cztery pory roku z owsianka

platki szklanka wrzatku i pozostawic na noc lub zalac szklanka wrzatku i gotowac na malenkim ogniu okolo 10-15 minut tuz przed spozyciem. Najlepiej smakuja z dodatkiem rodzynek,suszonych Zobacz więcej
jajko, mąkę, rabarbar, banana i cynamon. Dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Są delikatne i należy je ostrożnie przewracać podczas smażenia. Jeśli placuszki Zobacz więcej
Banany to nasz ulubiony dodatek do owsianki. Tym razem skusiłam się na wersję z karmelizowanymi. Każdy poranek mogłabym rozpoczynać takim śniadaniem, polecam :) Przepis pochodzi z książki „MAKE Zobacz więcej
Ola G
Ola G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegany Poranek
7.

7. 14

0
mięśnie (czyli po treningu). A ja często poświęcałam czas na rozciąganie całego ciała po treningu. Dodatkowo wykonuję inne ćwiczenia ogólnorozwojowe, na siłowni ćwiczę pod okiem trenera, więc chyba Zobacz więcej
Śniadania, pierwszy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Ja jednak chciałam napisać o czymś innym. Jak wielu z Was wciąż znajduje czas by jeść śniadanie z rodzinom? U mnie jest to praktycznie Zobacz więcej
Owsianka kojarzy się raczej z chłodniejszymi porami roku, ale lubię ją jeść także w cieplejsze dni - robię wtedy wersję w letniej temperaturze lub zupełnie zimną. Płatki owsiane doskonale komponują Zobacz więcej
Słodko-słone smaki w (nie)nowym miejscu. Kuchnia, którą właściwie dość dobrze znam, ale trochę jeszcze się w niej gubię, jeśli chodzi o poranne poczynania. Wtorek wyjątkowo wyjątkowy. Wtorek, który Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Czekośliwka

Czekośliwka 86

1
Wróble w Warszawie na targowisku pod Halą Mirowską ćwierkają, że w tym tygodniu odbędą się ostatnie zbiory śliwek węgierek. Potem będą dostępne już tylko te z chłodni. Czekałam na ten moment, jak co Zobacz więcej
Dzisiaj znowu mlecznie. Tą pyszną owsiankę robiłam w poranek na urodziny matulki. Była nią zachwycona i bardzo jej smakowała. Jak również i my (ja i moje dwie siostry). Przepis na owsiankę dla Zobacz więcej
Zapraszam na recenzję książki :) Make Cooking Easier Przepisy na cztery pory roku Zosia Cudny wydawnictwo REBIS twarda oprawa, 184 strony Długo i z niecierpliwością czekałam na tę książkę ponieważ Zobacz więcej
Domowa półpełnoziarnista drożdżówka z serem białym, białym makiem i lukrem trzcinowym Nie, żebym miała tak czysty obiektyw i musiała czyścić bokeh w Photoshopie. Pora pożegnać się z choinką. A w tym Zobacz więcej
Do naszego stołu dosiadł się Mały Człowiek, który bardzo gustuje w "dorosłym" jedzeniu. Nie chcąc drażnić lwa, bo "ryczy" prawie jak król dżungli, kiedy omijamy jego buzię, zmuszona jestem szukać Zobacz więcej
do wody i oto następny update :) Po upływie czterech miesięcy cieszę się takim rezultatem i wciąż szukam doniczki idealnej (do tej pory roślinka znajduję się wyłącznie w wodzie) *w tym samym czasie Zobacz więcej
Powoli zaczyna się mój ulubiony czas w roku: śniadania na balkonie, tarasie i w ogrodzie. Kolorowe koktajle, masa owoców, placuszki, jaglanki i owsianki lepiej smakują, gdy zamiast radia przygrywa Zobacz więcej
bezglutenowe. Dania serwowane na śniadania czy w porze lunchu powstają już na miejscu. Rano można wybrać zestaw z jajecznicą, parówkami lub owsianką. Ciekawa propozycja to także chałka, mascarpone i Zobacz więcej
ich zaletą jest zawartość czterech rodzajów ziaren, wiec są zdrowsze od pozostałych, które do tej pory próbowałam. Polecam. Wafle ryżowe z solą morską Wartość energetyczna w 100g produktu: 403 kcal Zobacz więcej
naszą rodzinną cynamonową owsiankę. Od teraz są dwa obiady -dla nas i dla małego głodomora. Każdego dnia o tej samej porze- jak w hotelu ! Do tego kreatywne śniadanie i deser rzecz jasna! Jeszcze Zobacz więcej
) Wielkanoc (34) Wigilia i Boże Narodzenie (25) Popularne notki Stefanka, miodownik- ciasto z miodem :) 0 komentarzy | 53 odsłon Brownies z piankami marshmallows (bez mąki) 3 komentarzy | 17 odsłon Zobacz więcej
Jestem sezonowa. Choć niezbyt klasycznie. Zdecydowanie bardziej letnia niż zimowa, choć zimę kocham i za nią tęsknię. Brak mi podziału na cztery równe pory roku. Moje sezony dyktuje apetyt. Jest czas Zobacz więcej
książkę, no ale do tego długa droga jeszcze! Wracając do recenzji – jutro odbędzie się oficjalna premiera pierwszej książki Zosi Cudny, autorki bloga makecookingeasier.pl, o tytule: „Make Cooking Zobacz więcej