czerwone ziemniaki

{{headerMessage}}
Czerwone ziemniaki w wielu kompozycjach smakują wyśmienicie, jednak najlepszego charakteru dodaje im zwykle chilli. Takie to nasze doświadczenia...Otulone w czerwonej skorupie wyśmienicie smakują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czerwone ziemniaki, mają jedynie czerwoną skórkę, która po ugotowaniu i tak staje się brązowa. Od zwykłych ziemniaków różnią się jednak smakiem, są lekko słodkawe. Stanowią doskonały dodatek do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ostatniego pęczki botwinki, te listki wydały mi się jakieś takie . . . małe. Zwyczajnie poddałam się lenistwu i nie chciało mi się zwijać ich po trzy czy cztery. Botwinka poszła więc do tarty, ale że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 4-6 czerwonych ziemniaków 1 liść laurowy sól i pieprz oliwa Wyszorowane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z kilkoma ziarenkami pieprzu i liściem laurowym. Odcedzić. Rozgrzać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pycha. 200g czerwonej soczewicy 1 duży czerwony ziemniak 2 cebule 2 ząbki czosnku kostka rosołowa sól, pieprz cayenne, papryka słodka, curry, cukier, koncentrat pomidorowy Cebulę kroimy w piórka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jednym garze, w jednym piekarniku... Gulasz wołowy z czerwonym winem i ziemniakami 500 g wołowiny na gulasz 2 łyżki mąki 2 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 250 g małych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
schowało w zakamarkach szafek...Wyciągnęłam, odkurzyłam i przyrządziłam pyszną, aromatyczną wołowinę. Natomiast jeśli nie posiadacie szybkowara, danie to równie dobrze wyjdzie w normalnym garnku, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubię Boeuf Bourguignon, czyli wołowinę w czerwonym winie. Jednak szczerze się przyznam, że nie zawsze mam czas na jej przyrządzenia. Wpadłam na pomysł by wołowinę w tym daniu zastąpić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziemniaki truflowe fioletowe zakupiłam w sklepie internetowym Vegepack, polecam bo są fajną alternatywą dla zwykłych. Smakują podobnie jak nasze białe czy żółte, mają zwarty miąższ i fajnie się kroją. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - kilka marchewek - kilka ziemniaków - oliwa - przyprawy - kminek, sól, pieprz, słodka papryka - sos czerwony - dobrej jakości ketchup, czerwona cebulka, sól - sos biały - śmietana, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis zaczerpnięty z programu „30 minut Jamiego”. Te ziemniaki są genialne w swej prostocie i zaskakujące w smaku. Podsmażona skórka cytrynowa, miękki i słodki czosnek smażony w łupinkach i rozmaryn Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie z serii jednogarnkowych .... mięso, soczewica i mnóstwo warzyw sprawiają, że jest ono bardzo pożywne i sycące. Słodkawo-pikantny smak to zasługa czerwonej pasty curry, gorczcycy i soczewicy. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"To mniej znana w Europie wersja czerwonego tajskiego curry, w której można się zakochać od pierwszego kęsa" - przynajmniej tak zapewnia w swojej książce "Łatwa kuchnia tajska" Ken Hom. I Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam curry wszelkiego rodzaju... w tym wypadku dziecko wrodziło się we mnie :) Dziś prezentuje Wam przepis na cudowne tajskie curry z warzywami i kurczakiem. Bardzo smaczne i proste do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
że sprawdzi się w czymś w rodzaju curry: z duszonymi warzywami i wyrazistymi przyprawami. Ciekawostką i niespodzianką jest to, że okra w trakcie duszenia lekko się klei, niczym roztopiony ser ;) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od jakiegoś czasu mój piekarnik działa na najwyższych obrotach. Lubię robić dania w piekarniku, bo po całym domu rozchodzi się aromatyczny zapach - cudownie. Tym razem w 200 stopniach na 40 minut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli po Świętach macie ochotę na coś zwyczajnego, ale jednocześnie bardzo smacznego dzisiejszy wpis na pewno Wam się spodoba. U nas były dzisiaj ziemniaki z tymiankiem i czerwoną cebulą. Bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jednak udało mi się go zrealizować. Moje ziemniaki były wyjątkowo fioletowe, prawie jak czerwone buraczki, pachniały dość intensywnie już w stanie surowym. Nie dodawałam przypraw, lekko je tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jednogarnkowe danie w stylu naszej fasolki po bretońsku. Pomidorowe, sycące - niezbyt wyszukane, choć przyznaję - bardzo smaczne. Przepis zaczerpnęłam z Kukbuka gdzie ze zdjęcia uśmiechało się do mnie Zobacz więcej