czym posypać surowe jabłka aby nie brązowiały

Młode pędy sosny Jeśli zbierasz, kroisz pędy sosny lub innych drzew iglastych np. na syrop lub nalewkę i nie chcesz, aby Twoje ręce były oblepione żywicą , to przed przystąpieniem do pracy z pędami Zobacz więcej
Błonnik - wszystko co powinniście o nim wiedzieć aby żyć zdrowo o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Przepisy Zobacz więcej
Ostatnio dostaję od Was wiele zapytań w zakresie różnych kulinarnych kwestii np. mrożenie owoców/warzyw, czy można mrozić puree z owoców albo jak przygotować domowe mieszanki przypraw. Zagadnienia te Zobacz więcej
gotowane warzywa Bardzo lubię warzywa. Mają dużo witamin ważnych dla naszego zdrowia. Nie które z nich podaję ugotowane . Bardzo często zajadamy się sałatką z marchwi i zielonego groszku . Jest Zobacz więcej
Wiele przyrządzanych potraw wymaga smażenia lub obsmażenia wstępnego. I nie było by tego tematu gdyby nie fakt , że podczas tej czynności tłuszcz pryska po całej kuchni. No właśnie! Jest to efekt Zobacz więcej
Parówki czy kiełbasa przygotowywana na gorąco nie popęka nam, jeżeli nalejemy zimnej wody do rondelka, włożymy do niej parówki lub kiełbasę i postawimy na ogień. Gdy woda prawie już zaczyna wrzeć, Zobacz więcej
Na przygotowanym przez nas sosie nie powstanie pianka jeżeli kawałeczkiem masła nakłutym na widelec dotkniemy kilkakrotnie jego powierzchni w różnych miejscach. Oczywiście sos musi być gorący. Zobacz więcej
Co zrobić, aby pierogi się nie rozkleiły? - Przepis kulinarny - www.PrzepisNaPysznySmak.Info Menu O nas Nasze małe porady kulinarne Filmy Kulinarne Potrawy świąteczne Przepisy na Boże narodzenie Zobacz więcej
Pączki nie będą nadmiernie wchłaniać tłuszczu podczas smażenia, jeśli dodamy do ciasta 1 i 1/2 łyżki spirytusu na kilogram mąki. Spirytus dodajemy pod koniec wyrabiania ciasta. Pozdrawiam serdecznie Zobacz więcej
Jest kilka sposobów na to, aby cebula mniej szczypała w oczy podczas krojenia. Jednym z nich jest włożenie cebuli przed krojeniem ( w łupinach ) do lodówki lub zamrażalnika na kilka, kilkanaście Zobacz więcej
Puszą się , nie układają, plączą, łamią, kruszą, rozdwajają, wypadają, a mimo wszystko pewnie i tak zrobiłabyś wszystko, żeby im pomóc. Tak, dobrze myślisz. Piszę tutaj o włosach. O tym, co jeść, aby Zobacz więcej
Bakterie dziesiątkowały ludzkość przez stulecia. Umierano na choroby, które dziś potrafimy skutecznie i szybko leczyć. Przełomem w medycynie był rok 1928 kiedy to mikrobiolog Aleksander Fleming na Zobacz więcej
Quinoa znana też pod nazwami komosa ryżowa lub ryż peruwiański zagościła na naszym stole całkiem niedawno. O jej dobroczynnych dla zdrowia właściwościach, w tym działaniu przeciwnowotworowym Zobacz więcej
Share Week to akcja, którą kilka lat temu zapoczątkował na swoim blogu Andrzej Tucholski. W skrócie chodzi o to: twórcy internetowi różnej maści (blogerzy, youtuberzy, podcasterzy) polecają innych Zobacz więcej
Aby nasze kotlety mielone nie przypalały się podczas smażenia trzeba zamiast obtaczać je w bułce tartej obtoczyć je w kaszce kukurydzianej średniej. Kaszka kukurydziana nie przypala się tak szybko Zobacz więcej
Aby żółty ser nie przyklejał nam się do tarki podczas ścierania należy pamiętać o tych dobrych radach : Przed rozpoczęciem ścierania żółtego sera natrzyj tarkę na której będziesz ścierać ser olejem, Zobacz więcej
Skrobia modyfikowana to popularny dodatek do produktów spożywczych. Znajdziecie ją w słodyczach, nabiale, konserwach, produktach mięsnych, ketchupach, daniach instant – kisielu, budyniu czy kaszkach Zobacz więcej
Jako student dietetyki bardzo lubię sięgać po magazyny i książki poświęcone odżywianiu. Jest to już któraś z kolei książka opowiadająca o odżywianiu, którą przeczytałem i… jestem bardzo zadowolony. Zobacz więcej
Wiosna śpiewa w krzaczastym gąszczu nad rzeką! Jeszcze szaro, zimno, czasem nosa spod kołdry nie chce się wychylić, a ptaszęta z sąsiedztwa powróciły i ćwierkają, śpiewają budząc się z pierwszymi Zobacz więcej
Aby nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób : Na patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień. Zobacz więcej