dakłas

nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Dakłas (dacquoise) kokosowy

Dakłas (dacquoise) kokosowy 913

4
{{headerMessage}}
czyli ciasto bezowe. Dakłas (dacquoise) - jest to tradycyjny tort południowo-zachodniej Francji. Składa się on z dwóch-trzech spodów z ciasta bezowego z mielonymi migdałami - dakłas (niekiedy z Zobacz więcej
braczo
braczo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lekko i przyjemnie!
Dakłas. Lekki. Bardzo lekki.

Dakłas. Lekki. Bardzo lekki. 3451

1
{{headerMessage}}
No dobra- w życiu każdego człowieka są takie sytuacje, gdzie trzeba pójść na kompromis. Nawet w kwestiach zdrowego żywienia. Co dokładnie mam na myśli? Ukochany zażyczył sobie na urodziny zrobienie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Torcik bezowy Dakłas (Dacquoise) - TORTY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Słoneczna sałatka (11.04.2016)Torcik bezowy Dakłas Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kajmaku, mascarpone i bitej śmietany. Cudowne połączenie! Po wypróbowaniu niezliczonych przepisów na dakłas pozbierałam wszystko czego się nauczyłam i tak postała ta receptura :) Jest uproszczona, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort bezowy dacquoise (dakłas) - Porady 40-latki Home O mnie Księga gości Polityka prywatności Kontakt Współpraca Regulaminy Dzień Matki Dzień Ojca Sexi Bielizna Dzień chłopaka Halloween Sexi Bielizna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort bezowy dacquoise (dakłas) - Betty pisze O mnie Księga gości Polityka prywatności Kontakt Współpraca Regulaminy Dzień Matki Dzień Ojca Sexi Bielizna Dzień chłopaka Halloween Sexi Bielizna II Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cudownie pyszny deser inspirowany moim ukochanym tortem bezowym - dakłas. Błyskawiczny w przygotowaniu, a przy tym bardzo efektowny. Bardzo pyszna porcja kalorii na którą można sobie czasem pozwolić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dacquoise, to niezwykle wykwintna nazwa francuskiego deseru o pisowni niemożliwej do zapamiętania, chyba dlatego już dawno uległa ona spolszczeniu na dakłas. Nie umniejsza to jednak wykwintności Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tort bezowy Dacquoise (czyt. dakłas) to deser pochodzący z Francji. W Polsce stał się niezwykle popularny dzięki jednej z większych cukierni, która rozsławiła owe ciasto. Pomimo efektu „wow” jaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dakłas / Dacquoise jak u Sowy – tylko 7 składników! Bezę w tym wydaniu swego czasu chętnie konsumowałam w cukierniach Sowy. Jeśli uwielbiacie słodkości tak jak ja, to gorąco Wam ją polecam :) Krucha, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Torcik ten zrobiłam wg przepisu z Moje wypieki. Jest to jeden z prostszych tortów do zrobienia:-) Ponieważ robiłam go już drugi raz wprowadziłam kilka zmian. Dałam więcej masy kajmakowej, był więc Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciasto absolutnie idealne. Rozpieścicie nim podniebienia każdego gościa. Jak dla mnie nie ma lepszego, przynajmniej ja lepszego nie jadłam. Jest nieco pracochłonne, ale efekt jest niesamowity. Wydawać Zobacz więcej
beatriczenkiczen
beatriczenkiczen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BeatriczenKiczen
Dakłas czy Dacquoise

Dakłas czy Dacquoise 401

3
{{headerMessage}}
- tort bezowy z masą kajmakową i bakaliami Zrobiony na prośbę kolegów z pracy - pozdrawiam :) Zjedzony dawno dawno temu, doczekał się w końcu publikacji. Zapewne po tym poście przypomnę im o tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki : blaty bezowe: 6 białek 300g cukru 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka octu krem: bardzo ważne: wszystkie składniki muszą mieć jednakową temperaturę pokojową 350g serka mascarpone 100g Zobacz więcej
nata
nata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
bon appétit !
Tort brzoskwiniowy

Tort brzoskwiniowy 167

0
{{headerMessage}}
Dół: ciasto kruche, karmel brzoskwiniowa, lekki krem brzoskwiniowo - limonkowy (curd brzoskwiniowy z serkiem śmietankowym). Góra: dakłas kokosowy, galaretka brzoskwiniowa z kawałkami brzoskwini z Zobacz więcej
Słodki Warsztat
Słodki Warsztat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodki Warsztat
Tort Pina Colada

Tort Pina Colada 596

0
{{headerMessage}}
Bardzo delikatne ciasto, dla lubiących subtelne smaki. Skomponowany z egzotycznych składników, nasuwających na myśl tropikalne, gorące klimaty. Połączenie ananasa, kokosu i rumu niczym w tytułowym Zobacz więcej
wolfilles
wolfilles Obserwuj blogaObserwujesz bloga
|| breakfast!
168.

168. 99

0
{{headerMessage}}
chałwowy* pudding chia z syropem klonowym *z chałwą i tahiną siła przyciągania łóżka dziś wyjątkowo odczuwalna. tak jak i noc zresztą. przynajmniej nie będzie może takiego tłoku w porannych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Majowy weekend spędziłam zdecydowanie nie w kuchni... no niestety :p...ale, ale! już nadrabiam zaległości! I to pełną parą :-)! Dlatego dzisiaj coś bardziej ambitnego, spektakularnego i prawdziwego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trwa w najlepsze. Dziś dalej to warzywo w wer... Tort bezowy Dacquoise z daktylami Torcik Dacquoise (czyt. dakłas) to francuski deser, na który... Czekoladowe naleśniki z truskawkami i mascarpone Zobacz więcej