czerwony barszcz z 8 buraków m gessler

Barszcz to zupa, która smakuje mi tak samo dobrze o każdej porze roku, choć za każdym razem wychodzi trochę inny. Wiosna to czas lekkiej botwinki, a latem – gdy buraki podrosną – można ugotować Zobacz więcej
O tej porze roku bardzo chętnie zjadamy i pijemy chłodne dania i napoje. Przygotowałam dla Was kilka propozycji na zupy chłodniki z barszczu czerwonego. Dzięki firmie Krakus mam możliwość testowania Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Chłodnik ten jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu, a dodatkowo smakuje rewelacyjnie i z pewnością gwarantuje ochłodę nawet w najgorętszy dzień lata. Wystarczy porządnie Zobacz więcej
Barszcz czerwony ma w sobie coś magicznego. Mogę go pić na okrągło. Doprawiony czosnkiem, majerankiem smakuje zarówno sam jak i z uszkami czy krokietem. Poniższa propozycja jest dużym uproszczeniem Zobacz więcej
Postny barszcz nie tylko wigilijny przygotowany z buraków pieczonych i wywaru warzywnego. Na wigilię polecam podawać go z uszkami. Można serwować go również w szklance do pierogów z kapustą i Zobacz więcej
WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
WSZYSTKO SMACZNE
Barszcz czerwony

Barszcz czerwony 224

Barszcz czerwony lubi wiele osób i ja również się do nich zaliczam. Mogę go pić bardzo często i nigdy nie mam dosyć. Zostało mi troszkę pasztecików od Świąt, które spokojnie leżały w zamrażarce, a jak Zobacz więcej
Zabielany barszczyk z ziemniakami to moja ulubiona wersja barszczu. W moim rankingu ulubionych potraw jest dużo wyżej niż tradycyjny czerwony barszcz. Zawsze kiedy mam zamiar zrobić ten barszcz robię Zobacz więcej
Ta zupa w naszym domu nosi nazwę "buraczkowa", choć równie dobrze można ją nazwać barszczem z pieczonych buraków, a nawet barszczem ukraińskim (w wersji ze strączkami). Jej głównym składnikiem oraz Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Kiszenie buraków do barszczu czerwonego

Kiszenie buraków do barszczu czerwonego 227

To ostatni moment aby samodzielnie zakisić buraki do wigilijnego barszczu. Znalazłam w książkach kilka przepisów. Zrobiłam zupełnie inaczej. Brakowało mi w nich przypraw. I tak dzisiaj przedstawiam Zobacz więcej
Barszcz czerwony z kiszonych buraków z jabłkami to pozycja numer jeden na naszym wigilijnym stole. Jest to niezwykła zupa o... zobacz › Zobacz więcej
Barszcz ukraiński na zakwasie z buraków Koniec lutego, porządki w lodówce a tam – „a kuku” – litr zakwasu z wigilii :-). Odkręcamy słoik, wąchamy, smakujemy, PYSZNOŚCI!!! Zmiana planów, miał być Zobacz więcej
Zakwas buraczany nie tylko możemy wykorzystać na wigilijny barszcz ale również, jako orzeźwiający, zimny napój w gorące, letnie dni.Wykonanie nikomu nie sprawi trudności. Składniki: 1 kg buraków Zobacz więcej
Zawsze gotowałam barszcz na zasadzie-buraki w jednym garnku, reszta w drugim. Gdzieś rok temu zakochałam się w dwóch przepisach na barszcz.Barszcz z kiszonych buraków oraz barszcz z pieczonych Zobacz więcej
Lubię takie zupy, które sycą tak, że nie trzeba już gotować drugiego. Ta wersja barszczu jest właśnie sposobem na jednodaniowy obiadek w wersji light. Duża ilość warzyw powoduje, że po zjedzeniu go, Zobacz więcej
Naprawdę zbliżają się Święta, to już kwestia marketingu, ale realnie krótkiego czas na świąteczne przygotowania.Czas zabawić się w dobrą gospodynię lub gospodarz i zacząć pracę w kuchni. To na Zobacz więcej
Zachcianki należy spełniać. Pyszna zupa, sprawdza się zawsze ;) Składniki 400 g buraków 1 mały seler 1 duża marchew 1 pietruszka 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego sok z cytryny 700 g Zobacz więcej
To podstawkowy przepis na zakwas na barszcz czerwony. Zakwas możecie pić nie tylko w ugotowanym barszczu, ale przede wszystkim jako samodzielny napój. Posiada on nieliczoną ilość witamin i minerałów, Zobacz więcej
Zakwas z buraków na barszcz – dla nas niezbędny składnik barszczu, także barszczu wigilijnego. Nie uznajemy barszczu z proszku czy nawet „kupnego” zakwasu na barszcz. Z całego serca zachęcamy Was do Zobacz więcej
Czysty barszcz czerwony Kiedy pierwszy raz robiłam ten barszczyk, byłam zachwycona - smakiem i aromatem. Teraz już tylko tak będę robić czysty barszcz czerwony, mocno czerwony, idealnie smaczny :) W Zobacz więcej
Barszcz czerwony, gości u mnie często i zazwyczaj robię go na dwa dni. Wspaniale smakuje z tłuczonymi ziemniaczkami oraz jako popitka np. do krokietów :) Składniki na 4 osoby: około 6-7 średnich Zobacz więcej