czy można zamrozić zrazy

Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Roladki ze schabu

Roladki ze schabu 2409

0
{{headerMessage}}
Roladki, zrazy zawijane duszone w sosach zawsze są u nas mile widziane. Kruche, chude mięso ze schabu owinięte wokół klasycznego nadzienia do zrazów ( ogórek, wędzonka, suszone grzyby). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jej Mama robi najlepsze pod słońcem, rozpływające się w ustach kopytka. Dla Niej te zgrabne kluski są kwintesencją domowego jedzenia. Idealnie do zrazów, gulaszu, wszelkich sosów... Odkąd Ona i On Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pełne ścięgien ( białych włókien ) , które po ugotowaniu są ciągnące i twarde. gorszej jakości mięso polecam zmielić i wykorzystać na zrazy lub spaghetti. Oczywiście sos możecie zamrozić taki gulasz Zobacz więcej
Kulinarne RW
Kulinarne RW Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne rzuty wolne
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 1400

2
{{headerMessage}}
Jadłem je pierwszy raz chyba u teściowej, albo i teścia, bo oboje świetnie gotują. Zrazy ze schabu. Na pewno tańsze niż wołowe, na pewno szybciej się je robi, a czy gorsze w smaku? Nie uważam. Poza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupując karkówkę jeszcze do końca nie wiedziałam na co ją przeznaczę, poprosiłam jedynie by mi ją pocięto w kotlety. Część zamroziłam zostawiając 4 duże sztuki na planowany obiad. I w końcu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wiem jak inaczej nazwać to danie, w moim domu mówiło się na nie właśnie,,bitki", mój Mąż mówił kiedyś ,,zrazy", ale zrazy to zwinięte mięso wołowe z kawałkiem ogórka kiszonegoi paskiem słoniny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obwiązaną sznurkiem. Bułki lądują w piekarniku po wysmarowaniu ich roztrzepanym jajkiem i nacięciu ostrym nożem na 15 minut w temp. 190 stopni. Studzimy bułki i pampuchy na kratce. Pampuchy poszły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pod koniec zeszłego roku zmierzyłam się z bitkami serwowanymi z kluskami śląskimi i zrazami (z francuską musztardą, boczkiem, ogórkiem i cebulą) w połączeniu z zasmażanymi buraczkami i ziemniakami z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
FARSZ : * SZPINAK - najlepiej świeży. Jeśli pora roku utrudnia wam dostęp do świeżych warzyw - polecam mrożonki. TYLKO NIGDY NIE WYBIERAJCIE ROZDROBNIONEGO SZPINAKU W FORMIE ZAMROŻONEJ TAFLI - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rodzinkę, na dodatek kilkanaście zamroziłam już sobie na Wigilię – dołączą do tradycyjnych u nas pierogów z kapustą i grzybami i ruskich . PIEROGI Z KASZA GRYCZANA I GRZYBAMI Farsz : szklanka kaszy Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Wiosenne roladki drobiowe

Wiosenne roladki drobiowe 87

4
{{headerMessage}}
masło , na gorące , wsypujemy zamrożony groszek ( nie rozmrażamy przed smażeniem ) , mieszamy , dodajemy wyciśnięty praską czosnek , cukier , sól do smaku i smażymy -dusimy przez około 5 minut . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szukaj Ładowanie... Popularne posty Schab inaczej - łatwo i szybko Bardzo łatwy przepis na lekki obiad. Kotlety schabowe nacinamy tak, żeby zrobić w nich kieszonkę, do której włożymy kostkę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do łask makrelę. Nic prostszego! Na naszych stołach gości wyłącznie w wersji wędzonej i to najczęściej jako dodatek do past. Świ... Akcesoria w mojej kuchni Garnki rzymskie, żelazne kute patelnie i Zobacz więcej
czyprakantoni
czyprakantoni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie na gazie
Zrazy z dzika

Zrazy z dzika 1406

3
{{headerMessage}}
Szedł stary Pałąk po lesie dumając, co dzień ten przyniesie: czy z procy ustrzeli wiewiórkę, czy weźmie na sposób przepiórkę, czy też borsuka na strzępy rozniesie. Wziął z sobą skakankę, by z rana Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Sos myśliwski Kazika

Sos myśliwski Kazika 538

1
{{headerMessage}}
solą, pieprzem. Podawaj z kaszą gryczaną, mięsem pieczeniowym, zrazami, „bitkami”, a nawet z samymi kluskami kładzionymi czy kopytkami. Spotkałem się z przepisami w których dodawano dla poprawy smaku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Opis: Kuchnia kociewska nie jest mi znana, ale jedno danie bardzo lubię i szczerze polecam, a mianowicie są to dzisiejsze prezentowane zrazy. Kapusta i grzyby to jak wiadomo nie od dziś duet idealny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Grillowany comber jagnięcy w rozmarynie Skip to content Szukasz menu? Kliknij tutaj. Facebook Fanpage Twitter Pinterest e-mail Kuchenne Kajakowanie Prosto, ze smakiem… aha, gotuje facet Grillowany Zobacz więcej