Ten przepis znalazłam przypadkiem parę dni temu w necie i tego samego dnia wypróbowałam! Niesamowite połączenie przypraw i duża ilość sosu. Kurczak po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: kurczak
Zobacz więcej
Dotychczas najczęściej udka z kurczaka gościły u mnie w wersji pieczonej, po ostatnim kurczaku po afgańsku, który okazał się przepyszny, powoli zaczynam odkrywać nowe sposoby. Dzisiaj mam dla Was
Zobacz więcej
Ragout z mięsa mielonego to nic innego niż mięsny sos. Ten jest przygotowany na bazie mięsa mielonego. Strukturą nieco podobny do sosu bolońskiego, ale przyprawiony jest zupełnie inaczej. Inna jest
Zobacz więcej
W poniedziałek, 26.02 miałam okazję i przyjemność brać udział w niesamowitych warsztatach organizowanych dla blogerów i dziennikarzy kulinarnych w naszym krakowskim Magazynie Wina. Tematem była
Zobacz więcej
Gruzja! czyli fotorelacja z warsztatów kulinarnych dla blogerów gotować Strona główna O mnie Kontakt Gruzja! czyli fotorelacja z warsztatów kulinarnych 12 marca 2018 Minęły już dwa tygodnie, ale nie
Zobacz więcej
W poniedziałek, 26.02 miałam okazję i przyjemność brać udział w niesamowitych warsztatach organizowanych dla blogerów i dziennikarzy kulinarnych w naszym krakowskim Magazynie Wina. Tematem była
Zobacz więcej
Jeszcze jeden gruziński przepis na kurczaka. Tym razem jest to kurczak czkmeruli w mleczno-czosnkowym sosie w mojej interpretacji.
Zobacz więcej
Czkmeruli to danie kuchni gruzińskiej. Proste, z niewielu składników, które zazwyczaj mamy w domu, ale niezwykle smaczne i aromatyczne. Idealne dla wielbicieli czosnku, choć jego ilość można
Zobacz więcej
Kurczak czkmeruli nie jest tak popularną gruzińską potrawą jak chaczapuri czy chinkali, ale będąc w Gruzji, widywałam go czasem w restauracyjnych kartach dań. Niestety jakoś tak się złożyło, że nie
Zobacz więcej
O jedzeniu w Gruzji można wydać nie jedną książkę (jedna właśnie do mnie jedzie :) ), więc ja tak tylko w skrócie. Nie mam niestety zdjęć wszystkiego co jedliśmy, bo głód był szybszy od aparatu.
Zobacz więcej