czorizo

koniecznie, pęczak to kasza najmniej przetworzona z jęczmiennych, zawiera dużo składników odżywczych oraz mikro- i makroelementów. Jednym słowem samo zdrowie! KASZOTTO Z PĘCZAKU Z CZORIZO, CUKINIĄ I Zobacz więcej
koniecznie, pęczak to kasza najmniej przetworzona z jęczmiennych, zawiera dużo składników odżywczych oraz mikro- i makroelementów. Jednym słowem samo zdrowie! KASZOTTO Z PĘCZAKU Z CZORIZO, CUKINIĄ I Zobacz więcej
Proponuję wersję śniadaniową peperonaty,gulaszu z papryki. Peperonata jest bardzo popularna na południu Europy, w Italii, Hiszpanii czy jako prowansalska piperade. Dzisiaj śniadanie z peperonaty w Zobacz więcej
Opisując kuchnie hiszpańską nie można pominąć przysmaku jakim są kiełbasy. Najbardziej znaną z nich jest chorizo (wym. "czorizo"), czyli rodzaj wieprzowej kiełbasy, o bardzo intensywnym smaku, zapachu Zobacz więcej
Na chłodniejsze dni polecam bigos z młodej kapusty gotowany z hiszpańską kiełbasą chorizo (czyt. czorizo) o paprykowym podwędzanym smaku. Chorizo, a właściwie papryka, którą doprawiona jest kiełbasa Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Chorizo

Chorizo 2060

1
Chorizo (czyt: czorizo) - tradycyjna kiełbasa hiszpańska wytwarzana z wieprzowiny, czerwonej papryki i przypraw. Ma wyraźny, dojrzały, ciekawy smak i charaktrystyczny, mocny aromat. Chorizo jest nazwą Zobacz więcej