czy można zamrozić zrazy

Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Roladki ze schabu

Roladki ze schabu 2458

0
{{headerMessage}}
Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jej Mama robi najlepsze pod słońcem, rozpływające się w ustach kopytka. Dla Niej te zgrabne kluski są kwintesencją domowego jedzenia. Idealnie do zrazów, gulaszu, wszelkich sosów... Odkąd Ona i On Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pełne ścięgien ( białych włókien ) , które po ugotowaniu są ciągnące i twarde. gorszej jakości mięso polecam zmielić i wykorzystać na zrazy lub spaghetti. Oczywiście sos możecie zamrozić taki gulasz Zobacz więcej
Kulinarne RW
Kulinarne RW Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne rzuty wolne
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 1409

2
{{headerMessage}}
Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupując karkówkę jeszcze do końca nie wiedziałam na co ją przeznaczę, poprosiłam jedynie by mi ją pocięto w kotlety. Część zamroziłam zostawiając 4 duże sztuki na planowany obiad. I w końcu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułki te w sumie zrobiłem przez przypadek, chciałem i wykonałem pampuchy razowe. Mieszkałem kilka lat w Poznaniu i tam zostałem zarażony miłością do pampuchów zwanych też kluskami na parze lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pod koniec zeszłego roku zmierzyłam się z bitkami serwowanymi z kluskami śląskimi i zrazami (z francuską musztardą, boczkiem, ogórkiem i cebulą) w połączeniu z zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
FARSZ : * SZPINAK - najlepiej świeży. Jeśli pora roku utrudnia wam dostęp do świeżych warzyw - polecam mrożonki. TYLKO NIGDY NIE WYBIERAJCIE ROZDROBNIONEGO SZPINAKU W FORMIE ZAMROŻONEJ TAFLI - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj w relacji z warsztatów kulinarnych wielkopolskich blogerów wspomniałam o tych pierogach. Przepis powstał spontanicznie, jak tylko zobaczyliśmy na stole ugotowaną kaszę gryczaną i grzyby. Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Wiosenne roladki drobiowe

Wiosenne roladki drobiowe 89

4
{{headerMessage}}
masło , na gorące , wsypujemy zamrożony groszek ( nie rozmrażamy przed smażeniem ) , mieszamy , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , cukier , sól do smaku i smażymy -dusimy przez około 5 minut . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
akcesoria w kuchni (1) Ogórki (2) Papryka (2) Pieczeń Rzymska (1) Pierogi (1) Pizza (1) Porady (4) Przekąski (11) Przetwory (6) Ryba (2) Ryby (13) Rydze (1) Sałatki (5) Sosy (2) Surówki (2) Sushi (1) Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Zrazy z dzika

Zrazy z dzika 1426

3
{{headerMessage}}
. Dzika dostałem od dobrych ludzi, co są myśliwymi, więc żadnego kłusownictwa nie było. Pomijając kwestię, czy naprawdę trzeba strzelać tyle dzikich zwierząt kiedy wiadomo, że drapieżniki w swoich Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Sos myśliwski Kazika

Sos myśliwski Kazika 544

1
{{headerMessage}}
Uprzedzając pytania dotyczące nazwy przepisu: wolałem dodać że to mój sos, wg mojego smaku i użytych składników, ponieważ jest tyle jego odmian, że nie chciałbym spotkać się z zarzutem, że to nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Opis: Kuchnia kociewska nie jest mi znana, ale jedno danie bardzo lubię i szczerze polecam, a mianowicie są to dzisiejsze prezentowane zrazy. Kapusta i grzyby to jak wiadomo nie od dziś duet idealny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowany comber jagnięcy w rozmarynie Skip to content Szukasz menu? Kliknij tutaj. Facebook Fanpage Twitter Pinterest e-mail Kuchenne Kajakowanie Prosto, ze smakiem… aha, gotuje facet Grillowany Zobacz więcej