dania z wędzoną makrelą

do przyrządzania pysznych przekąsek. Mnie udało się wyrobić nawyk i przygotowywać jedzenie wieczorem, po kolacji, gdy jestem już najedzona nie mam tendencji do podjadania w czasie gotowania. Zamykam Zobacz więcej
Składniki na danie dla 2-3 osób: 200 g makaronu 100 g pieczarek 2 wędzone makrele Pęczek szczypiorku 3 łyżki sera mascarpone 2 łyżki masła Pieprz Sól Kolejna moja propozycja Zobacz więcej
Danie ma 352 kcal. kawałek wędzonej makreli 120 g. kiełki rzodkiewki 50 g. 3 kromki bułki pszennnej 45 g. 1 pojemnik jogurtu owocowego light 150g. herbata nieslodzona bez ograniczeń Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Pasta z wędzonej makreli

Pasta z wędzonej makreli 804

0
1 wędzona makrela 100 g białego sera ok. 4 łyżki pikantnego keczupu (dałam łagodny, bo akurat taki miałam i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego) sól, pieprz Makrelę dokładnie oczyścić z ości, rozgnieść Zobacz więcej
Pasta kanapkowa to moje ulubione danie na śniadanie. Do tego świeży chrupiący chlebek i więcej nic nie trzeba. Szczególnie lubię pasty rybne, dlatego robię ja na różne sposoby. Do tej dodałam paprykę Zobacz więcej
Pasta z wędzonej makreli DanieDodatki, Małe dania, Sałatki Składniki 1szt wędzona makrelaśredniej wielkości 2 szt jajkougotowane na twardo 2szt ogórekkonserwowy, średniej wielkości 1/2szt cebula Zobacz więcej
Moja znajoma wyznała kiedyś, że nigdy nie jadła makreli w innej postaci niż wędzona. Potem pojawiły się pytania: "Czy można ją smażyć, piec i gotować na parze?" Tak, oczywiście można! Jest to Zobacz więcej
Składniki: 1 średnia makrela wędzona 3 łyżki majonezu 1/2 małej cebuli 1 łyżka sosu do dań włoskich - pesto peperoncino (Royal Brand) 2 łyżki oliwy ewentualnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Zobacz więcej
Składniki: 1 większa makrela wędzona, 1 sztuka cebula, 1 pęczek szczypiorek, 6 dużych rzodkiewki, 1/2 pęczka koperek świeży, 1 łyżeczka pieprz mielony, 6 łyżek olej, 1/2 małego ogórek zielony świeżą Zobacz więcej
Zostało mi trochę pieczonego łososia z obiadu i zastanawiałam się co można z niego zrobić. Tak sobie pomyślałam, że skoro może być do kanapek pasta z makreli wędzonej, to spróbuję jakoś przerobić Zobacz więcej
Składniki : 1 średnia wędzona makrela 200 g gładkiego, kremowego białego serka 1-2 łyżeczki przecieru pomidorowego pieprz Przygotowanie : Rybę obieram i wyjmuję ości.Dokładnie rozcieram widelcem na Zobacz więcej
Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, groszek konserwowy 1 szklanka, ogórki kiszone 4 średnie, cebula 1 sztuka, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba z makreli Zobacz więcej
Ryba wędzona (dałam halibuta, ale świetny też z makrelą czy sielawą), włoszczyzna, kawałek chleba albo czerstwej bułki, jajko, otręby pszenne. Zmielone, uformowane w kotlety, otoczone otrębami Zobacz więcej
Składniki: 1 większa makrela wędzona, 1 większa cebula czerwona, - ile potrzeba pieprz kolorowy ziarnisty, 150 gram serek typu mascarpone, 2 sztuki papryczka chilli marynowana makrelę dokładnie obrać Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - 150g wędzonej makreli (waga - po pozbyciu skóry, ości), - 1 duże jajko, - 3 małe korniszony, - 50g startego, żółtego sera, - plasterek czerwonej cebulki (można dać więcej), - 4 łyżki Zobacz więcej
Wędzone tofu = pyszna pasta, przypominająca w smaku pastę z makreli. Składniki: - 2 paczki tofu wędzonego, - garść glonów wakame (lub nori), - 1/2 cebuli, - 1 łyżka oleju lnianego, - 2 łyżki Zobacz więcej
W ubiegłą niedzielę w naszym domu organizowaliśmy rodzinny obiad. Pogoda nam niewątpliwie dopisała i z tej okazji zrobiliśmy przyjęcie "pod chmurką" serwując dania z grilla i z naszego owocowego Zobacz więcej
Składniki: 1 wędzona makrela 1 serek twarogowy 1 cebula 1 średni ogórek kiszony pieprz Przygotowanie: Cebulę i ogórek bardzo drobno posiekaj. Wymieszaj z serkiem i pieprzem. Mięso rybyoddziel od Zobacz więcej
Wędzona ryba jest pyszna i zdrowa, jeśli zrobimy z niej szybką i pyszną sałatkę to mamy danie doskonałe. Można ją zrobić w kilka minut :), do tego pyszny domowy chleb i można siadać do stołu. Zobacz więcej
Anka | Styczeń 30, 2013 | KOMENTARZE:10 Komentarze » To smak mojego dzieciństwa, ulubiona pasta na chleb… hmmm, a może pasta jajeczna. Ciężko podjąć decyzję. Idealna do świeżego pieczywa i kubka kawy Zobacz więcej