czy można zamrozić zrazy

Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Zobacz więcej
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
Jej Mama robi najlepsze pod słońcem, rozpływające się w ustach kopytka. Dla Niej te zgrabne kluski są kwintesencją domowego jedzenia. Idealnie do zrazów, gulaszu, wszelkich sosów... Odkąd Ona i On Zobacz więcej
Noworoczny Gulasz z szynki z kaszą gryczaną Dziś postanowiłam zrobić gulasz z szynki. Świetna propozycja na biesiadę ale też na ciepły, sycący i rozgrzewający obiad. Często używam do tego typu Zobacz więcej
Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza Zobacz więcej
Kupując karkówkę jeszcze do końca nie wiedziałam na co ją przeznaczę, poprosiłam jedynie by mi ją pocięto w kotlety. Część zamroziłam zostawiając 4 duże sztuki na planowany obiad. I w końcu Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
obwiązaną sznurkiem. Bułki lądują w piekarniku po wysmarowaniu ich roztrzepanym jajkiem i nacięciu ostrym nożem na 15 minut w temp. 190 stopni. Studzimy bułki i pampuchy na kratce. Pampuchy poszły Zobacz więcej
Pod koniec zeszłego roku zmierzyłam się z bitkami serwowanymi z kluskami śląskimi i zrazami (z francuską musztardą, boczkiem, ogórkiem i cebulą) w połączeniu z zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z Zobacz więcej
FARSZ : * SZPINAK - najlepiej świeży. Jeśli pora roku utrudnia wam dostęp do świeżych warzyw - polecam mrożonki. TYLKO NIGDY NIE WYBIERAJCIE ROZDROBNIONEGO SZPINAKU W FORMIE ZAMROŻONEJ TAFLI - Zobacz więcej
Rodzinkę, na dodatek kilkanaście zamroziłam już sobie na Wigilię – dołączą do tradycyjnych u nas pierogów z kapustą i grzybami i ruskich . PIEROGI Z KASZA GRYCZANA I GRZYBAMI Farsz : szklanka kaszy Zobacz więcej
masło , na gorące , wsypujemy zamrożony groszek ( nie rozmrażamy przed smażeniem ) , mieszamy , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , cukier , sól do smaku i smażymy -dusimy przez około 5 minut . Zobacz więcej
) 01 (1) 02 (5) 03 (1) 04 (2) 05 (2) 06 (2) 07 (2) Ulubione Linki Świetne książki dla dzieci Zioła i ich zastosowanie Solingen.pl Przepisy na przetwory Pieczenie chleba Patelnie żelazne Męska rzecz - Zobacz więcej
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Zrazy z dzika

Zrazy z dzika 1360

3
. Dzika dostałem od dobrych ludzi, co są myśliwymi, więc żadnego kłusownictwa nie było. Pomijając kwestię, czy naprawdę trzeba strzelać tyle dzikich zwierząt kiedy wiadomo, że drapieżniki w swoich Zobacz więcej
solą, pieprzem. Podawaj z kaszą gryczaną, mięsem pieczeniowym, zrazami, „bitkami”, a nawet z samymi kluskami kładzionymi czy kopytkami. Spotkałem się z przepisami w których dodawano dla poprawy smaku Zobacz więcej
Opis: Kuchnia kociewska nie jest mi znana, ale jedno danie bardzo lubię i szczerze polecam, a mianowicie są to dzisiejsze prezentowane zrazy. Kapusta i grzyby to jak wiadomo nie od dziś duet idealny, Zobacz więcej
Grillowany comber jagnięcy w rozmarynie Skip to content Szukasz menu? Kliknij tutaj. Facebook Fanpage Twitter Pinterest e-mail Kuchenne Kajakowanie Prosto, ze smakiem… aha, gotuje facet Grillowany Zobacz więcej
Zrazy jagnięce ze śliwką i czosnkiem - Kuchenne Kajakowanie Skip to content Szukasz menu? Kliknij tutaj. Facebook Fanpage Twitter Pinterest e-mail Kuchenne Kajakowanie Prosto, ze smakiem… aha, gotuje Zobacz więcej