu..:) Składniki 1/2 główki średniej kapusty czerwonej Zobacz więcej
Nieco inna wersja klasycznej surówki coleslaw. Jest świetnym dodatkiem do pieczonego kurczaka, ryby, frytek. No i ten kolor… Gorąco polecam! Składniki: pół główki małej czerwonej kapusty 1 mała Zobacz więcej
Szybka, prosta, pyszna i pełna witamin surówka obiadowa składająca się z kapusty pekińskiej, papryki, pora i kukurydzy według własnego pomysłu, pozdrawiam :-). Składniki (na 6 osób): główka kapusty Zobacz więcej
Składniki: kapusta czerwona ok. 20 dag cebula 1/4 tłuszcz 5 dag mąka pszenna 1,5 łyżki jabłka kwaśne (antonówki) 1 sól, cukier, pieprz lub ostra papryka, gałka muszkatałowa, sok z cytryny Wykonanie: Zobacz więcej
Fot. Fotolia.com Jeśli planujesz kroić czerwoną kapustę lub czerwone buraczki, posmaruj najpierw swoje dłonie cienką warstwą oleju jadalnego, dzięki temu twoje dłonie mniej się zafarbują i łatwiej je Zobacz więcej
Chciałam zaproponować surówkę na ciepło z boczkiem. Jest rewelacyjna...idealnie pasuje do roladek mięsnych i klusek, a także do ziemniaków i "kotleta". Spróbujcie a nie pożałujecie ;) Składniki: 1 kg Zobacz więcej
Uwielbiam jej kolor i bardzo lubię jej smak. Dziś przygotowałam ją w trochę jesiennej odsłonie, z jabłkiem, tymiankiem i octem winnym. Jest lekko chrupiąca, ale jednocześnie delikatna w smaku. Zobacz więcej
Bardzo lubimy czerwoną kapustę jako dodatek do obiadu. Robiłam z niej już różne surówki oraz duszoną na ciepło w tradycyjny sprawdzony sposób. Tym razem postawiłam na kapustę duszoną w soku Zobacz więcej
, przykryć folia aluminiową. Najlepiej przełożyć na dno tortownicy i wstawić do piekarnika w celu zapieczenia na 30 min. w temp 180 stopni C. Wyjąć z pieca i pokroić na gorąco. Podawać z barszczykiem Zobacz więcej
Jest to moja ulubiona sałatka obiadowa. Połączenie zwykłego mixu: sałata, pomidor, ogórek ze słodką żurawiną i pysznym sosem miodowo-balsamicznym... gorąco polecam. Sałatka: nieduża kapusta pekińska Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
KUBAŃSKI KURCZAK

KUBAŃSKI KURCZAK 202

0
Andrzej po powrocie z Kuby-wyspy jak wulkan gorąca, oprócz pięknej opalenizny,pysznego miodu oraz innych cudnych pamiątek,przywiózł przepis na pysznego kurczaka. Musicie spróbować, jest łatwy i szybki Zobacz więcej
Dziś prosty, przepis na krokiety z pieczarkami, kapusta kiszoną i startym żółtym serem. To przepyszne danie obiadowe i łatwe do przygotowania .... Gorąco polecam... Farsz : -1/2 kg kapusty kiszonej Zobacz więcej
witam kochani dziś chciałabym podzielić się z Wami bardzo fajnym przepisem na pyszną kapustkę czerwoną do obiadu, zwaną też często modrą kapustą. jest to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju mięs czy Zobacz więcej
Jeśli zostanie nam czerwona kapusta np. po przygotowaniusurówki, warto przygotować z niej bardzo smaczną, zasmażaną wersję: lekko słodką ale jednocześnie pikantną. Miód i żurawina świetnie kontrastują Zobacz więcej
, wtedy nasze gołąbki szybciej nam się usmażą. Dobrze jest przewrócić każdą stronę dwa razy, aby od razu nie przypiekły nam się za dużo. Usmażone gołąbki układamy na talerzykach, możemy je polać sosem Zobacz więcej