dania z gołąbków

Wszyscy chyba znają gołąbki, jedni je lubią bardziej inni mniej. Muszę powiedzieć, że największym miłośnikiem gołąbków w moim domu jest mój mąż. Myślę, że nigdy nie spotkałam osoby, która byłaby ich Zobacz więcej
Można powiedzieć, że te niby gołąbki są podwójnie oszukane. Nie dość, że mięso i ryż nie są zawinięte w liście kapusty, to jeszcze kapusty w nich w ogóle nie ma... za to jest cukinia. W poprzedniej Zobacz więcej
i przyprawiam do smaku. Duszę 2-3 minuty i dodaję na koniec bułkę tartą. Mieszam i studzę. Po wystudzeniu ścieram ser do pieczarek. Mieszam. Farsz z mięsem mielonym i kapustą (o smaku gołąbków) 1/4 Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadam.pl
Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania 445

4
Dziś proponuję gołąbki bez zawijania, czyli alternatywę dla tradycyjnych gołąbków. To świetna opcja dla wszystkich miłośników tego dania. Potrawaw klasycznym... zobacz › Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Zapiekanka gołąbkowa

Zapiekanka gołąbkowa 301

17
Gołąbki w formie zapiekanki, czyli mniej pracochłonna wersja pysznego dania obiadowego z ryżu, mięsa mielonego i kapusty Czytaj więcej » Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny przepis z serii ekspresowych dań jednogarnkowych dla zapracowanych. Proponuję Wam pyszne, bardzo proste do zrobienia brukselki z kurczakiem w pomidorowej passacie. Danie smakuje jak Zobacz więcej
Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
To co kocham
Pieczona kapusta pekińska

Pieczona kapusta pekińska 537

2
Kapusta pekińska daje dużo możliwości kulinarnych. Można ją jeść w surówkach, dusić bigosik, zawijać gołąbki i zapiekać, co też uczyniłam. Pięknie pachnie czosnkiem, jest miękka i idealna jako Zobacz więcej
coolinarnie.pl
coolinarnie.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarnie.pl
Gołąbki

Gołąbki 4391

2
Rewelacyjne gołąbki, którymi zajada się cała rodzina. Przepis na dużą porcję, ok 20 gołąbków. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.6/10 (5 votes cast) Gołąbki z kapustą włoską, 9.6 out of 10 based on 5 Zobacz więcej
Przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, polane czerwonym sosem, ozdobione koperkiem i cząstkami pomidora to wspaniały przysmak. To pyszne danie można przygotować również na bazie innych rodzajów Zobacz więcej
Lekka wersja polskich gołąbków pochodząca z diety South Beach.Ryż i czerwone mięso zostały zastąpione pieczarkami i mięsem z piersi indyka - tak by danie zawierało więcej wartości odżywczych a mniej Zobacz więcej
Polecam danie niskokaloryczne o wspaniałym smaku! Jeśli lubicie smak tradycyjnych gołąbków, to z pewnością jest to propozycja dla Was. Potrawa łatwa w przygotowaniu, sycąca, a do tego lekkostrawna. Zobacz więcej
My mamy gołąbki, Portugalczycy mają salsichas enroladas em couve. Portugalczycy podobnie jak my uwielbiają potrawy z kapusty, a to danie jest rewelacyjne. Kiełbaski zawijane w kapustę są daniem iście Zobacz więcej
W sezonie warto urozmaicać cukinią różne dania Składniki 10-12 dużych liści z białej kapusty 0,5 kg mięsa mielonego 1/2 większej cukinii 1 duża cebula 1,5 szklanki ryżu sól, pieprz curry … Czytaj Zobacz więcej
Nie ma pyszniejszego obiadu niż gołąbki z młodej kapusty przyrządzone przez Mamę:) Ja dziś miałam to szczęście zjeść taką właśnie delicję! Rozkosz dla podniebienia! Zachęcam do przygotowania! Poniżej Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Gołąbki bez zawijania toszybsza wersja tradycyjnych gołąbków. Upieczone wpiekarniku dodatkowo uproszczają nam ich przygotowanie. Danie jest syte ismaczne wsam raz dla Zobacz więcej
Gołąbki to danie bardzo pracochłonne, ale ich smak zawsze wynagradza poświęcony czas Dzięki gołąbkom ze słoikaPamapolobiad przygotujecie zaledwie w 40 minut Skład zachęca do wypróbowania, próżno w nim Zobacz więcej
Sarmale, to danie narodowe Rumunii, które przypomina nasze gołąbki. Sarmale sąniewielkich rozmiarów. Farsz składa się z mięsa wieprzowego lub wołowego i niedużej ilości ryżu. Smak nadzienia Zobacz więcej
* * * Domowe gołąbki nie muszą być mdłe.Nie muszą ociekać tłuszczem, a owinięta wokół farszu kapusta może być miękka. Jeżeli macie podobne skojarzenia, a gołąbki ostatni raz jedliście w szkolnej Zobacz więcej
Czas na kolejne dietetyczne gołąbki. Użyłam do nich zamiast tradycyjnej kapusty to kapusty włoskiej. Jest zdecydowanie delikatniejsza i chyba łatwiejsza w obróbce. Do środka dałam farsz z indyka i Zobacz więcej