danie z ziemniakow

« Muffiny z chili i kukurydza Pasta con carne e melanzane » Pieczarki nadziewane feta Danie bez przepisu... Zostalo mi troche pieczarek i trzeba je bylo jakos zutylizowac :) Wydrazylam je, a do Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Pyry z gzikiem

Pyry z gzikiem 214

0
Nie , nie jest z poznania ;) Jestem z nad morza :))) Ale ,że lubię twaróg i ziemniaki ( z masełkiem - mniam mniam ) :) postanowiłam zrobić to Wielkopolskie danie ;) Pyry z gzikiem to nic innego tylko Zobacz więcej
, pieprz, natka pietruszki Ziemniaki obrac, pokroic i ugotowac, podobnie uczynic z marchewką. Kielbase pokroic i podsmazyc na suchej patelni Cebule obrac, pokroic w kostke i podsmazyc na oleju, zalac Zobacz więcej
. Żeby maksymalnie oszczędzić czas, kasę, poczucie własnej godności i nie kojarzyć się swojemu facetowi z chlebem (RANY!) a równocześnie mieć swoje "gotowanie" choćby całkiem niepozorne, wybieram Zobacz więcej
. Wszystko podsmazamy i przyprawiamy sola, pieprzem, ostra papryka. Ziemniaki kroimyy na centymerowe plastry i ukladamy na dnie naczynia zaroodpornego. Nastepnieprzykrywamy je warstwa warzyw Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Puree z dynią

Puree z dynią 161

0
500 g ziemniakow 400 g dyni (mrożonej) 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Ziemniaki obrać, do garnka włożyć razem z dynią, gotować aż ziemniaki Zobacz więcej
Zupy jemy rzadko. Dla nas pierwsze danie stanowia makarony czyli "pasta" pod rozna postacia. Jednak od czasu do czasu warto zjesc pozywna zupke :) Przepis ten jest chyba typowym dla kuchni wloskiego Zobacz więcej
Kolejne kartoflane danie :) Wydaje sie bardzo "zimowe, ciezkie" To jeden z tych bardzo latwych i prostych przepisow z mojego zeszytu. Ale smaczne bardzo :) I mlode ziemniaczki i mloda cebulka- to Zobacz więcej
Istnieje mnostwo przepisow, ktore w najprostszej postaci smakuja najlepiej. Do takich nalezy to danie. Bardzo proste i szybkie w wykonaniu oraz z niewielka iloscia skladnikow. gnocchi: 1 kg Zobacz więcej
szczypta cukru sol pieprz ser (Michel mial gruyer, ja mozarelle) Ziemniaki tluczemy w maslem i mlekiem na puszyste puree. Cebule i czosnek szklimy na oliwie, dodajemy pomidory i czekamy, az Zobacz więcej
Lekkie,bezmiesne kotleciki,przydadza sie jak nic,po swiatecznym ucztowaniu,mozemy oczywiscie zapiec je w piekarniku jesli ktos tak lubi. Kotleciki przy tym wszystkim sa tanie,wystarczy dodac wybrana Zobacz więcej
Przepyszna salatka, bardzo latwa i szybka w wykonaniu z latwodostepnych produktow, tutaj poradze wykonac ja z mlodych ziemniaczkow jesli mamy mozliwosc zakupu aby "podniesc"smak tego wspanialego dania Zobacz więcej
Witam moi drodzy:) Czasami mam takie dni że, usiadłabym i jadła same nie zdrowe rzeczy:)na przemian słodkie ze słonym itd. Szukając alternatyw dla tłustych ,kalorycznych i tuczących dan jakimi są fast Zobacz więcej
Jest to chleb który nie da się upiec raz i o nim zapomnieć.Ja przepis na niego znalazłam w "Piekarni" u Tatter jakieś półtora miesiąca temu i miłość do niego nadal trwa .Piekę go na różnych mąkach i Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Ajntopf

Ajntopf 150

0
Pyszne danie jednogarnkowe, rodem z kuchni slaskiej. A Niemczech zas nazywa sie Eintopf wszystkie zupy, w ktorych warzywa sa w kawalkach, zas Suppe to tylko przecierana gladka zupa kremowa, Zobacz więcej
Mamy juz jeden wpis z udzialem tej potrawy--tym razem zmienilam ja nieco, bo do poprzednich skladnikow dodalam platy lasagnii. Efekt i smak jest wyjatkowo zaskakujacy,nieco inny od poprzedniej formy Zobacz więcej
Jest cos takiego,,ze zwykla potrawe chcemy nieco zmienic,cos dodac,podac inaczej--jak tak juz mam! Dzisiaj, sa to wszystkim dobrze znane kluski ziemniaczane --ale zabarwilam je pasta pomidorowa i Zobacz więcej
z Australii,zalicza sie do "Fusion Food".Danie wyszlo bardzo pyszne,aromatyczne i ciekawe. Skladniki: 500 g ziemniakow 500 g makaronu(najlepszy tagliatelle) Pesto: 50 g swiezych listkow bazylii 75 g Zobacz więcej
Wymyslil je jakis hrabia o nazwisku Parmentier kilka wiekow temu... dzis zajadaja sie nim zwykli obywatele w wielu krajach na swiecie i danie to zyskalo wiele odmian... ta najbardziej podstawowa jest Zobacz więcej