czosnek marynowany w czerwonym winie

{{headerMessage}}
Placki ziemniaczane z karkówką marynowaną w czosnku i czerwonym winie. Składniki: karkówka pokrojona w plastry 3 łyżki oliwy 3 łyżki czerwonego wina 6 ząbków czosnku pietruszka lub trubulka, rozmaryn, Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Kurczak w winie

Kurczak w winie 873

0
{{headerMessage}}
Kurczak duszony w czerwonym winie z tymiankiem, drobnymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą, czyli tradycyjny francuski coq au vin. Właściwie można powiedzieć, że to wołowina po burgundzku w wersji Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 20

Lunch boxy do pracy 20 205

0
{{headerMessage}}
Zapraszam na kolejne 5 pomysłów na lunch boxy do pracy :) 1. - białe kiełbaski z cebulą duszone w czerwonym winie - kasza gryczana (mieszana palona i niepalona) z dodatkiem natki pietruszki - sałatka: Zobacz więcej
Malgorzata564
Malgorzata564 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
My Simple World
Marynata do baraniny

Marynata do baraniny 5512

1
{{headerMessage}}
Składniki: - 100 ml oliwy z oliwek - 100 ml wytrawnego czerwonego wina - 4 ząbki czosnku - 4 liście laurowe - garść liści mięty - steki z baraniny (okrojone z tłuszczu) Wszystkie składniki mieszamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona polędwiczka wieprzowa marynowana w winie - aromatyczna i delikatna. Wspaniała na ciepło jak i na zimno z dodatkiem dipów np. musztardowego, czosnkowego czy konfitury z żurawiny. Idealna do Zobacz więcej
kmiec.ag
kmiec.ag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
White Tablecloth
Kurczak w winie i tymianku.

Kurczak w winie i tymianku. 128

1
{{headerMessage}}
Kurczak w winie i tymianku. Składniki (dla 4 osób) - 2 duże piersi z kurczaka - 2 szklanki czerwonego wina - 1 łyżka brązowego cukru - 1 łyżka miodu - tymianek (użyłam suszonego) - pieprz - słodka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: -1 duża polędwiczka -100 ml wina czerwonego -3 ząbki czosnku -rozmaryn -sól, pieprz -> Polędwiczkę kroimy na 2 cm kawałki i marynujemy w winie, czosnku rozmarynie, soli i pieprzu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis który zalegał już u mnie jakiś czas. Wg opinii K kurczak pyszny i mięciutki,aromatyczny z lekko winnym posmakiem. Kurczak marynowany w czerwonym winie 2 udka z kurczaka 2 kieliszki czerwonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wykorzystanie czerwonego wina burgundzkiego w tej marynacie nadaje skórze kurczaka czerwony odcień a mięso uzyskuje wyjątkową głębię smaku. Dodanie kawałków czosnku z marynaty pod skórę grillowanego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziczyzna to ulubione mięso M. Chociaż dzikiego ptactwa nie lubi. Zadziwia mnie to niezwykle, no ale cóż, człowiek dziwna istota, zrozumieć nie da rady. Dzisiaj przepis prosty, klasyczny można by Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czerwonego - 1 łyżeczka czerwonej czubrycy - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - liść laurowy - liele angielskie - olej do smażenia Przygotowanie: Żeberka kroimy, marynujemy w przyprawach przez około Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niezbyt często przygotowujemy mięso, ale kiedy już to robimy, to chcemy, żeby było pyszne i wyjątkowe. Dziś podajemy schab marynowany w czerwonym winie, który przepysznie smakuje w towarzystwie Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Krewetki marynowane w czerwonym winie

Krewetki marynowane w czerwonym winie 116

1
{{headerMessage}}
Pyszne, po prostu. Marynowały się w sosie sojowym, soku z cytryny, czosnku i czerwonym winie. Krótko smażone, na koniec oczywiście jeszcze dodatek masła - masło dla mnie jest nieodłącznym dodatkiem do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI 500 g pulpy pomidorowej 200 ml czerwonego wina 6 pałek kurczaka 2 szalotki 2 ząbkiczosnku 5 goździków 1 liśćlaurowy 3 gałązkiświeżegorozmaryn sól, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 500 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Karkówka marynowana w winie to pomysł na grillowe danie. Uwielbiam łączyć różnorodne smaki - poniższa karkówka wyszła bardzo aromatyczna, lekko słodka i pikantna. Jeżeli nie macie pomysłów na dania na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia portugalska w znakomity sposób łączy smaki ziemi i morza… To danie odwzorowuje je idealnie… Z jednej strony mięso do szpiku przeniknięte winem, czerwoną papryka i czosnkiem, z drugiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roasted breast of goose. Składniki. 2 piersi z gęsi 100 ml sok z jabłek antonówek 100 ml wino czerwone półsłodkie 2 ząbki czosnku przyprawa do potraw kucharek pieprz majeranek cząber 2 jabłka Sos. 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny przepis na makaron, prosty i pyszny… śródziemnomorskie smaki… ekskluzywne smaki… posmak czerwonego wina… tego koniecznie trzeba spróbować Składniki (1 porcja): makaron penne ok. 100 g szynki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
owocami. Należy pamiętać, że mięso najlepiej marynować w czerwonym winie dość długo. Powinno zachować różowy kolor, dlatego nie należy go długo smażyć. 500 g udźca wołowego Marynata: szklanka Zobacz więcej