czerwona kapusta zasmażana z boczkiem

bezy ziemniaczane buraczki na ciepło do obiadu buraczki z cebulką do obiadu curry z pieczarek czerwony ryż domowe tortille - ciasto kapusta czerwona na ciepło do obiadu kapusta z grochem i boczkiem Zobacz więcej
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA Kapusta czerwona zasmażana,to pyszny dodatek do mięs i obiadów.Uwielbiana do zrazów i klusek śląskich. SKŁADNIKI : 1/2 główki kapusty Zobacz więcej
Na straganikach i bazarkach pojawiły się już główki młodej białej kapusty. To czas gdy wielu z nas własnie po nią sięgnie. Klasyka kapusty to zasmażana bądź duszona z boczkiem i koprem. U nas dzisiaj Zobacz więcej
Sezon na młodą kapustę już dawno się zaczął i oczywiście jak najszybciej zakupiłam i przygotowałam kapustę zasmażaną, którą jedliśmy potem przez bite 3 dni! Zrobiłam tak jak lubię, czyli z dużą Zobacz więcej
Edyta
Edyta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Sofa
Zupa ziemniaczana

Zupa ziemniaczana 5251

2
Składniki na zupę: wywar warzywny 4 duże ziemniaki 5 grubych plastrów boczku wędzonego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki czerwonej 1 łyżeczka kminku mielonego 50 g mąki 1 łyżka masła Zobacz więcej
Przepis na duszoną czerwoną kapustę dostałam od mojej cioci, która gotuje bardzo tradycyjnie. Ja sama muszę przyznać, że mimo poszukiwania wciąż nowych smaków, uwielbiam kluski śląskie podane z Zobacz więcej
sos mąką rozmieszaną z zimną wodą, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku solą, pieprzem lub ew. przyprawą maggi. Podajemy z ziemniakami, kopytkami, kluskami na parze i buraczkami lub modrą ( Zobacz więcej
Kapusta zasmażana podobnie jak kapusta czerwona zasmażana jest doskonałym uzupełnieniem przede wszystkim dań mięsnych. Delikatny smak, obłędny aromat i prostota przygotowania sprawiają, że z łatwością Zobacz więcej
Soczysty schab zamiast kupnej wędliny Drobiowy boczek z dojrzewającym serem Dietetyczna pieczeń z dziczyzny Karmelizowana czerwona cebulka - idealny dodatek do mięs I na słodko :)) Zdrowe ciasto Zobacz więcej
pracochłonne, ale warte poświęconego mu czasu. Składniki (6 szt.): ok. 700 g schabu bez kości 1 – 2 szt. cebuli (u mnie czerwona) 1 ogórek kiszony kilka plastrów wędzonego boczku ok. 6 łyżeczek Zobacz więcej
ogniu przez 75 minut. Pod konic duszenia sos zagęszczamy 2 łyżkami mąki wymieszanymi z 1/4 szkanki zimnej wody, zagotowujemy. Najlepiej smakują z kluskami śląskimi i zasmażaną czerwoną kapustą. Zobacz więcej
Moje policzki cielęce podaję z kapustą zasmażana na boczku i kopytkami opiekanymi na maśle. Polska kuchnia początku XXI wieku jest często wydumanym spektaklem, w którym dzisiaj kochamy sushi z Zobacz więcej
Za oknem szaro, buro i ponuro w związku z tym zapraszam na chłopski garnek. Garnek rozmaitości, rozgrzewający i bardzo ale to bardzo sycący. 20 dkg wołowiny 20 dkg wieprzowiny 20 dkg wędzonego boczku Zobacz więcej
Surówka z kapusty pekińskiej, awokado, kiełków i jajka Surówka z kapusty pekińskiej z paluszkami surimi Sałatka z wędzonym łososiem, brzoskwiniami i prostym sosem tysiąca wysp Sałatka nicejska Zobacz więcej
„Moja większa połowa” twierdzi, że żurawina mu szkodzi….ciągle tylko słyszę, że te czerwone kulki są niesmaczne i powodują wzdęcia…No to ja pytam „moją większą połowę” co jej nie szkodzi…i nagle Zobacz więcej
(przechowywane razem są mało estetyczne).Kiedy chcemy je podać,podgrzewamy sos(gdy jest za gęsty to dolewamy wody) i wkładamy nasze zrazy,lub podgrzewamy mięska w mikrofalówce i polewamy gorącym Zobacz więcej
. i dusić pod przykryciem pod koniec smażenia dodać bulionetkę. I zagęścić sos mąką rozrobioną w wodzie. Podawać z kluskami i zasmażaną czerwoną kapustą ( przepis na kapustę wkrótce znajdzie sie na Zobacz więcej
. Z kaczki wyjąć upieczony czosnek. Warzywa wraz z czosnkiem, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków (jak Jamie Olivier). Następnie sos przetrzeć przez sitko, wlać wino, zagotować, doprawić do smaku solą, Zobacz więcej
Bigos z kapustą jako potrawa ostatecznie wykształcił się w XVIII w., stając się bezpośrednim przodkiem bigosu – czyli potrawy z gotowanej kapusty z dodatkiem mięsa i wędlin. („Compendium Ferculorum Zobacz więcej
powinny dokładnie się połączyć. Ponieważ przygotowujemy go z kiszonej kapusty, nie jest poddatny na szybkie psucie, dlatego najlepiej jeżeli będziemy gotowali tą potrawę przez kilka dni - Zobacz więcej