david loftus

zaowocowały ciekawym przekrojem kuchni światowej, w przyjemnej formie wizualnej, której tłem jest podróż Fileasa Fogga, bohatera książki Verne'a. Dla mnie bomba! Around the World in 80 Dishes: Zobacz więcej
Helene z tarteletteblog. Doświadczenie potwierdzało ten niechętnie dopuszczany do świadomości fakt. Dziś David Loftus postawił ostateczenie kropkę na i. Niestety nie mogę filmików zamieścić we Zobacz więcej
między innymi szalenie dobrze wyglądające ragù i Aaron, który ma specyficzny urok brytyjskiego chuligana i proponuje traktować mięso kijem baseballowym. Nie próbowałam jeszcze takich sztuczek, ale Zobacz więcej
z książkami. Ma mnóstwo kolorowych i czarno-białych zdjęć, których autorem jest David Loftus. Dodatkowo w książce są urocze obrazki wykonane przez samą Rachel. Urzekające są też wykorzystane Zobacz więcej
Zdjęcia zrobiłam specjalnie na konkurs ogłoszony w Jamie Magazine. Zdążyłam o nich zapomnieć... i ... pierwszy raz coś wygrałam. Tym bardziej się cieszę, że w jury był David Loftus i Jamie ;) Zobacz więcej
się udadzą, jak te z poprzedniej książki (z "Małej paryskiej kuchni" na blogu znajdziecie sałatkę z wątróbką i figami oraz chlebek z pistacjami, kiełbasą i suszonymi śliwkami). Nie można nie Zobacz więcej
W książce Jamiego Olivera “15 minut w kuchni”, większość zdjęć to jak dla mnie prawdziwe dzieła sztuki. Nie przekombinowane, zabójczo apetyczne, sprawiające wrażenie wykonanych spontanicznie tuż przed Zobacz więcej
z wykorzystaniem resztek z niedzielnego obiadu. Niby oczywiste, ale jednak wiele ludzi nie ma pojęcia, jak zagospodarować takie końcówki, resztki, ścinki. Zasadniczo nie ma być to recenzja, więc nie Zobacz więcej
wydana książka musiała znaleźć się na mojej półce. Za fotografie odpowiedzialny jest David Loftus, nadworny fotograf Jamie'go Oliver'a. Zarówna potrawy, jak i sama autorka prezentują się bardzo Zobacz więcej
nie udało nam się spotkać. Szkoda. Dziś Rachel ma swój kulinarny program i niedawno wydała książkę Mała Paryska Kuchnia, którą sfotografował dla niej nie kto inny, jak naczelny fotograf Jamiego Zobacz więcej
• zakładam, że to co z tych przepisów wyjdzie będzie tak dobre jak potrawy w restauracji autora "U Kucharzy" • książka zawiera felietony Gesslera publikowane w Przekroju Jamie Magazine pod hasłem Zobacz więcej
książek Jamiego Olivera. Te same kolarze małych zdjęć, cudownych małych zdjęć, te same wstępy do rozdziałów, te same zdjęcia Rachel na targu. No właśnie, zdjęcia. Patrząc na zapierające dech w piersi Zobacz więcej
zdjęć - i tu wystarczy nazwisko autora, by wiedzieć, że są doskonałe. David Loftus to marka sama w sobie. Zdjęcia zachwycają naturalnością, nie są przestylizowane, a przede wszystkim idealnie oddają Zobacz więcej
Rachel Khoo, "Moja mała francuska kuchnia", zdjęcia: David Loftus Tarta, którą robiłam w poniedziałek (klik) to przepis właśnie z książki Rachel Khoo. To druga publikacja tej autorki po "Małej Zobacz więcej
wszystkie przepisy są rzeczywiście bardzo proste tylko trzeba je najzwyczajniej w świecie zrobić! Część zobrazowana jest zdjęciami krok po kroku, co znacząco ułatwia gotowanie. Książka ma „swojski” Zobacz więcej
z personalną aprobatą nieopłacalnej transakcji (dla wydawcy oczywiście) i w ten sposób zostałam szczęśliwą posiadaczką pierwszego numeru Jamie Magazine. Przepisów Jamiego właściwie nie próbuję z Zobacz więcej
, umieszczonymi na miniaturkach zdjęć dań (taki patent Jamie wprowadził właśnie w „15 minut w kuchni”). Podobnie przedstawia się także styl fotografii potraw, za które i tym razem odpowiedzialny był Zobacz więcej
Bea
Bea Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bea w Kuchni
Książkowy cd.

Książkowy cd. 25

0
sałatka naprawdę apetycznie się prezentuje :)). ‚ David Loftus – ‘Around the World in 80 Dishes: Classic Recipes from the World’s Favourite Chefs’ Twarda okładka, 288 stron Wyd. : Atlantic Books Zobacz więcej
temu – jedzenie w ogrodzie. Po fotografię w plenerze sięgają również znani fotografowie – David Loftus, nadworny fotograf Jamiego Olivera wykonał mnóstwo zdjęć jedzenia w plenerze, do przepisów z Zobacz więcej
, z rynków i wybrzeża Francji. Będziemy z nią jeść ostrygi w regionie Bordeaux, poznamy francuski blask Bożego Narodzenia i przyprawy z alzackich rynków. Wszystko to znów sfotografował David Loftus. Zobacz więcej