czy to prawda że się chudnie od czarnego chleba

Anioły w kuchni
Anioły w kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Bierz od świata to...

Bierz od świata to... 24

Bierz od świata to, co ci daje, ale nie domagaj się tego, czego ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze. Ali Ibn Abi Talib Zobacz więcej
*No i za rogiem wakacje. Wolne dni, zabawy na świeżym powietrzu niemalże od świtu do ciemnej nocy.. Warto zadbać o bezpieczeństwo dzieciaków, a wiadomo że najlepsza nauka to ta poprzez zabawę. Zobacz więcej
Fotografia kulinarna – z czym to się je? - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Zobacz więcej
Zapraszam wszystkich do zapoznania się z ciekawą inicjatywą foodsharingu (z ang. dzielenie się jedzeniem), która idealnie wpisuje się w ideę kuchni kryzysowej. Jej zaawansowaną formą są Jadłodzielnie Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Tyle szczęścia na raz! Nasi znajomi już dawno się zorientowali – jeśli przywozić podarki z podróży, to tylko jadalne Uwielbiam takie ciekawostki, chociaż ten zestawik z Tajlandii będzie ode mnie Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
RYŻ TRUSKAWKOWY- TO PRAWDA!

RYŻ TRUSKAWKOWY- TO PRAWDA! 20

Ryż truskawkowy z bananem, deserkiem Alpro o smaku toffi i kawałkami malinowego Fig Bara ryż biały długoziarnisty mleko sojowe truskawkowe Provamel banan deser Alpro o smaku toffi ciastko Fig Bar o Zobacz więcej
Skarbnica skoncentrowanych składników odżywczych idealnym dodatkiem do twoich codziennych koktajli, sprawdź jak to działa! Czytaj więcej » Zobacz więcej
Z jakiegoś powodu ostatnimi czasy w kategorii comfort foodwygrywa u mnie makaron z sosem pomidorowym. Lubię też, pomimo całej czaso- i energochłonności związanej z ich wykonaniem, makaron z dodatkiem Zobacz więcej
Wiosna jest coraz piękniejsza i cieplejsza, coraz częściej docierają do mnie sygnały od znajomych, że zaczynają już sezon grillowy. Temat jest mi bliski, bo kilka lat temu wygrałam robota kuchennego w Zobacz więcej
GOFRY Z ALGAMI I CZARNYM BZEM! Zielone gofry? O co chodzi? O zdrowie! Algi są uważane za jedne z najzdrowszych roślin, sproszkowana spirulina charakteryzuje się dużą zawartością białka- bardzo dobrze Zobacz więcej
Desery… któż z nas ich nie kocha. A w szczególności tych z dużą ilością kremu i pysznym, dobrze nasączonym rozpływającym się wręcz w ustach biszkoptem… Jak dla mnie poezja Ale… No cóż, czy każdy z Zobacz więcej
Siemię lniane a cyjanowodór - czy jedzenie siemienia jest bezpieczne o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Zobacz więcej
Bardzo lubię nasiona chia. Mogą zastąpić siemię lniane, są świetnym dodatkiem przy pieczeniu chleba, można z nich zrobić pudding, wykorzystać do sałatek, zup i do wszystkiego, czego chcecie. Zobacz więcej
Tortellini, bo o nim mowa, skradło mi serce kiedy to pierwszy raz miałam z nim styczność, gdy dostałam je od firmy POLSOJA. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak pierożki...i w sumie? Tak smakują! Zobacz więcej
Świetna zupa mi dziś wyszła na obiad, aczkolwiek trudno powiedzieć, czy ugotowałam żurek czy może czerwony barszcz? Wygląda chyba raczej na barszcz czerwony. A było tak: miałam ugotowane buraki, a z Zobacz więcej
Zawsze, gdy zabieram się za pieczenie chleba zadaję sobie pytanie: czy warto tracić czas i pieniądze? Z okazji Międzynarodowego Dnia Chleba, który był wczoraj przygotowałam dla Was wpis właśnie o tym Zobacz więcej
Ponad miesiąc temu dostałam do testowanie olej migdałowy od sklepu EkoMalwa (tego samego, który sprzedaje czystek na poprawę odporności - ps. moje dzieciaki nadal są zdrowe! jupi!). I wiecie co? Jego Zobacz więcej
Angie123
Angie123 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I adore cinnamon
Chleb z sezamem od Tartine

Chleb z sezamem od Tartine 20

Chleb z sezamem od Tartine Sesame Tartine bread, for English scroll down Chleby od Tartine to już klasyka. Gdybym mogła mieć tylko czas na ich robienie, piekłabym je codziennie. Uwielbiam ich Zobacz więcej
Chleb z pszenicy to „pszenny", z jęczmienia to „jęczmienny", z żyta - „żytni", zaś z dodatkiem mąki z gryki nazywamy „gryczanym". Czy zatem chleb z prosem będziemy nazywać „prosianym"? :) Bo „chleb Zobacz więcej