czy obierać gruszki do marynaty?

Składniki: Gruszka balsamiczna: 2 gruszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki miodu Pierś z kurczaka: 1 podwójna pierś łyżeczka musztardy 3 łyżki oliwy oregano tymianek sól, pieprz Zobacz więcej
To już moje drugie połączenie gruszek z orzechami i serem pleśniowym ale teraz na ciepło. Pycha! Najlepiej smakuje z winem… Grilowana gruszka z serem pleśniowym i orzechami – składniki: 1-2 gruszki Zobacz więcej
Dla mnie sałatka idealna… Słodka i wytrawna, lekka i sycąca:) Cudownie miodowa! Składniki na 3 porcje: 100 g rukoli 2 gruszki 100 g łuskanych orzechów włoskich 2 piersi z kurczaka 4 łyżki miodu 1 Zobacz więcej
granulowanego czosnku sól, pieprz 200 g posiekanego szpinaku (może być mrożony) 2 gruszki łyżka miodu łyżka soku z cytryny garść orzechów włoskich sól, pieprz Oliwę łączymy z przyprawami, następnie Zobacz więcej
Obiad ten powstał na moje urodzinki które były wczoraj. Długo się zastanawiałam co mam zrobić, aż w końcu wpadłam na pomysł, aby połączyć kurczaka gruszkę i gorgonzolę i pomysł okazał się strzałem w Zobacz więcej
Kolejny przepis w którym testuje wina Celebro. Bardzo często w mojej kuchni wina dodawane są do sosów, i marynat. Tym razem gruszki zrobiłam duszone w winie następnie zapiekane. Gruszki był tak dobre Zobacz więcej
jabłkowego octu winnego 1 pomarańcza goździki - kilka sztuk, szczypta soli ocet balsamiczny wykałaczki Sposób przygotowania: gruszki obieramy, usuwamy środek gruszki z nasionami, dzielimy każdą Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Gruszki w occie

Gruszki w occie 1400

0
czosnku 1 1/2 łyżeczki nasion kuminu szczypta soli 200 g cukru demerara Wykonanie: Umyte słoiki wkładamy do piekarnika i nagrzewamy do 100 stopni. Pokrywki gotujemy. Składniki zalewy umieszczamy w Zobacz więcej
Składniki: - opakowanie rukoli - pół sera brie - garść orzechów - 2-3 gruszki - 400 ml słodkiego, czerwonego wina - 1 łyżka octu winnego - 2 gwiazdki anyżu - laska cynamonu - plasterek pomarańcza - Zobacz więcej
1 porcja zawiera ok. 300 kcal Składniki: Na marynatę do indyka: 4 sznycle z indyka świeży rozmaryn świeża mięta sok z cytryny 3 łyżki miodu Na mus dyniowy: 150 g dyni 1 gruszka 1 marchew 1 ziemniak Zobacz więcej
Słodkie i wytrawne. Smakołyki. Pięknie wyglądają w słoikach. Gruszki do marynaty muszą być małe i twarde – dojrzałe możemy zjeść na deser. Podkreślają smak pieczonych mięs i warzyw. Świetnie Zobacz więcej
Myszka
Myszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Myszka gotuje
Złocistyżółty obiad

Złocistyżółty obiad 109

0
Obiad w kolorze i smaku miodu. Zestawienie sałatki z miodowym dresingiem z kurczakiem słodko-pikantnym oraz kieliszkiem wina o złocistożółtej barwie o aromacie owocowym Celebro. Moją propozycję można Zobacz więcej
przygotować cebule. Obieramy cebule z łupiny i kroimy w półksiężyce. Z folii aluminiowej tworzymy coś na kształt gruszki - wkładamy do niej cebule skrapiamy oliwą i dodajemy jarzynkę. Zamykamy Zobacz więcej
rukola 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka octu winnego płatki migdałów pieprz Przygotowanie: Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Ocet winny mieszamy Zobacz więcej
sos sojowy, oliwę i przyprawy i całość dokładnie mieszamy. Łososia kroimy na kawałki, wrzucamy do powstałej marynaty, mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Zamarynowanego łososia i kawałki ananasa Zobacz więcej
zrekompensuje w zupełności czas oczekiwania. Składniki (1 porcja): 1 twarda gruszka 250 ml czerwonego wytrawnego wina 100 g cukru 200 ml wody 1 laska cynamonu 3 strączki kardamonu 2 gwiazdki anyżu Zobacz więcej
strasznie uporczywego. To co wyszło z mojego eksperymentu idealnie pasuje na świąteczny stół. Wystarczy tylko pomnożyć składniki :) W zasadzie można rzec, że kaczka robi się sama, przygotowujemy Zobacz więcej
strasznie uporczywego. To co wyszło z mojego eksperymentu idealnie pasuje na świąteczny stół. Wystarczy tylko pomnożyć składniki :) W zasadzie można rzec, że kaczka robi się sama, przygotowujemy Zobacz więcej
mocno zróżnicowany, ale jego stopień łatwo sprawdzić poprzez wbicie noża i ocenę stopnia miękkości. Obieranie upieczonych buraków ze skórki nie barwi tak dłoni jak przy surowych, niemniej zaleca się Zobacz więcej
Dziś będzie rozgrzewająco, łososiowo i jesiennie, a przede wszystkim jak zwykle bardzo pysznie. A więc przepis na korzennego łososia z pikatno-miodowo-imbirową dynią i puree ziemniaczano-selerowym o Zobacz więcej