dania gorące z grzybami

Smaczne i gorące lasagne z grzybami na jesienny obiad, to lżejsza wersja lasagne z mięsem. W przepisie polecam świeże grzyby z lasu, które pięknie pachną w trakcie pieczenia dania, a jeżeli nie macie Zobacz więcej
De Care
De Care Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przysmaki Świata
Aromatyczny łosoś

Aromatyczny łosoś 220

2
1 łyżeczka Kurkumy House of Asia 1 szalotka Namaczamy grzyby według wskazówek na opakowaniu. Powstałym sosem nacieramy łososia i odstawiamy na 1/2 godziny. Na patelni podgrzewamy sos sojowy, 2 łyżki Zobacz więcej
Podstawę risotta stanowi ryż, do którego dodaje się różne jarzyny, mięso, ryby, grzyby lub pozostałe resztki tych potraw. Gotowe danie przyprawia się (jeśli ktoś lubi) tartym parmezanem lub innym Zobacz więcej
Kurki w śmietanie Wszyscy amatorzy grzybów uwielbiają to danie – ja do nich należę. Kurki w śmietanie możecie podać z makaronem, ziemniakami, jako farsz do tarty jak również z pieczywem. Pamiętajcie Zobacz więcej
Takie szybkie dania wspaniale pasują na weekend. mamy czas odpocząć ponieważ dobry obiad to zaledwie 6 min w kuchni. Danie mało kaloryczne i pełne smaku . Makaron z tapioką i grzybami 1 opakowanie Zobacz więcej
; Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją (maksymalnie 3 minuty). -> Grzyby mun zalej gorąca wodą i odstaw na 10 minut. -> Marchewkę i cukinie pokrój w słupki. Wrzuć na patelnie i duś z 1/2 szklanki Zobacz więcej
posiekaną w kostkę cebulę i chwilę smażyć, dodać sparzone i przepłukane kurki (większe sztuki pokroiłam). Smażyć chwilę, a kiedy cebula i grzyby zaczną się rumienić, dodać posiekany czosnek. Na końcu Zobacz więcej
NinaJG
NinaJG Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj Sam!
Kołduny Tyszkiewiczowskie

Kołduny Tyszkiewiczowskie 677

1
Pierogi litewskie nadziewane wiejską szynką i borowikami lub innymi grzybami leśnymi. Świetna potrawa poświąteczna, kiedy zostaje sporo skrawków tłustej szynki, Taka wiejska , tłusta szynka idealnie Zobacz więcej
. Cebulę, czosnek oraz chili drobno pokroiłam, pieprz z solą roztarłam w moździerzu. Wszystkie składniki połączyłam z oliwą, dodałam skórkę i sok z cytryny. Pieczarki oczyściłam, dokładnie natarłam Zobacz więcej
Cucumber stuffed mushrooms. Zadziwiająco dobra i łatwa gorąca przystawka. Składniki. 1 ogórek 100g leśnych grzybów 1/2 cebuli 2 łyżki masła 1 łyżeczka kaszy manny 20 g sera edamskiego 1 żółtko 1 Zobacz więcej
Witajcie:) Danie inspirowane szkolną stołówką na której dostawaliśmy ziemniaki z kaszanką i kapustą kiszoną. Dla miłośników pierogów z wszelakimi farszami! Na te najbardziej ulubione -świąteczne z Zobacz więcej
Łazanki z kapustą kiszoną i suszonymi grzybami-to staropolskie danie, ja podałam w nowoczesnej wersji okrągłych piramidek ułożonych warstwowo,wyszło estetycznie i zachęcająco do konsumpcji.Jest to Zobacz więcej
Jesień nie musi być szara, bura i ponura. Najłatwiej i najskuteczniej poprawić atmosferę ciepłym daniem. O tej porze roku najlepiej smakuje gorąca, kremowa zupa zgrzybów. Własnoręcznie nazbierane Zobacz więcej
Oczyścić i ugotować szparagi (powinny im wystarczyć 2-3 min. we wrzątku). Rozpuścić masło na patelni, wrzucić szparagi, podgrzewać przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem. Na dnie dwóch Zobacz więcej
grzyby, dodajemy sos sojowy, posiekaną natkę , pieprz i sól. Pod koniec smażenia wrzucamy masło. Zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na pastę. Połówki ziemniaków podajemy gorące z pastą grzybową Zobacz więcej
Szybkie i aromatyczne danie o orientalnym charakterze - szczególnie polecam amatorom grzybowych przysmaków. Składniki (dla 4 osób): * 200g gryczanego makaronu soba z zieloną herbatą * kilka grzybów Zobacz więcej
na 1-2 godziny. Do woka wlać 2 łyżki oliwy/oleju. Gdy będzie bardzo mocno rozgrzany to dodać mięso. Usmażyć. Kawałki piersi z kurczaka przesypać na inny talerz. Paprykę i marchewkę pokroić w słupki. Zobacz więcej
Jeśli mamy ugotowane ziemniaki, to przygotowanie pierożków zajmie nam kilka chwil. Polecam je jako główne danie obiadowe lub pyszną, chrupiącą przekąskę do barszczu. To będzie miła dla podniebienia Zobacz więcej
Risotto z kurkami to danie bardzo popularne nie tylko we Włoszech. W każdym sezonie grzybowym możemy skorzystać z darów natury i przydządzić sobie takie aromatyczne risotto. Jeśli lubicie grzyby - Zobacz więcej
się prawie przezroczyste, dolewamy wino i smażymy aż ryż wchłonie płyn. Dolewamy po chochli wywar z warzyw i mieszamy od czasu do czasu - kolejną chochlę dodajemy, gdy ryż wchłonie poprzednią porcję Zobacz więcej