Przepis na czy można zamrozić zrazy

srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 13359

Kolejny po bigosie przepis na szlacheckie danie opisane przez wieszcza Adama Mickiewicza w "Panu Tadeuszu" . "Majorze, gdyby zrazów? (...) Wniesiono wazę, cukier, butelki i zrazy. Płut i Ryków tak Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
ramydada
ramydada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ramydada
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 10690

Nie miałam ostatnio czasu ani zbyt wielkiej weny do gotowania, a teraz siedzę zasmarkana w domu u rodziców i wyjadam resztki z lodówki. Nie mam też ze sobą swojego aparatu, a tymi, które tu są nie Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
magdadaj
magdadaj Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
do ostatniego okruszka...
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 8036

Delikatne mięso z "bogatym" wnętrzem oblane pysznym sosem. Pomysł zrodzony na potrzeby obiadowe mojej rodziny. Ponieważ zaspokoiłam ich smaki, postanowiłam się podzielić przepisem. Polecam! Składniki: Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7682

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej
Kulinarne RW
Kulinarne RW Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne rzuty wolne
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 1455

Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza Zobacz więcej
Anna Wiśniewska
Anna Wiśniewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy z sercem
Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki 6675

Ze względu na cenę wołowiny postanowiłam zrobić tańszą wersję zrazów. Wykorzystałam więc karkówkę. Rodzina się zajadała - przyznaję, że mi smakowały dużo bardziej nie z wołowiny. Składniki: - 1 kg Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7346

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
      ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 6562

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE Zrolowane plastry dobrze ubitego chudego mięska,skrywające pyszny farsz,duszone w sosie,są pyszne.Od zawsze znane jako przysmak kuchni polskiej,pod nazwą zrazu lub w innych Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Zrazy z dzika

Zrazy z dzika 1482

Szedł stary Pałąk po lesie dumając, co dzień ten przyniesie: czy z procy ustrzeli wiewiórkę, czy weźmie na sposób przepiórkę, czy też borsuka na strzępy rozniesie. Wziął z sobą skakankę, by z rana Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 5625

Cześć =) Zrazy, to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki 5637

Ponuro dziś. Jesień zbliża się wielkimi krokami. A dziś zrazy z karkówki. Tańsze i szybsze w przygotowaniu,ale tak samo pyszne:) Składniki: 4 plastry karkówki 1 ogórek kiszony 4 paski papryki zielonej Zobacz więcej
Zrobiło się zimno i bardzo jesiennie, chociaż słońce wciąż pięknie świeci, wiemy że z każdym dniem będzie coraz zimniej. Postanowiłam ten jesienny sezon zainaugurować zrazami zawijanymi, podanymi z Zobacz więcej
Zraziki lubimy bardzo. Ale babcia daleko :( Co zrobić? Trzeba się ruszyć do sklepu, kupić mięsko i robić zraziki! Choć myśl o ich robieniu napawała nas dotąd lękiem to nie ma tu jednak wielkiej Zobacz więcej
Zrazy z mięsa mielonego, czyli tak zwane oszukane zrazy – często goszczą na niedzielnym stole u mojej Mamy z tą różnicą, że ona z reguły podaje je w ciemnym sosie :) U nas ostatnio żadnego duszonego Zobacz więcej
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
Prezentuję zrazy nieco oszukane- bo nie wołowe a z szynki wieprzowej. Wbrew wielu przekonaniom, zrazy to potrawa szybka w przyrządzeniu- najwięcej czasu zajmuje proces ich pieczenia. Po 45 minutach Zobacz więcej
Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej