Po długiej przerwie jakoś tak trudno wrócić do regularnego blogowania bo gotuję ciągle na dysku mam kilkanaście przepisów ze zdjęciami ale ciągle coś i nie mam chwili na dodanie wpisów :( Mam
Zobacz więcej
Osobiście uważam, że największą mistrzynią robienia lecza jest moja mama. Skusiłabym się na nie nawet po dwóch obiadach u babci i wigilii. Żadne węgierskie mamy, matrony i babuszki nie będą w stanie
Zobacz więcej
Koniec sierpnia mojego dzieciństwa zawsze wypełniony był zapachem leczo i do dziś nie wyobrażam sobie spędzić bez niego końca lata. Nawet moje uprawy w ogrodzie są jakby stworzone dla tego dania. Z
Zobacz więcej
Leczo z cukinią Tak jak pisałam przy okazji leczo z ogórkiem kiszonym, tego typu dania są jednymi z moich ulubionych letnich potraw i w sumie mogłabym jeść je prawie codziennie. Uwielbiam zapach
Zobacz więcej
Uwielbiam leczo, ale o tej porze roku jest łatwiej w sklepie o okrę niż o cukinię. Okrę można kupić w prawie każdym sklepie arabskim czy indyjskim, który ma zamrażarkę. To coś pomiędzy ogórkiem i
Zobacz więcej
Leczo jest moim ulubionym warzywnym daniem. Zawsze czekam kiedy to pojawią się świeże wiosenno-letnie warzywa. Oprócz tego że jemy leczo w domu z ryżem, makaronem lub bułką to mrożę je jeszcze. W
Zobacz więcej
Leczo jest potrawą węgierską, ale zadomowiło się również w kuchni polskiej (a także słowackiej, ukraińskiej i niemieckiej). Przepisów na leczo jest tyle, ile jego wielbicieli. Tutaj prezentuję prosty
Zobacz więcej
Wczoraj w mojej lodówce miałam pełno warzyw, więc wrzuciłam wszystko do jednego garnka i wyszło leczo Kolorowe i pięknie pachnące... Moja mama robi najlepsze leczo na świecie, do którego dodaje
Zobacz więcej
Prawdziwe węgierskie leczo jest znacznie inne – różni się sposobem przygotowania oraz składnikami wykorzystanymi do jego przygotowania. Nic nie szkodzi. Postanowiliśmy przygotować leczo wg. naszego
Zobacz więcej
Uwielbiam leczo ! W sezonie paprykowym zaopatruję się w to pyszne warzywo kilogramami. Mrożę, wekuję, marynuję i robię leczo. Leczo, które po przygotowaniu zamrażam. Zimą po powrocie z długiego
Zobacz więcej
Robienie leczo zimą, prawie wiosną wydaje się dość karkołomnym pomysłem. Nie jest to na pewno danie sezonowe. Ja jednak mam zamrożoną cukinię i odświeżam sobie smak lata, żeby jeszcze jakoś wytrzymać
Zobacz więcej
Pierwszy przepis to jedno z moich ulubionych, szybkich i zdrowych dań. Danie bogate w pełnowartościowe białko, węglowodany złożone, witaminy i składniki mineralne. Jestem zwolenniczką przypraw, ziół
Zobacz więcej
Uważam ,że są takie dania do których trzeba dorosnąć. w moim przypadku takim daniem jest bezapelacyjnie LECZO , jako dziecko , nastolatka , a nawet dorosła isota nigdy ,przenigdy go nie jadłam bo ....
Zobacz więcej
Leczo z tofu składniki; -leczo mrożone 1 paczka -fasolka szparagowa mrożona 1/2 paczki - tofu 1 opakowanie 200 gram -olej 1 łyżka -sól, zioła do smaku według gustu. Gotujemy mrożone leczo ok.15 minut
Zobacz więcej
Kolejna typowo letnia potrawa. Wysyp wszelakich warzyw, które teraz, jak nigdy, są smaczne, mobilizuje do gotowania. Leczo nie należy do moich ulubionych potraw (przyznam bez bicia) i nie znosi go
Zobacz więcej
Witajcie, jak Wam minął majowy weekend? Mamy nadzieję, że był równie udany jak nasz. :) W oczekiwaniu na nowalijki wykorzystujemy ostatnie warzywa, które zamroziłyśmy w poprzednim sezonie. Zostało nam
Zobacz więcej
Lato to zdecydowanie pora warzyw. O tej porze roku niekoniecznie mam ochotę jeść schabowe, golonkę czy inne mięsa.Bo i po co, skoro na rynku tyle pięknych sezonowych przysmaków. Dzisiaj pokażę Wam jak
Zobacz więcej
W leśie można jeszcze znaleźć ostatki grzybów lub wykorzystać zapasy w postaci suszonych lub mrożonych iprzygotować pyszne leśne leczo. Równe ilości: grzybów czerwonej papryki cebuli sól, pieprz olej
Zobacz więcej
« Gdy dziecko choruje - ... Leczo na przeziębienie Co jest zdrowe? - Czosnek. A co dobrze rozgrzewa i ma mnóstwo witaminy C? - Papryka! Co więc smacznego z tego zrobić? Leczo! Pracując kiedyś z
Zobacz więcej
„Dziś na blogu przepis na pyszne leczo do słoika z cukinią. Dawniej, aby cieszyć się zimą jego wybornym smakiem, zazwyczaj je mroziłam. W ubiegłym roku jednak moje obie zamrażarki były tak wypełnione
Zobacz więcej