Przepis na czerwony pieprz

asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Pieprz czerwony

Pieprz czerwony 171

Pieprz czerwony - pod tą nazwą kryją się owoce pieprzowca brazylijskiego (Schinus terebinhifolius) i owoce pieprzowca peruwiańskiego (Schinus molle). Są to dwie rośliny spokrewnione ze sobą. Mimo, że Zobacz więcej
Awokado, grejpfrut i czerwony pieprz to skladniki, które doskonale się razem komponują. Sałatka jest lekka, orzeźwiająca i niezwykle aromatyczna. Jej wykonanie zajmie nam zaledwie kilka minut. Zobacz więcej
« Makaron z twarogiem i ... Zielona salatka z jajkiem » Sorbet truskawkowy z czerwonym pieprzem Uwielbiam wszelkie sorbety, jednak truskawkowy jest w ścisłej czołówce. Tym razem postanowiłam go trochę Zobacz więcej
No i są kolejne śledzie! Wiem, że niektórych na pewno zanudzę, a inni z kolei będą szczęśliwi, bo na pewno podzielają moje uwielbienie do śledzi :) Tym razem prezentuję śledzie z majerankiem, Zobacz więcej
Śledzie z cebulą mają stałą miejscówkę w mojej lodówce, świeżą porcję robię co najmniej razw tygodniu. Modyfikowałam ten przepis różnymi dodatkami, ostatecznie zdecydowałam sięna klasykę. Tak już Zobacz więcej
Krem z pieczonej dyni z czerwoną cebulą i czerwonym pieprzem "Już skończyły się wakacje, z drzew opada żółty liść"... piosenka z dzieciństwa chodzi mi od rana po głowie, ale nie tylko ona. Krem z Zobacz więcej
Pstrągi pieczone z masłem czosnkowym i pieprzem czerwonym przygotowałam na obiad, wyszły smaczne i aromatyczne. Pieprz czerwony świetnie połączył się z masłem czosnkowym i natką pietruszki, dzięki Zobacz więcej
Dziś Mikołajki, więc i moja propozycja (za sprawą pomarańczy) będzie delikatnie pachniała Świętami. Nigdy wcześniej nie próbowałam takiego połączenia, i jak się okazało - szkoda! Składniki doskonale Zobacz więcej
Śledź w majeranku i czerwonym pieprzu. Święta zbliżają się wielkimi krokami, a skoro Święta, to obowiązkowo musi być śledzik oczywiście zawsze najsmaczniejszy będzie taki w klasycznym wydaniu – z Zobacz więcej
Kurczak z czerwonym pieprzem – wok Kolorowe i niezwykle apetyczne danie . Wbrew pozorom nie wypala kubków smakowych , ani nie spopiela jedzących , czerwony pieprz jest lekko pikantny , ciekawie Zobacz więcej
Uwielbiam szparagi. Smakują wspaniale, a do tego można je jeść prawie bezkarnie. Niestety, sezon szparagowy prawie za nami. Na koniec postanowiłam więc urządzić sobie tydzień pod znakiem szparagów. Zobacz więcej
Całe ziarna czerwonego pieprzu nadają bardzo ostry smak. Jest to chlebek dla odważnych. Aromat wiejskiego chlebka z zaskakującą nutą. Mi bardzo smakuje. Kapitalny z masłem i plastrem pomidora . Kiedy Zobacz więcej
Uff, jak gorąco! W takie dni nie za bardzo jest ochota, by jeść cokolwiek. Najchętniej żyłoby się o lemoniadzie, szprycerach, lodach i owocach. I takiej sałatce. Jest słodko-ostra, korzenna od pieprzu Zobacz więcej
Bardzo lubię ciasta czekoladowe z dodatkiem gorzkiej czekolady, a że dawno ich nie piekłam, postanowiłam szybko nadrobić zaległości. Tym razem ciasto postanowiłam urozmaicić czerwonym (różowym) Zobacz więcej
W kuchni stawiam na prostotę i szybkość wykonania ;) Jeśli Wy też ten przepis na pewno Wam się spodoba :) Składniki: polędwiczka wieprzowa ok 400g 2 łyżki klarowanego masła (lub masło zwykłe + oliwa z Zobacz więcej
Pyszne, wyraziste i aromatyczne pesto z mięty. Jeśli należysz do grona tych, którzy uważają, że pesto może być tylko i wyłącznie z bazylii, nazwij je miętowym sosem… Klasyczne pesto przygotowane Zobacz więcej
Świąteczny śledź. Wariacje na temat Świątecznego śledzia są tak różnorodne, że finalnie na naszym stole ląduje on w kilku wersjach. W occie, w oleju, śmietanie, z musztardą, z piernikiem, z chrzanem, Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa marynowana w czerwonym pieprzu, rozmarynie i czosnku w aromatycznym sosie z młodymi ziemniaczkami, świeżą sałatką z rukoli, suszonej żurawiny i parmezanu Znakomita, soczysta, Zobacz więcej
SKŁADNIKI : opakowanie czarniaka / dostępna w Biedronce/ sól , pieprz świeżo mielony pieprz czerwony sproszkowana skórka cytrynowa lub starta skórka 1 cukinia olej do smażenia pasta Tandoori / żeby Zobacz więcej
Aromatyczna i rozpływająca się w ustach ryba, o ostrej nucie dzięki czerwonym ziarnom pieprzu i lekkim posmaku limonki. Koniecznie spróbujcie. Składniki: 800g filetów z mintaja 400g śmietanki 30% 1 Zobacz więcej