www.gotujezcorka.blog.pl Potrzebujemy: okolo 1 kg miesa mielonego, 4 lyzki bulki tartej, 3 lyzki otrab, spora garsc suszonej natki pietruszki, 6 zabkow czosnku, 1 lyzeczka kolendry, 1 mala cukinia, 2
Zobacz więcej
Na targowiskach pojawiła się już botwina czyli młode liście i korzenie buraka ćwikłowego. Najbardziej kojarzymy ją z zupą botwinką ze śmietaną ale ja chcę Wam pokazać w jednym wpisie, jak można w
Zobacz więcej
Wszystkie zdjęcia są własnością autora blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody autora blogu jest zabronione.
Zobacz więcej
Witajcie po mojej krotkiej nieobecnosci :-) Braciola, w roznych czesciach Wloch, niekoniecznie oznacza to samo danie. Zamowiona np. w restauracji na polnocy Wloch oznaczac bedziepokaznych rozmiarow
Zobacz więcej
Składniki dla 1 osoby (forever alone): 3 młode ziemniaczki 1 marchewka 1 szalotka 1 dymka szczypior suszona pietruszka sól, pieprz szklanka maślanki (może też być kefir) +liście kapusty pekińskiej
Zobacz więcej
Kulinaria Uli: Gulasz z sarniny Kulinaria Uli Zapraszam do mojej kuchni :) środa, 30 lipca 2014 Gulasz z sarniny Sasiad ,ktory jest mysliwym obdarowal mnie sarnina . Na zyczenie meza zrobilam
Zobacz więcej
Zielona soczewica jest ogolnodostepna w Polsce wiec nie bedziecie miec problemow ze zrobieniem tego smacznego dania. Zupa z zielonej soczewicy skladniki szklanka zielonej soczewicy 150g miesa
Zobacz więcej
Nigelli Lawson chyba nikomu przedstawiać nie trzeba, o jedna z najbardziej znanych gotujących kobiet. Jej program "Nigella ekspresowo" oglądać możecie w dni powszednie w Polsat Food Network. Emisja
Zobacz więcej
Nie wiem, co lepsze: jedzenie czy czytanie. Na pewno czytanie przy jedzeniu czy też na odwrót to zestaw idealny. Żeby zjeść, trzeba jednak ugotować. A tu zwykle sięga sie po książki kucharskie. –
Zobacz więcej
Scaloppine al limone to danie, ktore serwuja chyba wszystkie restauracje wloskie. Potrawa lagodna w smaku. Bardzo latwa i szybka do wykonania w domu. Klasycznie robi sieje z bardzo mlodej wolowiny
Zobacz więcej
To znane od wiekow danie jest specjalnoscia francuskiej kuchni i daniem, ktore w sondazach zajmuje 1 miejsce obok navarin d'agneau ( potrawki z jagnieciny) jesli o gusta kulinarne Francuzow chodzi...
Zobacz więcej
Carne en sala a la miel. Jest to bardzo stary przepis z kuchni andalusijskiej de Andalucía.Sos jest przepyszny.Mowila Cris,ze moglaby przez caly dzien maczac w nim chleb. Zamiast poledwic mozesz uzyc
Zobacz więcej
Bo takie spotkania są bardzo miłe i smaczne, dające wiele satysfakcji. Miło jest wiedzieć że gdzieś tam, w jakiejś innej kuchni, kraju ;) ktoś przygotował dokładnie to samo danie. Ale czy będzie
Zobacz więcej
Nie wiem jak Wam, ale pulpety zawsze kojarzyly mi sie ze szpitalnym jedzeniem. Jalowe. Ugotowane wjarzynowej zupiealbo z jakims niewyraznym sosem. W rodzinnym domu ich raczej nie jadalismy. Odkad
Zobacz więcej
eli gotowanie : eli gotowanie : Danie jednogarnkowe 2 eli gotowanie Strony Strona główna Porady babci Facebook Google+ książki sobota, 23 stycznia 2016 eli gotowanie : Danie jednogarnkowe 2 eli
Zobacz więcej
Golabki z miesem i ryzem to klasyk polskiej kuchni.Owszem ,danie troche pracochlonne,ale jednorazowo przygotujemy ilosc wystarczajaca na kilka dni,lub nawet uda sie cos zamrozic.Lubie miec w
Zobacz więcej
Dieta lekkostrawna, zwana też łatwostrawnąprzeznaczona jest dla osób o delikatnym żołądku, starszych, po przejedzeniu, przy dolegliwościach jelit i żołądka. Oczywiście, jeśli zastosuje ją osoba
Zobacz więcej
Papryka faszerowana – czyli smaczne danie z resztek po gotowaniu zupy | Anirkowe potyczki Anirkowe potyczki nowa odsłona Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Papryka faszerowana –
Zobacz więcej
Wymyslil je jakis hrabia o nazwisku Parmentier kilka wiekow temu... dzis zajadaja sie nim zwykli obywatele w wielu krajach na swiecie i danie to zyskalo wiele odmian... ta najbardziej podstawowa jest
Zobacz więcej