czerwona kapusta z szybkowaru

Składniki: kacze udka 2 większe, majeranek 1 łyżka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki, masło klarowane 2 łyżeczki, kapusta czerwona 1 mała główka, Zobacz więcej
: ugotowanie wywaru drobiowego sparzenie kapusty czerwonej we wrzątku w celu pozbycia się goryczy gotowanie sparzonej kapusty w wywarze drobiowym przygotowanie kremu z suszonych śliwek gotowanie Zobacz więcej
Składniki: pierś z kaczki 2 sztuki, udka z kaczki 2 sztuki, majeranek 2 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, kapusta czerwona 1 mała, śliwki Zobacz więcej
Soczyste goloneczki z kiszoną kapustą zasmakują nie tylko wielbicielom tego rodzaju mięska :) Składniki: 5 małych goloneczek w siatce 1/4 szklanki jasnego piwa Vegeta pieprz olej 1 kg kiszonej kapusty Zobacz więcej
ziaren żyta /pszenicy /orkiszu, namoczone przez noc 1-2 cukinie, pokrojone w słupki 1 czerwona papryka, pokrojona w słupki 1 duża pietruszka /seler, pokrojony w słupki 1 łyżka oliwy pietruszka Zobacz więcej
paprykę, czerwone winoi parę innych składników, więc nie jest już oryginalny. Składniki: 600 g wołowiny na gulasz 300 g kiszonej kapusty 2 cebule 2 papryki (czerwone, żółte) 2 łyżeczki przecieru Zobacz więcej
i gotować z 30 minut szybkowar otworzyć najlepiej po 30 minutach /w tym czasie sam spuści ciśnienie/, kacze udka i ziemniaki nabiorą jeszcze smaku udka wyjąc na półmisek, ziemniaki wyjmować cedzakiem Zobacz więcej
minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie szynkę wyjąć na talerz, pokroić na 3-4 cm grubości porcje do szybkowara wlać śmietanę z mąką i miksować pałką blendera doprowadzając do zagęstnienia Zobacz więcej
Za moim oknem krajobraz w odcieniach złota i czerwieni także jesiennej kuchni ciąg dalszy. Pyszna, faszerowana papryka. Idealna dla wielbicieli tradycyjnych gołąbków. Dzięki papryce mięso jest bardzo Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Roladki na włoską nutę

Roladki na włoską nutę 98

0
z suszonymi pomidorami i serkiem typu capresi i kapustą włoską Wyszło pysznie, choć do sosu mogłam dać więcej papryki. Miałam swoją kapustę włoską- małą, bo ekologiczną bez nawozu, z większych Zobacz więcej
z kostki mięsnej 3 łyżki oleju rzepakowego Przyprawy wg.uznania: suszony rozmaryn,papryka czerwona w proszku,czosnek granulowany,płatki chili,sól morska ziołowa (młynek Kamis) Mięso umyć,osuszyć i Zobacz więcej
( około kg) 4 garści ryżu (2 - 3 torebki) 100 g słoniny sól pieprz łyżeczki mielonej papryki czerwonej ostrej suszonej 1 większa cebula 1 łyżka smalcu 1 łyżka ostropestu 1 mała kapusta ( do 1 kg) Zobacz więcej
Smakowite gołąbki wg. Jakubiaka - warto spróbować :) Składniki: mała kapusta 100g kaszy jęczmiennej mazurskiej czerwona cebula 400g wątróbki drobiowej (np. z indyka) 200g śliwek wędzonych wódka do Zobacz więcej
pracochłonne, ale warte poświęconego mu czasu. Składniki (6 szt.): ok. 700 g schabu bez kości 1 – 2 szt. cebuli (u mnie czerwona) 1 ogórek kiszony kilka plastrów wędzonego boczku ok. 6 łyżeczek Zobacz więcej
czasu do czasu „grzeszę” z takim pikantnym jedzeniem. Składniki: 1,2 kg karkówki wieprzowej 2 papryczki chili 1 – 2 cebule 1 szklankę czerwonego wina sodka papryka w proszku pieprz ziołowy sól olej Zobacz więcej
Szukam sposobów "aromatyzowania" zup innych niż tylko: wywar z warzyw, mięsa, kostka rosołowa, podsmażony czosnek, przyprawy, zioła... Postanowiłam wypróbować walory smakowe różnych gatunków serów Zobacz więcej
W podrobowym szaleństwie spróbowałam tym razem czegoś innego. Zamiast klasycznego gulaszu z serc drobiowych, wybrałam uduszenie połówek tych wieprzowych w sosie z czerwonym winem. Wyszło przepysznie i Zobacz więcej
... Ja preferuje szybką kuchnie, szybkie dania, co nie znaczy mniej smaczne. Potrzebujecie: Kapustę Białą Marchew Paprykę Czerwoną Cebulę Białą lub Szalotkę ( mała, lekko fioletowa, owalna, francuska Zobacz więcej
Składniki: 500g mięsa wołowego ( u mnie z uda wołowego) kość wołowa włoszczyzna (marchew,pół selera,pól pora,pietruszka,liść kapusty pekińskiej,zielona pietruszka) 3 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 duże Zobacz więcej
Kiedyś zjadłam u koleżanki bigos, smakował mi obłędnie. Ponieważ prawie nie jem mięsa, wzięłam przepis i ugotowałam ze wszystkich przepisowych składników nie dodając mięsa. Gotowy był w pół godzinki, Zobacz więcej