czerwony na zakwasie

Jestem zwolennikiem robionych zakwasów, staram się nie kupować tych sklepowych. Jeżeli mi się zdarza to szukam tylko takich w 100 % naturalnych bez żadnych zbędnych dodatków. Poniżej przedstawiam wam Zobacz więcej
ZAKWAS NA BARSZCZ CZERWONY Składniki: 1,5 kg buraków czerwonych Około 2 litrów wody 4-5 ząbków czosnku Kromka chleba razowego 1 łyżeczka soli Wykonanie: Buraki umyłam, obrałam i pokroiłam w plastry. Zobacz więcej
Zakwas na czerwony barszczyk Coraz bliżej święta. Czerwony barszczyk z uszkami to podstawa na świątecznym stole. Warto zadbać żeby zupka była wyjątkowa. Składniki: 1 kg buraków, 4 ząbki czosnku, 4 szt Zobacz więcej
Powoli przekonuję się do barszczu czerwonego. Kiedyś nie potrafiłam go przełknąć, teraz już toleruję i nawet ugotować mogę! Składniki: - 5- 6 buraków - 2 marchewki - 1 pietruszka - por (zielona część) Zobacz więcej
W ostatnich dniach przed Świętami skusiłam się, aby samodzielnie przygotować zakwas buraczany. I bez wątpienia będę go robić na bieżąco - smak barszczu na zakwasie jest wyśmienity. Całość wymaga od Zobacz więcej
Barszcz czerwony najlepszy jest na zakwasie przygotowanym w domu. Można przygotować większą ilość i przechowywać w butelkach po sokach z hermetycznymi nakrętkami. Smak i aromat takiego zakwasu Zobacz więcej
Produkty: zakwas barszczu 1 kg buraków ok. 2 litrów przegotowanej ciepłej wody 6 ząbków czosnku 6 listków laurowych 6 kulek ziela angielskiego 2 łyżeczki soli morskiej ( 1 łyżeczka na litr wody) parę Zobacz więcej
To już ostatni moment na przygotowanie domowego zakwasu buraczanego na wigilijny barszcz. Składniki: 1,5 kilograma niedużych buraków czerwonych ok. 2 litry wody 2 płaskie łyżki soli kilka ząbków Zobacz więcej
Produkty: zakwas barszczu 1 kg buraków ok. 2 litrów przegotowanej ciepłej wody 6 ząbków czosnku 6 listków laurowych 6 kulek ziela angielskiego 2 łyżeczki soli morskiej ( 1 łyżeczka na litr wody) parę Zobacz więcej
Święta Bożego Narodzenia tuż, tuż, więc czas przygotować zakwas na wigilijny barszcz z uszkami. Składniki: 1 kg buraków czerwonych, 3 ząbki czosnku, kilka ziaren ziela angielskiego, kilka liści Zobacz więcej
Zakwas na domowy barszcz czerwony, idealny na Wigilię do uszek, ale również jako dodatek do krokietów i kapuśniaczków. SKŁADNIKI: 1 kg czerwonych buraków 2 l wody 3 duże ząbki czosnku 2 cm korzenia Zobacz więcej
OSTATNI DZWONEK NA PRZYGOTOWANIE ZAKWASU - NIEZBĘDNY DO BARSZCZU CZERWONEGO. PREZENTUJĘ DZISIAJ MÓJ PRZETESTOWANY OD LAT PRZEPIS;) SKŁADNIKI: - 1 i 1/2kg czerwonych buraków, - kromka ciemnego chleba Zobacz więcej
Podejrzałam ten przepis i natychmiast chciałam zrobić taki zakwas, który na pewno udoskonali smak czerwonego barszczu. Jest to obok śledzi moje ulubione danie wigilijne, więc taki przepis jest mile Zobacz więcej
By podać na wigilii (i nie tylko) pyszny, czerwony barszcz wcale nie musicie od dwóch tygodni przygotowywać zakwasu. Dziś przedstawię Wam mój przepis z tego roku. Składniki: - 4 litry wody, - 2 kg Zobacz więcej
Święta tuż tuż może, więc warto zadbać by nasz barszcz czerwony na wigilijnym stole był wyjątkowy a może być, jeśli go zrobimy na domowym koncentracie bez barwników i sztucznych ulepszaczy smaku. Taki Zobacz więcej
Już niedługo Święta Bożego Narodzenia. U mojej rodzinie króluje w Wigilię zupa grzybowa z suszonych grzybów Babci Zosi, jednak w wielu polskich domach podaje się Barszcz czerwony. Najlepszy to taki Zobacz więcej
Składniki : 2 kg czerwonych buraków 3 litry przegotowanej wody 4 ząbki czosnku 3 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego 3 łyżki soli Przygotowanie : Wodę zagotować z solą i pozostawić do Zobacz więcej
przegotowaną, ostudzona wodą zdodatkiem soli wpodanej powyżej proporcji. Buraki powinny być całkowicie zalane. Niektórzy radzą byna wierzch położyć skórkę żytniego chleba, ja ten etap pomijam Zobacz więcej
Dzień dobry! To już ostatni dzwonek na nastawienie zakwasu na barszcz czerwony! Już za tydzień Wigilia, a barszcz czerwony z dodatkiem zakwasu to taki rarytas, że aż nie mogę się doczekać tego smaku! Zobacz więcej
Barszcz czerwony jest w u nas w Polsce bardzo popularny i lubiany. Jednak odnoszę wrażenie, że ilość osób robiąchych go na naturalnym zakwasie z buraków jest…minimalna. A szkoda. O zdrowotnych Zobacz więcej