dania z fasolką

Kolejne, pyszne daniejednogarnkowe... Idealne gdy nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie ! Składniki: (porcja dla 2-4osób) * 1 cebula, * 4nóżki kurczaka, * 1 Zobacz więcej
Przepis na tę potrawkę wymyśliłam z potrzeby, jak zwykle wtedy "rodzą" się dobre pomysły. Miałam ochotę na ciecierzycę, a że zalegała w szafce fasolka konserwowa to i ją dodałam. Danie smaczne, Zobacz więcej
Fasolka po bretońsku to jedno z ulubionych dań jednogarnkowych mojej rodzinki. Najczęściej gotuję ją właśnie jesienią i zimą. Kiedy syte, gęste potrawy doskonale nas rozgrzewają i zaspokajają głód :) Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu chodziła za mną fasolka po bretońsku . Sycące danie , rozgrzewające i pełne smaków . Ostre i wyraziste , to dziś będzie w moim jadłospisie :) Tym bardziej mi się chce gdyż dostałam Zobacz więcej
Od chwili kiedy po raz pierwszy zetknęłam się z kuchnią indyjską dal jest dla mnie ulubionym daniem. Zdrowe, wegetariańskie, aromatyczne. Bardzo popularne w indyjskiej kuchni domowej. Lubię wszystkie Zobacz więcej
. Chcąc Was zachęcić do częstszego spożywania fasolki szparagowej, zdradzę Wam przepis na moje ulubione danie z wykorzystaniem tego warzywa. Jak wszystkie polecane przeze mnie przepisy, tak i ten jest Zobacz więcej
Takie dania lubimy , szybkie zdrowe aromatyczne . Wspaniałe do podgrzewania , zasmakuje w nim cała rodzina. Delikatna pierś z kurczaka do tego zielona fasolka i ziemianki. Danie z patelni - ziemniaki, Zobacz więcej
Kitri to niekosztowne danie z fasolki mung, ryżu i warzyw. Wszystkie składniki gotuje się razem tworząc piękną, kolorową paćkę. Proste w przygotowaniu, rozgrzewające i aromatyczne. Najwspanialsze z Zobacz więcej
Potrawy jednogarnkowe mają wiele zalet, są treściwe i łatwe do wykonania, a przy tym możemy je doprawić według własnego uznania zarówno łagodnie jak i pikantnie. Osobiście najbardziej lubię w tego Zobacz więcej
Dziś proponuję bardzo szybkie, smaczne, pożywne i tanie jedzonko :) Wszystko w jednym garnku, mało mycia, mało pracy. Takie danie można z powodzeniem przygotować zarówno po ciężkim dniu w pracy na Zobacz więcej
Lubię eksperymentować, na dodatek fajnie gdy finalnie danie nie idzie w kosz ;) Wymyśliłam by dla wege siostry przygotować bezmięsną wersję fasolki po bretońsku, kiełbaskę zatem zastąpiłam błękitnym Zobacz więcej
Zupa owocowo-fasolowa Przepis ten pochodzi podobno z kuchni śląskiej. Nigdy wcześniej o nim nie słyszałam, ale postanowiłam wypróbować. Warto zmierzyć się z tym przepisem, ponieważ fasolka w Zobacz więcej
Obiecana wcześniej fasolka szparagowa w wersji wege. Była pyszna, córce bardzo smakowała, ale jak dla mnie, mięsożercy, nieco za delikatna. Do męża porcji dodałam jednak troszeczkę obsmażonej cienkiej Zobacz więcej
Grillowane piersi z fasolką szparagową Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 400g. fasolki szparagowej 3 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej oliwa z oliwek przyprawa do złocistego kurczaka słodka i Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Fasolka po bretonsku.

Fasolka po bretonsku. 91

5
Tego dania przedstawiać nie trzeba :) Przepis prosty, fasolka pyszna - jak u mamy ! Czytaj więcej » Zobacz więcej
Moje ukochane danie :) Jedne z wędzonym łososiem, fasolką, ogórkiem i selerem, drugie z surowym łososiem, ogórkiem i awokado. Jeśli potrzebujecie przepisu, porady, piszcie! Zobacz więcej
Przepis na pyszne leczo-http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/leczo/ Dziś z bakłażanem, pieczarkami, cukinią, papryką i fasolką szparagową. PYCHA! Zobacz więcej
bentomonia
bentomonia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kocham bento
Wtorkowe menu

Wtorkowe menu 107

0
Płatki owsiane mlekiemi dodatkiem kakao, melasy daktylowej, ozdobione mandarynką. Danie główne to sałatka z warzyw rosołowych, sałata rzymska, kilka fasolek i dwa kawałki smażonego indyka. Zobacz więcej
Bardzo łatwe danie i bardzo smaczne. Przygotowanie tego makaronu zajmuje zaledwie 10-15 minut. Połączenie tuńczyka, kaparów i fasolki szparagowej naprawdę bardzo smakuje. Suszone płatki jalapeno Zobacz więcej
Klasyczne połączenie fasolki z bułką tartą. Fasolkę należy podawać na ciepło. Można serwować ją jako dodatek do drugiego dania zamiast sałatki lub ziemniaków. Można jeść ją również jako samodzielne Zobacz więcej