czy można zamrozić zrazy

Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Zobacz więcej
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
Jej Mama robi najlepsze pod słońcem, rozpływające się w ustach kopytka. Dla Niej te zgrabne kluski są kwintesencją domowego jedzenia. Idealnie do zrazów, gulaszu, wszelkich sosów... Odkąd Ona i On Zobacz więcej
pełne ścięgien ( białych włókien ) , które po ugotowaniu są ciągnące i twarde. gorszej jakości mięso polecam zmielić i wykorzystać na zrazy lub spaghetti. Oczywiście sos możecie zamrozić taki gulasz Zobacz więcej
Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza Zobacz więcej
Kupując karkówkę jeszcze do końca nie wiedziałam na co ją przeznaczę, poprosiłam jedynie by mi ją pocięto w kotlety. Część zamroziłam zostawiając 4 duże sztuki na planowany obiad. I w końcu Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
obwiązaną sznurkiem. Bułki lądują w piekarniku po wysmarowaniu ich roztrzepanym jajkiem i nacięciu ostrym nożem na 15 minut w temp. 190 stopni. Studzimy bułki i pampuchy na kratce. Pampuchy poszły Zobacz więcej
Pod koniec zeszłego roku zmierzyłam się z bitkami serwowanymi z kluskami śląskimi i zrazami (z francuską musztardą, boczkiem, ogórkiem i cebulą) w połączeniu z zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z Zobacz więcej
FARSZ : * SZPINAK - najlepiej świeży. Jeśli pora roku utrudnia wam dostęp do świeżych warzyw - polecam mrożonki. TYLKO NIGDY NIE WYBIERAJCIE ROZDROBNIONEGO SZPINAKU W FORMIE ZAMROŻONEJ TAFLI - Zobacz więcej
Rodzinkę, na dodatek kilkanaście zamroziłam już sobie na Wigilię – dołączą do tradycyjnych u nas pierogów z kapustą i grzybami i ruskich . PIEROGI Z KASZA GRYCZANA I GRZYBAMI Farsz : szklanka kaszy Zobacz więcej
masło , na gorące , wsypujemy zamrożony groszek ( nie rozmrażamy przed smażeniem ) , mieszamy , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , cukier , sól do smaku i smażymy -dusimy przez około 5 minut . Zobacz więcej
Szukaj Ładowanie... Popularne posty Schab inaczej - łatwo i szybko Bardzo łatwy przepis na lekki obiad. Kotlety schabowe nacinamy tak, żeby zrobić w nich kieszonkę, do której włożymy kostkę Zobacz więcej
Szukaj Ładowanie... Popularne posty Schab inaczej - łatwo i szybko Bardzo łatwy przepis na lekki obiad. Kotlety schabowe nacinamy tak, żeby zrobić w nich kieszonkę, do której włożymy kostkę Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Zrazy z dzika

Zrazy z dzika 1157

3
. Dzika dostałem od dobrych ludzi, co są myśliwymi, więc żadnego kłusownictwa nie było. Pomijając kwestię, czy naprawdę trzeba strzelać tyle dzikich zwierząt kiedy wiadomo, że drapieżniki w swoich Zobacz więcej
solą, pieprzem. Podawaj z kaszą gryczaną, mięsem pieczeniowym, zrazami, „bitkami”, a nawet z samymi kluskami kładzionymi czy kopytkami. Spotkałem się z przepisami w których dodawano dla poprawy smaku Zobacz więcej
Opis: Kuchnia kociewska nie jest mi znana, ale jedno danie bardzo lubię i szczerze polecam, a mianowicie są to dzisiejsze prezentowane zrazy. Kapusta i grzyby to jak wiadomo nie od dziś duet idealny, Zobacz więcej