dania obiadowe i cukru mleka, glutenu

Podejść do bezy na ksylitolu miałam już kilka, z różnym skutkiem. Taka beza jest bardzo specyficzna, od razu po upieczeniu nie nadaje się do spożycia, jest miękka, kleista, wręcz gumowata. Dopiero Zobacz więcej
Jest lato, warto przenieść się z posiłkami na ogród lub łąkę, jeśli jest taka możliwość :) Lubię choć na chwilę przysiąść na tarasie dla przyjemności, nie tylko żeby wpaść i podlać kwiaty. Ale w Zobacz więcej
Ciasto z czekoladą i sezonowymi owocami jest dobre na pogodę i na niepogodę. Wytrawne, „słodzone” czekoladą ze stewią smakuje lepiej od klasycznej wersji z cukrem i mąką pszenną. Eksperymentalnie Zobacz więcej
Ciasto niezawodne i smaczne. Spód z mąki kokosowej jest wilgotny, nie twardnieje, zachowuje świeżość przez kilka dni. Masa budyniowa nie „ciapie się”, bo połączona jest z galaretką. Po kilku godzinach Zobacz więcej
Jest lato, warto przenieść się z posiłkami na ogród lub łąkę, jeśli jest taka możliwość :) Lubię choć na chwilę przysiąść na tarasie dla przyjemności, nie tylko żeby wpaść i podlać kwiaty. Ale w Zobacz więcej
Super Krówka czyli super zdrowe słodycze bez cukru, mleka i glutenu - Nicpoń w Kuchni Strona główna O mnie Współpraca Przepisy według kategorii Śniadania ikolacje Dania obiadowe Zupy Wypieki desery Zobacz więcej
Zapraszam na propozycję pysznego dania obiadowego. Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 2 łyżeczki suszonych pomidorów bardzo drobno pokrojonych Zobacz więcej
Sernik, który ma mało składników, a jest pyszny. Szybko powstaje i nie robi się przy tym wielkiego bałaganu :) Może na zdjęciach średnio go widać, ale chciałam podzielić się zachodem słońca Sernik Zobacz więcej
Jeśli chcecie dowiedzieć się więcej o słodkościach Super Krówka - to zapraszam do poprzedniego postu - klik. Już wcześniej przekonałam się, że słodycze bez glutenu, mleka, jajek i białego cukru są... Zobacz więcej
Makaron z fetą, szynką parmeńską i fasolką szparagową Hortex Ostatnimi czasy to moje ulubione danie obiadowe i jednocześnie danie, które mogę wykonać nawet gdy brakuje mi czasu. Składniki na 4 porcje: Zobacz więcej
Lubię słodkości i tylko mój mąż widzi ile potrafię zjeść swoich ulubionych cukierków... Jednak jako mama karmiąca mam pewne ograniczenia i wiem, że całkowicie nie zrezygnuję ze słodyczy, więc staram Zobacz więcej
Lody z mojego dzieciństwa, na żółtkach.Gdy zostają nam żółtka i nie wiemy, co z nimi zdobić, to zdóbmy ten smaczny deser. Zamiast mleka czy śmietany pochodzenia zwierzęcego mleko roślinne. Możemy je Zobacz więcej
Propozycja na smaczne i błyskawiczne śniadanie. Do ich wykonania potrzebne nam są tylko jajka i banan. Placuszki są mieciutkie. Doskonale smakują w towarzystwie dżemu czy konfitury. 2 jajka 1 duży Zobacz więcej
Francja, a dokładniej Bretania jest ojczyzną potrawy zwanejGalettes De Bretagne . Jest to nic innego, jak naleśnik z jajkiem i dodatkami, które dostosowane są do naszych upodobań. U nas najczęściej Zobacz więcej
Wiele lat temu nie zastanawiałam się nad tym z jakich składników przygotować tort. Otwierałam zeszyt lub książkę kucharską, kompletowałam składniki i piekłam. Dzisiaj nie jest tak prosto – moja dieta, Zobacz więcej
Wilgotne, zwarte ciasto czekoladowe bez glutenu i laktozy, osłodzone daktylami. Udekorowane jest polewą czekoladowo- bananową i prażonymi orzechami. Zobacz więcej
Biszkopt na piątkę :) Tort daktylowo-bananowo-gryczany na 32! :) z kremem owsianym i śliwkami :) Składniki: 5 jajek 5 łyżek mąki gryczanej z łyżeczką proszku do pieczenia mus bananowo - daktylowy* * Zobacz więcej
Początek lata pachnie truskawkami… Budyń tapiokowy kwintesencją i lata, i truskawek jest. Deser, który proponuje, powala zmysły. Jest obłędny. Smakiwspaniale się w nim komponują. Truskawki przełamane Zobacz więcej
Swojego czasu chciałam poznać historię ziemniaków bo bombajsku, chociażby genezę nazwy. Jednak do żadnej pewności nie dotarłam. Według jednych potrawę tę, w Anglii, wymyślili kucharze indyjscy, aby Zobacz więcej
Ten przepis powstał siłą rzeczy- zachciało mi się placka, zlustrowałam szafki kuchenne za składnikami i z tego, co było je upiekłam. Ciasto wyszło bardzo smaczne, bardzo czekoladowe, w teksturze Zobacz więcej