czosnkowa zupa z soczewicą

Gęsta, pożywna, pikantna zupa w której soczewica gra pierwsze skrzypce, a pozostałe składniki są tylko doskonałym akompaniamentem. Polecam Wam taką kompozycję Składniki: 40 g masła (niesolonego) 2 Zobacz więcej
Uwielbiam tą zupę. Jest genialna, sycąca, pyszna i zdrowa a do tego cudnie wygląda. Zachęcam wszystkich do wykorzystywania soczewicy z kuchni. Przepisów na jej wykorzystanie nigdy za wiele. Paniom ze Zobacz więcej
Wiem, zupa z soczewicy już była, ale ta wyszła inaczej! Pikantna, ale delikatna. Krem, ale nie papka dla niemowląt. Soczewica, pieprz i mleko kokosowe sprawiają, że każda kolejna łyżka to Zobacz więcej
Beata Pawlikowska to znana podróżniczka, która z pasją opisuje swoje wyprawy i dzieli się ze swoimi czytelnikami pięknem tego świata, które samodzielnie fotografuje. Napisała już kilka książek na Zobacz więcej
Dietetyczna, lekka zupa na warzywnym wywarze. Czosnek z porem zrumieniony na oliwie daje piękny aromat i głęboki smak. Soczewica jest znakomitym uzupełnieniem całości. Składniki: 1 duży por, biała Zobacz więcej
Oto przepis na zupę pomidorową z czerwoną soczewicą. Chociaż ta soczewica to taka bardziej pomarańczowa była. Ale mniejsza z tym… Mam wrażenie, że do tej zupki będą bardzo smakować bułeczko czosnkowe Zobacz więcej
Prosta, szybka zupa pomidorowa, wzbogacona zdrową soczewicą. Niesamowicie rozgrzewająca i sycąca. Z nią jesień nam nie straszna. :-) Składniki: 0,5 litra rosołu (np z tego przepisu) 1 marchewka z Zobacz więcej
, obrać ziemniaki, marchewkę, selera, pietruszkę i zagotować do miękkości. Bulion przelać przez sito ipołączyć zporem. Można dodać warzywa, Jamie proponował tylko ziemniaka, ja dodałam jeszcze Zobacz więcej
Zupy na Wielkanoc - przepisy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Mazurek - przepisy na mazurki wielkanocne Zupy na Wielkanoc - przepisy Barszcz biały Zakwas na barszcz biały Zobacz więcej
Gęsty gorący krem warzywny z łososiem wędzonym i zieloną soczewicą! * z łososiem wędzonym <-- smakuje przepysznie, ALE..możesz dodać kurczaka, indyka czy nawet wołowinę, użyłam łososia, bo akurat Zobacz więcej
Nie przepadałem za sałatkami jednak od jakiegoś czasu to się zmieniło. Zacząłem doceniać ich lekkości i naprawdę ciekawe połączenia smakowe. Na pomysł tej sałatki wpadłem robiąc zakupy w sklepie. Zobacz więcej
Czemu rekonstruowana? Gdyż mam zwyczaj gotować mieszając ze sobą wiele przepisów wynalezionych w różnych miejscach. Z tego przepisu podoba mi się to, z tamtego tamto, robię połączenie - i zwykle Zobacz więcej
kolejności) czosnek przecinąć przez praskę, zalać czosnek sokiem z cytryny, wymieszać. Tak przygotowaną zalewę dodać do oliwy, wymieszać. Wracamy do zupy, dodajemy do niej naszą czosnkową miksturę, Zobacz więcej
Z soczewicy robiłam już zupę i pierogi, a teraz postanowiłam zrobić naleśniki W smaku pyszne z dodatkiem sosu czosnkowego mmm…pycha Składniki: Farsz: 1 szkl. czerwonej soczewicy 1 cebula 1 łyżka Zobacz więcej
Dzisiaj chciałabym Wam pokazać moją propozycję na pyszne, chrupiące, zapiekane bagietki z masłem czosnkowym. Bardzo proste i super szybkie do przygotowania, bardzo smaczne i aromatyczne. Idealne na Zobacz więcej
Cześć ! Chyba niektórzy z was już zauważyli, że jestem ogromną fanką buraków. Lubię je w zupach, ugotowane, upieczone, jako pasty. Tym razem połączyłam ją z soczewicą i zrobiłam pyszną potrawkę o Zobacz więcej
Raz jeszcze przepis z warsztatów z Jakubem Kasprzakiem. Tym razem zupa z czerwonej soczewicy. Niezwykle łatwa w przygotowaniu i wyjątkowo smaczna. Przyznaję się od razu - pominęłam w zupie śmietanę i Zobacz więcej
Warto przed sezonem na świeże warzywa korzystać z szerokiej oferty mrożonek. Zawarte w nich warzywa są zbierane w okresie najlepszych plonów, kiedy zawierają dużo składników odżywczych. Dzięki Zobacz więcej
GRECKA ZUPA Z SOCZEWICY:) WITAJCIE PO PRZERWIE DZIS MAM DLA WAS PYSZNY PRZEPIS NA ZUPE Z SOCZEWICY. NIE WIEM CZY JEST GRECKA JAK WPISALAM W NAGŁOWKU:)ALE JADLAM JA TAM PIERWSZY RAZ I BARDZO PRZYPADLA Zobacz więcej
to mieszanka dobrych przypraw i warzyw (cebula, ziemniaki, czerwona papryka, marchew, strączki fasoli, brązowa fasola, czerwona soczewica, puree czosnkowe i imbirowe). Pycha i bardzo rozgrzewająca. Zobacz więcej