cztery pory roku z owsianka

platki szklanka wrzatku i pozostawic na noc lub zalac szklanka wrzatku i gotowac na malenkim ogniu okolo 10-15 minut tuz przed spozyciem. Najlepiej smakuja z dodatkiem rodzynek,suszonych Zobacz więcej
jajko, mąkę, rabarbar, banana i cynamon. Dokładnie wymieszać. Placuszki smażyć na rumiano na niewielkiej ilości oleju. Są delikatne i należy je ostrożnie przewracać podczas smażenia. Jeśli placuszki Zobacz więcej
Banany to nasz ulubiony dodatek do owsianki. Tym razem skusiłam się na wersję z karmelizowanymi. Każdy poranek mogłabym rozpoczynać takim śniadaniem, polecam :) Przepis pochodzi z książki „MAKE Zobacz więcej
Ola G
Ola G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegany Poranek
7.

7. 16

0
mięśnie (czyli po treningu). A ja często poświęcałam czas na rozciąganie całego ciała po treningu. Dodatkowo wykonuję inne ćwiczenia ogólnorozwojowe, na siłowni ćwiczę pod okiem trenera, więc chyba Zobacz więcej
Śniadania, pierwszy i najważniejszy posiłek w ciągu dnia! Ja jednak chciałam napisać o czymś innym. Jak wielu z Was wciąż znajduje czas by jeść śniadanie z rodzinom? U mnie jest to praktycznie Zobacz więcej
Owsianka kojarzy się raczej z chłodniejszymi porami roku, ale lubię ją jeść także w cieplejsze dni - robię wtedy wersję w letniej temperaturze lub zupełnie zimną. Płatki owsiane doskonale komponują Zobacz więcej
Słodko-słone smaki w (nie)nowym miejscu. Kuchnia, którą właściwie dość dobrze znam, ale trochę jeszcze się w niej gubię, jeśli chodzi o poranne poczynania. Wtorek wyjątkowo wyjątkowy. Wtorek, który Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Czekośliwka

Czekośliwka 87

1
Wróble w Warszawie na targowisku pod Halą Mirowską ćwierkają, że w tym tygodniu odbędą się ostatnie zbiory śliwek węgierek. Potem będą dostępne już tylko te z chłodni. Czekałam na ten moment, jak co Zobacz więcej
Dzisiaj znowu mlecznie. Tą pyszną owsiankę robiłam w poranek na urodziny matulki. Była nią zachwycona i bardzo jej smakowała. Jak również i my (ja i moje dwie siostry). Przepis na owsiankę dla Zobacz więcej
Zapraszam na recenzję książki :) Make Cooking Easier Przepisy na cztery pory roku Zosia Cudny wydawnictwo REBIS twarda oprawa, 184 strony Długo i z niecierpliwością czekałam na tę książkę ponieważ Zobacz więcej
Domowa półpełnoziarnista drożdżówka z serem białym, białym makiem i lukrem trzcinowym Nie, żebym miała tak czysty obiektyw i musiała czyścić bokeh w Photoshopie. Pora pożegnać się z choinką. A w tym Zobacz więcej
Do naszego stołu dosiadł się Mały Człowiek, który bardzo gustuje w "dorosłym" jedzeniu. Nie chcąc drażnić lwa, bo "ryczy" prawie jak król dżungli, kiedy omijamy jego buzię, zmuszona jestem szukać Zobacz więcej
do wody i oto następny update :) Po upływie czterech miesięcy cieszę się takim rezultatem i wciąż szukam doniczki idealnej (do tej pory roślinka znajduję się wyłącznie w wodzie) *w tym samym czasie Zobacz więcej
Powoli zaczyna się mój ulubiony czas w roku: śniadania na balkonie, tarasie i w ogrodzie. Kolorowe koktajle, masa owoców, placuszki, jaglanki i owsianki lepiej smakują, gdy zamiast radia przygrywa Zobacz więcej
bezglutenowe. Dania serwowane na śniadania czy w porze lunchu powstają już na miejscu. Rano można wybrać zestaw z jajecznicą, parówkami lub owsianką. Ciekawa propozycja to także chałka, mascarpone i Zobacz więcej
ich zaletą jest zawartość czterech rodzajów ziaren, wiec są zdrowsze od pozostałych, które do tej pory próbowałam. Polecam. Wafle ryżowe z solą morską Wartość energetyczna w 100g produktu: 403 kcal Zobacz więcej
naszą rodzinną cynamonową owsiankę. Od teraz są dwa obiady -dla nas i dla małego głodomora. Każdego dnia o tej samej porze- jak w hotelu ! Do tego kreatywne śniadanie i deser rzecz jasna! Jeszcze Zobacz więcej
(15) Zdrowsza wersja (dietetyczne) (79) Odżywka proteinowa (2) Ziemniaki (7) Zupy (11) Haloween (2) Kolacja (53) Pasty (6) Kuchnia orientalna (16) Na wynos (33) Napoje (10) Owoce tropikalne (16) Zobacz więcej
Jestem sezonowa. Choć niezbyt klasycznie. Zdecydowanie bardziej letnia niż zimowa, choć zimę kocham i za nią tęsknię. Brak mi podziału na cztery równe pory roku. Moje sezony dyktuje apetyt. Jest czas Zobacz więcej
książkę, no ale do tego długa droga jeszcze! Wracając do recenzji – jutro odbędzie się oficjalna premiera pierwszej książki Zosi Cudny, autorki bloga makecookingeasier.pl, o tytule: „Make Cooking Zobacz więcej