czerwona porzeczka z imbirem

Dżem z czerwonej porzeczki i imbiru Uwielbiam dodatek imbiru do dżemów czy konfitur. Będąc kolejny raz u Mamy nazbierałam znowu czerwoną porzeczkę, którą tym razem zrobiłam z jego dodatkiem, to co Zobacz więcej
..Ech, plany moje nie mają końca. Dziś mam dla Was cudowne połączenie smaków! Słodko, kwaśno, cierpkie porzeczki w zestawieniu z cynamonem i imbirem tworzą zestaw idealny. Aromat nie do opisania. Zobacz więcej
Nasz ogród, jak co roku zresztą, obrodził w ogromną wręcz ilość czerwonej porzeczki. Możliwości wykorzystania tych cudownie kwaskowatych owoców są bardzo duże, począwszy od dżemów, konfitur, dodatków Zobacz więcej
około 30-40 minut; polecam, jest pysznie, szybko i jak widać - efektownie! Składniki: około 400 - 450 g nadzienia porcja ciasta francuskiego jajko lub woda do posmarowania brzegów ciasta Nadzienie: Zobacz więcej
z połowy cytryny masło (do wysmarowania foremek) – 1 łyżka mąka pszenna (do wysypania foremek) – 1 łyżka sól, pieprz Sładniki konfitury: znajdzieciena stronie z przepisem na Chutney z porzeczek, Zobacz więcej
Lekki , pyszny koktajl, wspomagający Odchudzanie. 15 dag .czarnych porzeczek 5 dag.borówek czerwonych ze słoiczka 1 cm.starego świeżego imbiru 300 ml.mleka 1/2% 0.5 pomarańczy odrobina miodu Zobacz więcej
marghe
marghe Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MiszMasz Marghe
Chłodnik melonowy

Chłodnik melonowy 61

0
2 melony kantalupa pół melona miodowego 2 pomidory malinowe garść czerwonych porzeczek 1 cm świeżego imbiru 1/2 ząbka czosnku kilka listków bazylii 1 łyżka octu owocowego (najlepiej domowej roboty ;) Zobacz więcej
kompozycjach oraz jako dodatek do wytrawnych dań. Składniki: 500g malin 500g czerwonych porzeczek 300g cukru ( jeśli owoce są bardzo kwaśne można dodać trochę więcej) łyżeczka suszonego, mielonego Zobacz więcej
Wspaniały dodatek do pieczonego camemberta, ryb, mięs, jako dodatek do kanapki itp. Składniki: 300 g czerwonych porzeczek 2 duże czerwone cebule 1 ząbek czosnku 65 g brązowego cukru muscovado 1 duża Zobacz więcej
Składniki: Inspiracja:rozkosze stolu 0,5 kg czerwonych porzeczek ( bez szypułek ) 3 łyżki octu winnego ( lub ewent. 5% ocet spirytusowy ) 8 łyżek cukru 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina pół łyżeczki Zobacz więcej
Po prostu coś pysznego !!!! Karmelizowana cebula i orzeźwiająca czerwona porzeczka... Do zimnych mięs, do serów, a nawet do kromki z masłem... Bardzo polecam. Konfitura z cebuli i czerwonej porzeczki Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Szaszłyki: 50 dag dowolnego mięsa z wieprzowiny 1 żółta cukinia marynata 10 łyżek słodkiej, domowej konfitury z porzeczek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 chilli 1 łyżeczka imbiru 1 ząbek Zobacz więcej
Zaskakujący w smaku chłodnik, z buraczków i czarnej porzeczki. Słodkie z kwaśnym, odświeżające gazpacho w intensywnym kolorze na upalne dni. Ugotowane buraczki i świeże porzeczki zmiksowane z Zobacz więcej
Musiałam zużyć paczkę porzeczek, dlatego upiekłam ciasto - babkę, do którego przymierzałam się już od dłuższego czasu. Ciasto prócz czerwonych porzeczek zawiera mak i suszone kwiaty lawendy. Dzięki Zobacz więcej
Do przełożenia: 0,5 słoiczka dżemu z czerwonej porzeczki pół startej skórki pomarańczy Wykonanie: Marchewki obieramy i trzemy na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. Na stolnice przesypujemy Zobacz więcej
i zmiksować blenderem. Wymieszać z imbirem oraz wodą. Przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika, wyciągać co 4 godziny i mieszać widelcem dokładnie, po 12 godzinach sorbet powinien Zobacz więcej
i zmiksować blenderem. Wymieszać z imbirem oraz wodą. Przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika, wyciągać co 4 godziny i mieszać widelcem dokładnie, po 12 godzinach sorbet powinien Zobacz więcej
i zmiksować blenderem. Wymieszać z imbirem oraz wodą. Przełożyć do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika, wyciągać co 4 godziny i mieszać widelcem dokładnie, po 12 godzinach sorbet powinien Zobacz więcej
Kiedyś wrzuciłam zdjęcie agrestu i czerwonych porzeczek oraz zaanonsowałam, że mam wobec nich PLANY. Czas przedstawić jeden z nich, a konkretnie ten dotyczący agrestu. Powstała z niego nalewka Zobacz więcej