czynią marynowana

Wygląda na trudne do zrobienia, ale nie jest. Nadzienie to ryż, łosoś i drobno pokrojone nori. Nadziewamy w ten sposób, że ogórka obieramy, kroimy w poprzek na pół. Teraz trzeba każdą połówkę Zobacz więcej
Dwie rzeczy zainspirowały mnie do stworzenia tej kanapki, kanapki która była najlepszą wegańską kanapką jaką kiedykolwiek zjadłam. Pierwsza z nich, dzięki której przybrała swój kształt to ciabatta Zobacz więcej
Karolina93sdz
Karolina93sdz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feel eat
Współpraca z Polsoją

Współpraca z Polsoją 124

0
większości produktów tej firmy, dlatego wiem, że będzie to smaczna współpraca. Nigdy nie miałam do czynienia jedynie z wędliną sojową, to będzie mój pierwszy raz i jestem ciekawa smaku :) Parówki Zobacz więcej
Jest to jedna z naszychulubionychsałatek, która doskonale nadaje się na świętaWielkiejNocy, z powodzeniem można ją zaserwować na świąteczne śniadanie :) Składniki: - puszka kukurydzy, - puszka ananasa Zobacz więcej
Cześć =) Lekki obiad na gorące letnie popołudnie, to we wrześniu już tylko wspomnienie. Niemniej jednak, dzielimy się propozycją tego prostego,letniego dania, ponieważ przez cały rok można je spożywać Zobacz więcej
Zauważyłam na blogu brak przepisów na różnego rodzaju kanapki. Dziś postaram się nadrobić moje zaniedbanie i zapraszam Was na pyszną zdrową kanapkę na drugie śniadanie. Kanapeczka jest pyszna w smaku, Zobacz więcej
mielony pieprz i gałkę muszkatołową, nie sól, anchovis i pleśniak czynią potrawę wystarczająco, a wg niektórych zbyt,słoną. Gdy makaron się ugotuje, wrzuć go na patelnię z sosem i dodaj jeszcze pół Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Śledź w malinach

Śledź w malinach 48

0
Ten przepis na śledzia z pewnością zachwyci wszystkich tych, którzy lubią nietypowe kombinacje smakowe i kto lubi śledzie marynowane w europejskim stylu. Z podobnym zestawem przypraw śledzia Zobacz więcej
Lubię urozmaicać codzienne posiłki. Nie powinno się przesadzać ale wyborny posiłek czyni każdy dzień wyjątkowym :). Dziś na śniadanie nadziewane jaja. Jajka są idealną opcją poranną, a przygotowane w Zobacz więcej
Szczerze powiem, że z kaszą kuskus miałam do czynienia po raz pierwszy... Nie wiedziałam z czym to się je i co do niej pasuje :)Ale dzięki firmie Kupiec mogłam się o tym przekonać :) Wymyśliłam ze Zobacz więcej
Nakládaný hermelín to jeden z klasyków czeskiej kuchni. A już na pewno klasyk totalny, jeśli chodzi o przekąski do piwa. Hermelín to czeski ser bardzo zbliżony do powszechnie znanego camemberta. Zobacz więcej
Szczerze mówiąc z dziczyzną nie miałem wiele do czynienia w swoim kulinarnym życiu, ale postaram się to bardzo szybko zmienić. Cudowne mięso jelenia, miejscami z lekkim posmakiem wątróbki, dobrze Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poezja-smaku
Tatar i jego tajemnice

Tatar i jego tajemnice 143

0
Myślę, że z tatarem jest podobnie jak z sushi – albo się go nienawidzi albo uwielbia, bo w jednym i drugim przypadku mamy przecież do czynienia z surowym mięsem. Ja zdecydowanie należę do osób Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Szaszłyki

Szaszłyki 1014

0
mięso będzie soczyste i miękkie. II marynata: do miski z mięsem wlewamy kilka kropel oleju, sok z cytryny, oregano, tymianek, bazylię, obie papryki w proszku oraz sól i pieprz ziołowy. Mieszamy i Zobacz więcej
Schab w sosie koperkowym - danie przyrządzane w dzieciństwie przez moją Mamę, zupełnie przeze mnie zapomniane. Dzięki Dzikowcowi odświeżyłam sobie pamięć i pomysł na obiad miałam gotowy :). Schab Zobacz więcej
warzywa. Oczywiście najlepiej wykorzystać w tym przepisie jak najmłodsze cukinie, które doskonale nadają się do jedzenia na surowo (nie mówiąc o fenkule), ale marynowanie naprawdę czyni cuda, Zobacz więcej
Uwielbiam dolmę. Jej grecką i arabską wersję. Oczywiście z bezmięsnym farszem. To co czyni ją tak wyjątkową i przepyszną(oprócz farszu) towinogronowe liście o charakterystycznej konsystencji i smaku. Zobacz więcej
Z małżami marynowanymi miałam do czynienia po raz pierwszy, na prośbę Małżona miały się one znaleźć w risotto. I tu zaczął się problem. O ile lubię poeksperymentować w kuchni, to czasem chcę coś Zobacz więcej