czerwone risotto

Składniki: 6 dojrzałych pomidorów 1 mała papryka czerwona 2 cebule czerwone ząbek czosnku, odrobina chili puszka tuńczyka 250 gr. ryżu do risotto( jaużyłam ryżu naturalnego, bo taki lubię ) sól, Zobacz więcej
Ciekawa odmiana risotta z czerwonym winem i salami. Smaczne i sycące danie, które nie potrzebuje specjalnych dodatków. Dla intensywniejszego koloru dodałam odrobinę soku z buraków, ale nie jest to Zobacz więcej
Wściekle czerwone risotto pomidorowe W te chłodne dni, kiedy popaduje to deszcz to śnieg potrzeba mi tylko ciepłej herbatki i kocyka. No ale, przecież uczyć się na głodniaka to niesamowita męka. W Zobacz więcej
Czerwone risotto, fot. flickr.com cyclonebill CC Risotto w kolorze czerwonym to doskonała potrawa na każdą porę roku. Mielone mięso oraz ostra i słodka papryka nadają temu daniu niesamowitego smaku. Zobacz więcej
. Risotto z czerwonym winem - 1 czerwona cebula - 2 łyżki oliwy - 1 ząbek czosnku - 150g ryżu arborio - 200ml czerwonego wina - wywar warzywny lub drobiowy - sól, pieprz - 1/2 łyżki masła - twardy ser Zobacz więcej
Ze względu na to, że buraki czerwone długo się gotują, zazwyczaj staramy się zaplanować kilka dań, w których można je wykorzystać. W tym tygodniu powstały z nich dwie całkowicie różne potrawy – Zobacz więcej
Risotto jest dobre na wszystko..., a szczególnie na brak kuchennej weny. ;-) Dla urozmaicenia proponuję ryż czerwony o ciekawym, lekko orzechowym smaku. Brukselka dodaje mu "charakterności" i całość Zobacz więcej
Czerwone risotto z buraczkami to świetna propozycja na lekkie i łatwe w przygotowaniu wegetariańskie danie, które zapewniam - przypadnie do gustu również tym, którzy nie są zwolennikami kuchni Zobacz więcej
« Charlotte z Sałatką Capresse Czerwone Risotto z Serem Kozim Kremowe risotto z dodatkiem puree z pieczonego buraka. Świetne; zarówno od strony wizualnej jak i smakowej. W oryginalnym przepisie (z Zobacz więcej
klimat dania i chyba mi się udało. Risotto okazało się strzałem w dziesiątkę i trzeba było zaserwować dokładkę ;) Składniki: 1 szklanka ryżu 1 duża cebula garść liści świeżej bazyli 6 suszonych Zobacz więcej
czas, chociażby dla smaku warto zaszaleć. Ryż czerwony również dłużej się gotuje, więc przygotowanie risotto z czerwonym ryżem nie jest znowu takie szybkie. Ale jakie smaczne Składniki (porcja dla Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Postanowiliśmy przygotować nasze pierwsze risotto. Po pomoc udaliśmy się do specjalistów, Włochów i ich kulinarnej biblii, "The silver spoon". Składniki: 100 g suszonych grzybów, użyliśmy borowików i Zobacz więcej
Na blogu było już ,,risotto dyniowe,, ale tym razem w trochę innej wersji - pomarańczowej z dodatkiem czerwonego pieprzu słodkiego groszku oraz odrobiną sera pleśniowego który nadaje mu Zobacz więcej
Risotto to potrawa opierająca się na ryżu podsmażanym na tłuszczu, z dodatkiem wytrawnego alkoholu - najczęściej wina (białego lub czerwonego), a następnie bulionu.Nie obejdzie się również bez Zobacz więcej
800 g szynki wieprzowej marynata: 5 łyżek oleju rzepakowego 3 łyżki octu z czerwonego wina 2 łyżki miodu 1 łyżka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki słodkiej papryki, czosnku granulowanego sól, pieprz Zobacz więcej
100 g ryżu carnaroli (lub arborio) 1/2 litra wody kieliszek czerwonego półsłodkiego wina (tu: Alazani Valley, Marani) suszone daktyle (ok. 10 szt.) suszone morele (ok. 10 szt.) suszone śliwki (ok. 10 Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): 2 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku zmiażdżone lub posiekane 2 cebulki szalotki obrane i pokrojone w kostkę 1 pełna szklanka ryżu do risotto (arborio) 1/2 szklanki czerwonego Zobacz więcej
na ok 4 porcje 1 szklanka czerwonego ryżu 500 g białych szparag 1 duże jabłko 1 średnia cebula 1 łyżka oleju kokosowego 1 szklanka cydru gruszkowego ok 700 ml wywaru warzywnego sól, pieprz do smaku Zobacz więcej
na gorące dni. Dzisiaj po raz kolejny gości u mnie risotto, tym razem z dodatkiem czerwonego pesto, którego rozpoczęty słoiczek miałam w lodówce oraz z krewetkami koktajlowymi. Czemu z koktajlowymi, Zobacz więcej