czosnek marynowany w czerwonym winie

1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie 163

Mięso duszone w winie to smak jakiego nie zapomnicie. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, zachęcam do tego, żeby uraczyć tym smakiem Wasze kubki na języku ;) Ja do przygotowania swoich plastrów Zobacz więcej
Perliczka pieczona w czerwonym winie i chilijski La Palma Merlot to kolejna propozycja na wielkanocny uroczysty obiad. Lubię wyzwania kulinarne więc skusiłam się po raz pierwszy na zakup i podanie Zobacz więcej
Sposobów na podanie piersi z gęsi jest sporo. Którą potrawę wybrać, aby aromatem otulić zmysły, smakiem rozpieścić podniebienie i w radosny błogostan wprawić żołądki. Dzisiaj postawiłam na pierś Zobacz więcej
Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Jak uczcić urodziny Męża? Solidną porcją mięsa! Udziec jagnięcy robi wrażenie, ale przygotowanie go jest wyjątkowo proste i nie zajmuje wiele czasu. Właściwie piecze się sam, bo nie trzeba go Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 Zobacz więcej
Śledzie są rybami morskimi, zktórych można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych inowoczesnych dań. Najbardziej popularne są unas śledzie wformie przekąsek czy sałatek przygotowywane naróżne Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to klasyka! Klasyka w najlepszym wydaniu, którą mam wrażenie wypromował świetny skądinąnd film Julie i Julia – jeśli ktoś nie widział, obowiązkowo do nadrobienia w jesienny wieczór Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy od serca
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 5439

Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
Jeszcze nie odważyłam się piec gęsi w całości, zrobiłam na razie pierś na dwa sposoby ( niedługo pokażę, co zrobiłam z tą w soli), druga połowa była podobna do tej . Nogi i górne części skrzydeł Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z karkówką marynowaną w czosnku i czerwonym winie. Składniki: karkówka pokrojona w plastry 3 łyżki oliwy 3 łyżki czerwonego wina 6 ząbków czosnku pietruszka lub trubulka, rozmaryn, Zobacz więcej
Danie pyszne i pożywne mam dziś do pokazania. Jest to kałamarnica podana według pomysłu Portugalczyków. Kałamarnica jest jędrna i soczysta a aromat wina i pomidorów podkreśla jej smak. Polecam z Zobacz więcej
29mar2012 Kategoria: Obiad Autor: Agnieszka Szynka w czerwonym winie…danie, że tak powiem wypaśne Szynka i wino w jednym czyli to co łasuchy lubią najbardziej. Pracy wiele nad tą potrawą nie ma tylko Zobacz więcej
Pieczone buraki w aromatycznej marynacie … świetne, jako dodatek do mięs i sałatek … same, jako przekąska również dobrze smakuję Składniki: 4 średniej wielkości buraki Składniki na marynatę: szklanki Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
Krokodyl
Krokodyl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomarańcza
Śliwki marynowane w czerwonym winie

Śliwki marynowane w czerwonym winie 440

Śliwki marynowane w czerwonym winie Sezon śliwkowy w pełni.Robiłam z nich już chutneye, teraz je zamarynowałam. Marynowane węgierki 2 kg dojrzałych śliwek 400 ml czerwonego wytrawnego wina 400 ml Zobacz więcej