Przepis na daube

Powiązane przepisy:

Co jest lepsze? Pisanie listów czy ich dostawanie? Czy ktoś w ogóle jeszcze je pisze? Ja kiedyś pisałem nałogowo, głównie miłosne, długie. Uwielbiałem pisać i odpisywać, bardzo lubiłem też czekać na Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Sou fassum.

Sou fassum. 123

ViveLaCuisine • Sou fassum. Faszerowana kapusta Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE Zobacz więcej
Daube de boeuf, écrasée de pommes de terre et carottes glacées au jus d'orange - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Zobacz więcej
Opowiadając wczoraj o wołowinie w formie “daube” wspomniałam o selerze, naciowym selerze. Dostarczono mi go 500 g a do mięsa potrzebowałam jedną gałązkę. Co zrobić z resztą? Wyrzucić z pewnością Zobacz więcej
Jeśli oglądaliście film "Niebo w gębie", na pewno będziecie wiedzieć, o kogo chodzi. Skończyłam właśnie czytać książkę, na której mógłby zostać oparty film, ale to książka tym razem pojawiła się po Zobacz więcej
Siarczyste mrozy mają duży wpływ na moje życie. Zwalniam tempo, wyjścia z domu ograniczam do minimum, marzę o wazonie pełnym tulipanów, czas spędzam najchętniej w kuchni przy włączonym piekarniku i Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Tian

Tian 574

ViveLaCuisine • Tian Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ PRODUKTY Zobacz więcej
Wołowina po burgundzku i po prowansalsku czyli Boeuf bourguignon i Daube de Boeuf a la Provencal Wołowina na dwa francuskie sposoby czyli moje ulubione mięsko! Sprawdzone i od dawna przygotowywane Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Petits farcis

Petits farcis 50

ViveLaCuisine • Petits farcis Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
La daube provençale

La daube provençale 47

ViveLaCuisine • La daube provençale Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
Bale noblistów – wybrane menu z lat 1996-2013 – recenzja Bale noblistów – wybrane menu z lat 1996 – 2013 od Wisławy Szymborskiej do Alice Ann Munro. Bale noblistów to pięknie wydany album, zawierający Zobacz więcej
o!kuchnia
o!kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
o!kuchnia
Prowansalski gulasz Doube

Prowansalski gulasz Doube 231

Prowansalski gulasz Doube lip 22, 2011 Uświadomiłam sobie, że oglądam i poznaję nowe miejsca przez pryzmat żołądka. Spędziłam raptem 10 dni we Francji, a nie mogę przestać paplać o tamtejszej kuchni, Zobacz więcej
To danie – sztandar francuskiej kuchni. Serwowane głównie w okresie zimowym budzi bardzo pozytywne i przyjemne skojarzenia. Ileż to razy nie słyszy się bowiem wzdychających Francuzów «Ah Bourguignon Zobacz więcej
Lubię zimową porą przyrządzać dania, które wymagają mało pracy, ale potrzebują czasu. Czasu na marynowanie i czasu na długie powolne gotowanie. Mogę się wtedy zajmować innymi rzeczami, a po domu Zobacz więcej
Zainspirowałam się przepisem Soni Ezgulian, znanej dziennikarki kulinarnej, autorki książek, i kucharki. Również blogerki… Jej «daube» czyli od włoskiego słowa «dobba» inaczej marynata po prostu Zobacz więcej
Przepis na ten cudowny prowansalski gulasz porwałam z bloga przesympatycznej Lo klik i do niej też odsyłam po oryginalny przepis, bo z tego ubożonego wariantu jaki pojawił się u mnie wynika, że w Zobacz więcej
Jest taki region w Burgundii, rozciagajacy sie na dlugosc okolo 30 kilometrow i o szerokosci okolo 10 kilometrow, dobiegajacy do miasta Autun, z ktorego pochodza wina typu Hautes côtes de Beaune. To Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
kurczak z pękatego rondla

kurczak z pękatego rondla 110

Lato sprzyja poszukiwaniu egzotycznych smaków, więc zapraszam na wyprawę ma Mauritius. Kuchnia kreolska pełna jest wpływówfrancuskich, afrykańskich, indyjskich i chińskich.Najczęściej używanymi Zobacz więcej
pistachio-lo
pistachio-lo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pistachio-lo
SPIS PRZEPISÓW - LINKI

SPIS PRZEPISÓW - LINKI 1795

BOŻE NARODZENIE Babka cytrynowa z żurawinami Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa podolska (puszysta) Babka pomarańczowo migdałowa (z mąką ryżową) Christmas cake Zobacz więcej
dawny_basik
dawny_basik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mozaika życia
Daube provençale

Daube provençale 81

Kiedy szukam wyjątkowych smaków acz niekoniecznie mocno udziwnionych sięgam po przepisy z kuchni francuskiej. Nie bez powodu uchodzi ona za wyjątkową. Wiele w niej dań prostych, codziennych a w smaku Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: