dania z wolowiny

{{headerMessage}}
Scaloppine al limone to danie, ktore serwuja chyba wszystkie restauracje wloskie. Potrawa lagodna w smaku. Bardzo latwa i szybka do wykonania w domu. Klasycznie robi sieje z bardzo mlodej wolowiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rolady wolowe nadziewane szynka parmenska i rukola . . . Na to danie kupuje zawsze plastry wolowinyo grubosci 3,5 mm, wg mnie daja sie one lepiej zwijac nie rozpadaja sie przy smazeniu, szybciej sa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam Zaszalalam I wczoraj zaczelam przygotowania do dzisiejszego obiadu. Jest to klasyczne danie francuskie, czasochlonne, ale rozplywaja sie w ustach wolowina I jej niesamowity smak wynagradza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szczypta cukru sol pieprz ser (Michel mial gruyer, ja mozarelle) Ziemniaki tluczemy w maslem i mlekiem na puszyste puree. Cebule i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy pomidory i czekamy, az Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekanka pasterza-jest daniem pochodzącym z kuchni angielskiej- z jagnięciny lub mięsa baraniego. Amerykanie robia zapiekankę z wolowiny. Zapiekanka pasterza jest też nazywana wiejską zapiekanką. Co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z Wikipedi : Sos Worcestershire Sos Worcestershire(takżesos Worcester) –soskulinarny o korzennym smaku i płynnej konsystencji; produkowany przez firmę "Lea & Perrins" w angielskim mieście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wymyslil je jakis hrabia o nazwisku Parmentier kilka wiekow temu... dzis zajadaja sie nim zwykli obywatele w wielu krajach na swiecie i danie to zyskalo wiele odmian... ta najbardziej podstawowa jest Zobacz więcej
Jolanta kolanowska
Jolanta kolanowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mojacalabria
Mini-knedle z miesem

Mini-knedle z miesem 315

1
{{headerMessage}}
Wlosi nie moga sie obejsc bez ich kochanej "pasty",cokolwiek jest zrobione z dodatkiem maki-to jest to! Dzisiaj przygotowalam mini- knedle nadziewane farszem z miesa-po wlosku brzmi to jak " gnocchi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
beszamelem wlasnej produkcji. Przepis na lasagne ala`bolognese Skladniki: 6-8 porcji 3 lyzki oliwy z oliwek 1 cebula, pokrojona drobno 3 zabki czosnku, przecisniete 2 marchewki, starte 2 lodygi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to jeden z naszych ulubionych przepisow na mieso mielone... robilam juz to danie z miesa drobiowego i miesa wolowego. i jedno i drugie bylo pyszne. moje dzieciaki zajadaja sie tym bardzo. sos lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy z wołowiny Francuski gulasz wołowy boeuf bourguignon 2012/10/11 , Gosia Boeuf bourguignon, czy beef bourguignon to wspanialy gulasz z wołowiny wywodzący sie z Burgundii. Jest to tak zwany Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzis zapraszam na typowe, neapolitanskie danie - makaron paccheri z ricotta. Pacchero w dialekcie neapolitanskim, oznacza uderzenie otwarta dlonia w policzek i stad czesto zamiennie uzywana wloska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po ostatnich slodkosciach nadszedl wreszcie czas na bardziej wytrawne dania. Zapraszam wiec na pyszna papryke faszerowana mielona wolowina z dodatkiem czarnych oliwek, orzechow wloskich i rodzynek. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gnocchi nel pignatiello to tradycyjne neapoltanskie danie na raczej uroczysty, swiatecznyczy niedzielny obiad. Bardzo smaczne polaczenie klusek, mozzarelli i sosu pomidorowego, dodatkowo zapieczone w Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Kibbeh

Kibbeh 126

0
{{headerMessage}}
Na zakonczenie IV Festiwalu Kuchni Arabskiej postanowilismy wspolnie przygotowac kibbeh. Jest to danie pochodzace z krajow Lewantu, czyli krajow polozonych we wschodniej czesci basenu Morza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sauté de veau au porto et romarin Po urlopowych przebojach i szalenstwach nielatwo mi bylo wrocic do obowiazkow tych bardziej lub mniej przyjemnych ;-). Nowy rok zaczal sie dobrze, bardzo dobrze… Mam Zobacz więcej
Sari
Sari Obserwuj blogaObserwujesz bloga
hejslodkiezycie
Ogon z byka-Rabo de toro

Ogon z byka-Rabo de toro 121

0
{{headerMessage}}
co trzeba miec duzo cierpliwosci bo gotuje sie go na wolnym ogniu.Wiesz ze jest ugotowane kiedy z latwoscia odchodzi mieso od kosci.Rowniez cierpliwi musimy byc do jedzenia,bo jak wiekszosc dac z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Z gory uprzedzam, ze nie jest to danie dla koneserow lekkiej, wikwintneji "zdrowej" kuchni. Czasem wiadomo, to co smaczne, wcale takie zdrowe nie jest. Glownym skladnikiem dzisiejszego obiadu bedzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dodaj pokrojona w kostke kielbase i boczek podsmazone uprzednio na patelni. Gotuj bigos przez godzine. Tak przygotowany tradycyjny bigos mozna zapasteryzowac w sloiki lub zamrozic.Bigos to oczywiscie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jestem mistrzynia domowych, blyskawicznych zupek -z tego, co pod reka :) Ten tytul sama sobie nadalam. Dzisiaj. Zupe, ktora wam dzisiaj pokazuje, ugotowalamw 15 min, wliczajac w to obieranie i Zobacz więcej