d'acampo

"Minimum wysiłku, maksimum zadowolenia!" Zaletą jego metody jest przede wszystkim przyjemność i bazowanie na tradycyjnej włoskiej kuchni. Potrawy są proste i łatwe w przygotowaniu i... można jeść Zobacz więcej
na makaron i risotto. Inna książka Gina D'Acampo, mieszkającego w Wielkiej Brytanii mistrza nowoczesnej kuchni włoskiej (jak możemy przeczytać na okładce), "Fantastico!", zdobyła nagrodę Gourmand Zobacz więcej
Kupowanie i czytanie książek to jeden z moich nałogów. Ostatnio, co w dużej mierze wiąże się z założeniem tego bloga, zaczęłam również powiększać swoją kolekcję książek kucharskich. Jeden z niedawnych Zobacz więcej
Jak na makaronożercę przystało, Światowy Dzień Makaronu trzeba było uczcić! Wypróbowałam więc jeden z przepisów Gino D'acampo, z książki Włoskie dania makaronowe. Wybór był trudny, bo jest w niej Zobacz więcej
Gino D'Acampo, mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej, opracował kolejną książkę z przepisami na zdrowe włoskie jedzenie. Dzięki Wydawnictwu G+J, miałam okazję zapoznać się z nią jako jedna z pierwszych Zobacz więcej
Bardzo lubię przepisy Gina D'Acampo, mam zresztą cztery jego książki i często wypróbowuję jego propozycje. Przeważają wśród nich bardzo smaczne, a zarazem łatwe w przygotowaniu dania, jak ta tarta ze Zobacz więcej
diety, ale jak miałabym się nagle przestawić i nie jeść rzeczywiście ulubionych potraw to byłoby ciężko :(( Gino D'Acampo ot mistrz nowoczesnej kuchni włoskiej. Jest to jego trzecia książka. Zobacz więcej
Dzień dobry, "Czy ten włoski przystojniak rzeczywiście zna się na gotowaniu?" - pomyślałam, kiedy pierwszy raz spojrzałam na okładkę książki Gino D'Acampo. Z włosami na żel, białymi zębami i piękną Zobacz więcej
Zapowiadałam, że na blogu pojawią się jeszcze (i to nie raz) przepisy z książek, które opisywałam. Tym razem wypróbowałam sposób Gina D’Acampo na śniadaniowe batoniki musli bez tłuszczu. Pochodzi z Zobacz więcej
Kuchnie włoska zawsze kojarzyła mi się z makronem i kaloriami. Jednak, po przemyśleniu tego co widziałem będąc we Włoszech doszedłem do wniosku, że mało jest tam ludzi otyłych. Potem, zgłębiając temat Zobacz więcej
Nie wiem czy znacie tego przystojniaka uśmiechającego się z okładek swoich książek. To Gino. Włoch pochodzący z Neapolu obecnie mieszkający w Londynie. Pierwszą książką jego autorstwa, którą zakupiłam Zobacz więcej
Składniki: 1-2 porcje 1 cukinia średniej wielkości, starta na tarce o grubych oczkach 3 łyżki oliwy szczypta płatków chilli skórka starta z 1/2 cytryny 120g spaghetti 2 łyżki świeżo startego parmezanu Zobacz więcej
To wegetariańskie danie z makaronu jest proste i szybkie do zrobienia, zresztą jak jak większość przepisów kuchni włoskiej. Pomysł na połączenie groszku i suszonych pomidorów podpatrzyłam w książce Zobacz więcej
Podczas opisanego w poprzednim poście "spotkaniu przy stole", wreszcie udało mi się zaserwować gnocchi według przepisu Gino D'Acampo, do których wzdycham odkąd posiadam jego książkę. Z przepisu Zobacz więcej
ROBIMY? Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, tak by była al dente. W tym czasie drobno siekamy czosnek i miętę. Wrzucamy do słoiczka. Dodajemy oliwę i sok z cytryny, a następnie wstrząsamy. Odcedzamy Zobacz więcej
muszelki z brokułami, chili i pinolami Kilka składników i niewiele czasu potrzeba, by wyczarować smaczny posiłek. Muszelki z brokułami, chili i pinolami to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie Zobacz więcej
Bakłażany z pomidorami, czosnkiem i tymiankiem Autor: Gino D'Acampo Składniki: na 2 porcje 1 bakłażan 2 łyżki oliwy 3 ząbki czosnku 0,5 puszki krojonych pomidorów sól, pieprz 1 łyżka świeżego tymianku Zobacz więcej
z nadmiaru wody. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cukinię i podsmażamy na średnim ogniu przez 5 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili, słonecznik oraz Zobacz więcej
Proste i tradycyjne połączenie, taki zestaw kojarzy się ze świeżością i dobrym smakiem. Muszelki z pomidorami, mozzarellą i bazylią to przepis z książki Gino D'acampo "Włoskie dania makaronowe". Tak Zobacz więcej