danie miesne

Tym sosem mozemy wzbogacic niemal kazde danie miesne jak i warzywne-chocby placuszki ziemniaczane z ricotta ( moj poprzedni wpis ) Zdrowie na talerzu-to lubie! Sos jogurtowy ze Zobacz więcej
Dzisiaj roladki cielece, bardzo wytworne i smakowite danie miesne. Zapraszam. 1kg cieleciny na rolady 250g sera haloumi pokrojonego w grubsze paseczki 2 papryki czerwone rowniez pokrojone w paseczki 2 Zobacz więcej
Olive ascolane- oliwki z Ascoli, totypowe danie z regonu Marche, a dokladnie pochodzace z prowincjiAscoli Piceno.Sa to zielone oliwkipozbawione pestki, nadziane i usmazone. Najczesciej spotyka sie Zobacz więcej
Wyborne pulpeciki w sosie pomidorowo/kokosowym, moje ulubione danie, szybkie i latwe. Faworyt wsrod dzieci ze wzgledu na aromat kokosa. Jest delikatne i cudownie komponuje sie z pieczonymi Zobacz więcej
Dzisiaj coś na szybki obiad. Pyszny kurczak w sosie pomidorowo-bazyliowym. Danie niezwykle sycące i szybkie do przygotowania. Idealne do zabrania w pojemnik do pracy. Ja użyłam do wykonania dania Zobacz więcej
Pyszne i aromatyczne leczo. My jemy je najczęściej z makaronem. Bardzo sycące danie obiadowe, które kojarzy mi się wybitnie z sierpniem, kiedy jest jeszcze cukinia, a już następuje wysyp papryki. Zobacz więcej
Mięciutki, pachnący schab. Dzięki pieczeniu w garnku rzymskim jest delikatny i wilgotny a nie suchy i wiórowaty. W dodatku naprawdę prosty do zrobienia i nawet początkujący kucharz da sobie z nim Zobacz więcej
wątróbkę, potrzymaj ją dłużej na gazie, przed dolaniem wody. 4.2.1.1 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/watrobka-z-cebulka-i-jablkami/ BosowKuchni Artykuł Wątróbka z cebulką i jabłkami pochodzi Zobacz więcej
Dla miłośników tradycyjnego barszczu ukraińskiego, ta odmiana może nie być do "pokonania", ale zapewniam, że młoda fasolka i buraczki, to nie tylko mniej czasu gotowania, ale i rozkosz dla Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Kulinaria Uli: Mielone w pieczarkach Kulinaria Uli Nie tylko kulinarnie bedzie :) Szukaj w tym blogu Ładowanie... wtorek, 18 lutego 2014 Kulinaria Uli: Mielone w pieczarkach Kulinaria Zobacz więcej
Indyka przyznam się robię rzadko. Kojarzy mi się z dość suchym mięsem. Przepis na udziec z indyka, który jest niezwykle aromatyczny i delikatny. Mięsko przygotowane przez teściową, to odtworzenia w Zobacz więcej
Historia tego dania jest długa. Rodzice jedli je u teściów i potem sami przyrządzili żeberka w domu gdzie jadłam je i ja. Są pyszne, rozpływają się w ustach a do tego proste do wykonania. Mój mąż Zobacz więcej
. 1,2 h - do solidnego zrumienienia skórki. 4.3.1.2 http://mieszamwgarnku.pl/dania-miesne/rolada-z-boczku-z-poledwiczka/ BosowKuchni Artykuł Rolada z boczku z polędwiczką pochodzi z serwisu Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Pappardelle z cukinia

Pappardelle z cukinia 208

0
o tym sposobie na ciasto do pierogow ,ale jakos sie balam ;) . Tym razem postanowilam sama sie przek... Pikantna golonka wieprzowa na kapuscie kiszonej Kolejna odslona golonki w moim wykonaniu . Zobacz więcej
duzo ziemniaki jak dodasz do warzyw.Pokroj ziemniaki w srednio-duzo kostke. Chleba masz dodac tylko troszeczke. Uwaga z pulpecikami-nie ruszaj ich.Delikatnie jak musisz mieszaj obok nich.Najlepiej Zobacz więcej
z podwojnych, czy nawet potrojnych porcji skladnikow, a zamrozony w pojemnikach nadmiar stanowi znakomita deske ratunku na te dni, kiedy juz naprawde nic sie nie chce! Albo z niczym nie zdąża. Albo, Zobacz więcej
Zupa gulaszowa (węg. gulyás) to danie kuchni węgierskiej. Jej podstawowymi składnikami jest mięso (najczęściej wołowe), papryka (słodka i ostra), cebula i smalec. Tradycyjnie była przyrządzana przez Zobacz więcej
potrzeba doprawiamy solą i pieprzem. Składniki sosu mieszamy dokładnie (np potrząsając słoikiem, w którym się znajdują :) Wlewamy dressing na patelnię z gotowym daniem i mieszamy. Nakładamy danie na Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam na faszerowaną cukinię. Skład farszu jest bardzo umowny. Ja dodaję to co mam pod ręką. Z ostatniej sałatki została mi połowa puszki cieciorki, gdzieś tam czekało na swoją kolej mięso Zobacz więcej
jeśli chcemy rozładować atmosferę. Polecam wtedy jedzenie palcami. Nic nie zbliża ludzi taki, jak pałaszowanie rękami jedzenia i to jeszcze tak pysznego! Oczywiście, jeśli lubicie ostrzejsze potrawy, Zobacz więcej