cztery pory roku z owsianka

Smaki Wisły, Cztery Pory Roku - Dziękuję Było Pyszne Skip to content O mnie Kontakt Facebook Instagram Twitter BLOG KULINARNY PRZEPISY DOMOWA PIEKARNIA DRUGIE DANIA KASZA KUCHNIE ŚWIATA MAKARONY MIĘSA Zobacz więcej
Smaki Wisły, Cztery Pory Roku to prospołeczny i edukacyjny projekt skierowany do blogerów i mediów kulinarnych oraz szefów kuchni. Swoim zasięgiem obejmuje całą Polskę. Program ma charakter Zobacz więcej
Dziękuję wszystkim za piękne komentarze.Dziękinim poznałam nie tylko Was i Wasze historie ale również tyle bliskich Wam osób. Oczarowała mnie i siostrzenica Agata i ciocia Zosia i „bratnia dusza” Zobacz więcej
Moi Drodzy, jak pewnie wielu z Was się orientuje przez cały ubiegły rok fotografowałam wspaniałą książkę cukierniczą autorstwa równie wspaniałej Igi Sarzyńskiej. Książka to poradnik sugar-craftingu Zobacz więcej
Projekt Smaki Wisły.Cztery Pory Roku to wspólna inicjatywa wspaniałych dziewczyn, a zarazem blogerek kulinarnych - Julity z Wrząca Kuchnia oraz Ani, prowadzącej blog Czosnek w Pomidorach, przy Zobacz więcej
Podczas warsztatów i spotkań w ramach projektu"SMAKI WISŁY, CZTERY PORY ROKU", w miniony piątek miałam przyjemność gotować w przepięknym miejscu, jaki jest Pałac w Wilanowie. Podczas spotkania Zobacz więcej
To już czwarta edycja Restaurant Week, w której biorę udział. Za każdym razem wyborowi restauracji towarzyszy zastanawianie się, czy iść w egzotykę, czy raczej w europejskie smaki, ale w niezwykłych Zobacz więcej
Nie uwierzycie. W czasach totalnego szału, pędu, bombardowania dźwiękami i obrazami, jest takie miejsce, gdzie dosięga nas spokój. Wydawać by się mogło, że to spokój, na który nie możemy sobie Zobacz więcej
Smaki Wisły, Cztery Pory Roku to prospołeczny i edukacyjny projekt skierowany do blogerów i mediów kulinarnych oraz szefów kuchni. Swoim zasięgiem obejmuje całą Polskę. Program ma charakter Zobacz więcej
Moi Drodzy! Zaskoczyliście mnie zupełnie! Nie spodziewałam się aż tak dużej reakcji na ogłoszony konkurs. Tyle pięknych słów pod adresem książki, tyle pięknych historii i opowieści- dziękuję Wam Zobacz więcej
Moi Drodzy! Zaskoczyliście mnie zupełnie! Nie spodziewałam się aż tak dużej reakcji na ogłoszony konkurs. Tyle pięknych słów pod adresem książki, tyle pięknych historii i opowieści- dziękuję Wam Zobacz więcej
Na początku tego roku wraz z Julitą (Wrząca Kuchnia) rozpoczęłyśmy współpracę z Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Uruchomiliśmy projekt Smaki Wisły. Cztery Pory Roku. 21 kwietnia odbyło się Zobacz więcej
Dziś prezentuję Wam coś niezwykłego- książkę, nad zdjęciami do które pracowałam cały 2016 rok. Autorką książki jest Iga Sarzyńska- rewelacyjna cukierniczka z Kazimierza Dolnego.„Moje cztery pory Zobacz więcej
Po udanym pierwszym spotkaniu w Villa Intrata w Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, w ramach projektu „Smaki Wisły. Cztery Pory Roku”, odbyły się dwa kolejne. Razemz blogerami, dziennikarzami i szefami Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Pory duszone z oliwkami

Pory duszone z oliwkami 9

Pory to dziwne warzywo, niby znane, ale niedoceniane. Por zawsze musi być w zupie, czasem robi się z niego surówki, czasem dodaje do sałatki, ale jest zawsze w cieniu, zawsze na drugim planie. Moim Zobacz więcej
Smaczne, zdrowe i pożywne śniadanie to podstawa każdego rozpoczętego - dobrze rozpoczętego - dnia. Czasami narzekamy, że rano nie mamy czasu, żeby szykować sobie śniadanie, że pędzimy do pracy, szkoły Zobacz więcej
Składniki : 2 pory 2 jajka ugotowane na twardo 10-15 dkg dobrej szynki pokrojonej w kostkę 2 nieduże ogórki kiszone kilka łyżek kukurydzy z puszki majonez sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania : Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Surówka z pora

Surówka z pora 786

Surówka z charakterem. Zdecydowanie dla tych, którzy lubią konkretne smaki. Składniki: 1 por - część biała i jasnozielona 1 twarde jabłko 1 duży ogórek kiszony 1 małe opakowanie gęstego jogurtu Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Filet z kurczaka z porami

Filet z kurczaka z porami 1176

Bardzo dobrze smakuje z ryżem bądź kaszą. Mięta niesamowicie zmienia smak tego dania jak nie macie mięty to nie zabierajcie się za przyrządzanie tej potrawy. Jak ktoś lubi można dodać trochę soku z Zobacz więcej
Mogłabym je jeść ciągle. Są delikatne, niskokaloryczne, orzeźwiające. Kiedy tylko zaczyna się sezon ogórkowy i gotowa jest już pierwsza porcja małosolnych, to zajadam je na każdy posiłek w ciągu dnia, Zobacz więcej