danie z koziej brody

{{headerMessage}}
Ostatnim czasem miałem okazję gościć w restauracji " Madam" w pięknym mieście Nysa. Wcześniejsza nazwa lokalu to Bistro pod aniołami. Każdy kto oglądał program widział jak to miejsce wcześniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czujemy się przygnębieni (jak to się mawia: bez konkretnego powodu) to właśnie powód tkwi w jelitach. Sprawnie funkcjonujęce jelita, to dobre samopoczucie. Tak na marginesie, to wypryski czy też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Siedzuń sosnowy vel kozia broda pachnie i smakuje obłędnie. To jeden z moich ulubionych grzybów a ubiegłym roku udało mi się trafić na kilka dorodnych owocników. Część tego pysznego grzyba zużyłam na Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Cukinia ze szmaciakiem

Cukinia ze szmaciakiem 5809

1
{{headerMessage}}
Dzisiaj pokażę Wam danie, które przygotowałam na Słowacji wykorzystując chronionego w Polsce grzyba. Nazywa się Siedzuń sosnowy, albo szmaciak gałęzisty czy kozia broda, i wcale nie jest taki rzadki u Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kozią brodą Składniki: 3 średnie polędwiczki wieprzowe 1 średnia kozia broda (ok. 800 g) 200 ml śmietany 30 % 1 średnia cebula 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 czubata łyżka masła klarowanego 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lubię, czyli nowy smak, powstały, w gruncie rzeczy, ze starych znanym nam już smaków. Czujemy tu smak placka ziemniaczanego, takiego rasowego, typowego wzbogacony kwasem i chrupkością kapusty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... Za pierwszym razem z lasu wróciliśmy z pojemnikiem borówek i koszykiem papierówek, bo grzyba znaleźliśmy 1 i to już starego :-). Później już było tylko lepiej - borowiki szlachetne i ceglastopore, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Ja pierniczę, znowu jarmark!

Ja pierniczę, znowu jarmark! 126

0
{{headerMessage}}
Tak brzmiała moja pierwsza myśl, gdy przechodząc w połowie listopada przez wrocławski rynek, ujrzałam pierwsze, nieśmiałe, jeszcze puste drewniane domki. Jakby zastanawiały się: „co my tu robimy o tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
paprykę. Na talerz wyłożyć ryż, polać go sosem, a na to położyć krewetki i posypać natką. Smacznegooo!:) Następny wpis You may also like 2 kwietnia 2016 Smażone kostki twarogowe w koreczkach 14 Zobacz więcej
Retro Food Design
Retro Food Design Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Retro Food Design
Słodki wschód

Słodki wschód 226

0
{{headerMessage}}
słodkości - cudowna witryna jednego ze sklepów/ cukierni przy ulicy 3 maja w Rzeszowie. Patrzysz i nie wiesz, o jakiego pawia chodziło autorowi... Nasza pierwsza kolacja na wyjeździe. Po całym dniu w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Smacznegooo! Następny wpis You may also like 3 grudnia 2016 Zakwas na barszcz czerwony – na Wigilię i nie tylko 14 listopada 2016 Małe co nieco – a pyszne jak …cholipka czyli jajecznica z „kozią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pont-Neuf , 14 Quai François Mitterrand, Paryż Francuzi uwielbiają pić wino. Do obiadu, do kolacji, solo.... Dobrze wiedzą, że idealnie podkreśli smak popularnego konfitu z kaczki czy lekkich Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Co dalej?

Co dalej? 196

0
{{headerMessage}}
się nieco promieni słońca, a później gęste chmury na dobre przykryły niebo i się... Oat Mornings imbirowy sernik z gruszkami - dziś bez śniadania, bez przepisu i bez narzekaniapowiedzcie mi co u Was. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Czasem gdy wybrała większy okaz, musiała podnosić brodę do góry aby przy mówieniu nic z niej nie wyleciało. Śmiała się przy tym, co sprawiało, że śmietana i tak kapała na szyję. Była wtedy dla niego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
post będzie skierowany do tych osób, które nie mają zbyt wiele czasu na przygotowanie smacznych a przede wszystkim zdrowych dań. Przed... KUCHENNE SZALEŃSTWA #269 Pieczona dynia z orzechowo-makowym Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Coraz bliżej.

Coraz bliżej. 170

0
{{headerMessage}}
Special Breakfast - chili & sugar najszybszy "barszcz" na świecie - Nie wiedziałam jak nazwać to danie...Pomysł pojawił się w mojej głowie znienacka, a jeszcze szybciej owe danie przygotowałam. Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Smak świąt.

Smak świąt. 265

0
{{headerMessage}}
już śniadanie o "normalnej" godzinie, bo przecież w ... My sweet path of life *551 / w słoiku?! - ciastko marchewkowe z w słoiku po maśle orzechowym, nadziane ricottą, z suszonymi morelami*carrot Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, że gdzieś tam w oddali korzenie, moje, ale ponad wszystko GRZYBY! Wszelakie, od prawdziwków, podgrzybków po rudo-czerwone osaki (koźlarze, czerwonogłowce, itd.), od kań po turki (kołpaki). Nie wiem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
świetnie. Są słodziutkie.Idealne na weekendowy poranek.*Składniki:*60 g mąki z kaszy jaglanej... Secret way to the kitchen Korzenna kasza gryczana z dynią i sosem nerkowcowym - *Sezon na dynię się Zobacz więcej
WiktoriaB
WiktoriaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Poplątanie z pomieszaniem
Troszkę inaczej.

Troszkę inaczej. 237

0
{{headerMessage}}
i czasem, jak już sobie przypomnę, za... But first... Let me make a breakfast :) #112 - *Kokosowe muffinki z kremem orzechowo - czekoladowym i wiórkami kokosowymi; kawa orzechowa*Sobota, muffinki, Zobacz więcej