czy ciecierzyce mozna jesc surowa

Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz Zobacz więcej
Podczas mojej ostatniej prelekcji w Bielsku-Białej zadano mi szereg pytań z zakresu zdrowego żywienia. Czy jabłka z supermarketu to sama chemia? Czy mięso wywołuje agresję? Czy jaja są zdrowe? Tu Zobacz więcej
Wydawać by się mogło, że bakłażana trzeba obrać przed przygotowaniem, bo twarda i gruba... Jestem zdecydowanie na nie!!! Skórkę należy zostawić ponieważ zawiera błonnik oraz związki fenolowe oraz Zobacz więcej
Surówka z surowej marchewki lub młodej kapusty a może plasterki rzodkiewki położone na kanapkach. Zapewne znacie je i jadacie. A co powiecie na surową cukinię albo surowe zielone szparagi? Zobaczcie, Zobacz więcej
Czy można pić wodę z kranu? Na pewno wielu z Was zadawało sobie kiedyś to pytanie. Potwierdzam, że woda z kranu jest bezpieczna i zdatna do picia. Mówią o tym liczne wypowiedzi ekspertów, potwierdzone Zobacz więcej
Czy można pić wodę z kranu? Na pewno wielu z Was zadawało sobie kiedyś to pytanie. Potwierdzam, że woda z kranu jest bezpieczna i zdatna do picia. Mówią o tym liczne wypowiedzi ekspertów, potwierdzone Zobacz więcej
Ostatnio pod moim przepisem, w którym była podgrzewana oliwa, pojawił się histeryczny komentarz. Co jakiś czas zdarza się, że ktoś pisze, że chcę truć ludzkość, bo polecam na przykład spożywanie soi Zobacz więcej
Tweetnij CZY OWOCE ZAKWASZAJĄ ORGANIZM? Jak jeść owoce, nie powodując nadmiernego zakwaszenia organizmu? Niestety nie wszyscy w bezproblemowy sposób możemy skorzystać z dobrodziejstwa owoców. Click To Zobacz więcej
Czy prawdziwi mężczyźni mogą nie jeść mięsa? Rob Zombie od 35 lat nie je mięsa, od kilku lat jest weganinem Społecznie akceptowany obraz prawdziwego mężczyzny, podobnie jak ideał kobiety z biegiem Zobacz więcej
Czy w restauracji z gwiazdką Michelin można się najeść? Impulsu do napisania tego tekstu dostarczyło pytanie dodane pod zdjęciem jednego z momentów z letniego menu Atelier Amaro: Pytanie jest jak Zobacz więcej
Czas na grzybobranie! W tym roku szykują się bardzo obfite zbiory. Wokół mnie jest pełno lasów a przejeżdżając obok nich o dowolnej godzinie, widuję tam pełno grzybiarzy. I to każdy wychodzi stamtąd z Zobacz więcej
wegeweda
wegeweda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wege Weda
Rabarbar. Czy warto go jeść?

Rabarbar. Czy warto go jeść? 28

Jestem zwolenniczką odżywianialokalnymi i sezonowymi produktami. Choć w naszej szerokości geograficznej zima nie do końca sprzyja takiemu odżywianiu, to lato obfituje w różnorodność warzyw i owoców, Zobacz więcej
Papryka... warzywo, które same w sobie lubię nawet bardzo, ale tylko i wyłącznie w wersji surowej. Papryka smakuje mi kiedy jest jędrna, mocno czerwona i chrupiąca (przy czym nie śmierdzi dymem). Ta Zobacz więcej
gotujzsimoncooks
gotujzsimoncooks Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Simon COOKs
Czy można jeść kwiaty?

Czy można jeść kwiaty? 53

Czy można jeść kwiaty? Odpowiedź brzmi – można i to bardzo wiele gatunków. To nic nowego – przecież brokuły, kalafiory czy karczochy to również kwiaty. Wiele kwiatów ogrodowych możemy wykorzystać nie Zobacz więcej
Jak już wiecie, udzieliłam kolejnego wywiadu do gazety. Tym razem redakcja tygodnika „Chwila dla Ciebie” zwróciła się do mnie z pytaniem, czy zechcę czytelnikom tego ciekawego czasopisma opowiedzieć o Zobacz więcej
Do tej pory pestkę avokado wyrzucałam bo uważałam , że do niczego mi się nie przyda i że jest trująca.Jednak dzięki internetowi , dowiedziałam się że robię największe głupstwo .Okazuje się ,że pestka Zobacz więcej
Witarianizm jest w niektórych kręgach bardzo modny. Jego zwolennicy podkreślają korzyści zdrowotne płynące z tego stylu odżywiania. Przeciwnicy straszą przed możliwymi niedoborami osób żywiących się Zobacz więcej
Pełnoziarniste produkty zbożowe powinny stanowić podstawę naszego codziennego żywienia. Są one źródłem węglowodanów złożonych, błonnika pokarmowego oraz niezwykle cennych witamin i minerałów. W Zobacz więcej
Po raz pierwszy w życiu postanowiłam zakisić cebulę, samą, bez dodatków. Wprawdzie spotykałam się w internecie z ostrzeżeniami, że kiszona cebula się nie udaje, że nie jest smaczna, że czasem się Zobacz więcej
Nowalijki to młode warzywa, które pierwszy raz dojrzewają właśnie wiosną. Do nowalijek zaliczymy zarówno szczypiorek, cebulę dymkę, botwinkę, rzodkiewkę, szpinak czy sałatę. Powstaje wiele teorii na Zobacz więcej