de cecco

Składniki: 450 g mrożonych warzyw na patelnie, 1 opakowanie makaronu fettuccione Czaniecki, 1/2 passata di pomodoro De Cecco, 1 ząbek czosnku, 2 łyżeczki suszonej bazyli Kamis, 1 łyżeczka suszonych Zobacz więcej
. Wprezentowanym daniu wykorzystałam makaron firmy DeCecco, wyprodukowany zmąki durum, dzięki której makaron pięknie zachowuje swój kształt ijest sprężysty. Przepis powstał we współpracy zfirmą Index Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara 81

0
Spaghetti carbonara w wersji z szynką. Składniki: (2 osoby) 250 g spaghetti De Cecco 100 g szynki 125 ml śmietanki 30 % 2 żółtka 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g żółtego sera sól,pieprz Makaron gotujemy Zobacz więcej
Pyszne dietetyczne spaghetti z szynką i sosem pomidorowym. Składniki:(2 osoby) 160g makaronu Spaghetti De Cecco puszka krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku 200 g jogurtu naturalnego 8 plastrów szynki z Zobacz więcej
Penne al salmone affumicato, najczęściej przygotowywane z użyciem wódki w miejsce wina obecnego w przepisie, często dodaje się również inne trunki jak whisky lub brandy. Wybór rodzaju makaronu również Zobacz więcej
Są takie dni,że zjadłoby się coś, tylko nie wiadomo co ;) Zrobiłam mały przegląd produktów w szafkach, stwierdziłam, że wyjdzie z tego sałatka. Makaron akurat średni na sałatkę- bardziej nadawałby się Zobacz więcej
Pyszne makaronowe muszle z nadzieniem mięsno- warzywnym. Składniki: 15 sztuk dużych muszli makaronowych – Conchiglioni Rigati De Cecco 200 g mięsa mielonego 1 cebula 1 mały brokuł 2 ząbki czosnku 250 Zobacz więcej
cukinie * sól morska * łyżka klasycznej oliwy z oliwek extra vergine De Cecco Przygotowanie : Cukinie pokroić w plastry, posolić i odstawić na 10 minut. Polać oliwą z oliwek, wymieszać i smażyć na Zobacz więcej
Postanowiłam zrobić muszelki makaronowe z moim ulubionym farszem do naleśników, wyszło z tego ciekawe połączenie. Składniki: ok. 20 szt muszli makaronowych De Cecco Farsz: 1 kg pieczarek 3 duże Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Penne z kurkami

Penne z kurkami 52

3
). Wrzuć makaron do słonego wrzątku, penne potrzebuje 10 min. Używaj dobrego, włoskiego, u mnie De Cecco. Tymczasem pokrój cebulę i kurki, podsmaz na oliwie z II tloczenia. Dodaj posiekane chilli, Zobacz więcej
dodajemy mascarpone i doprawiamy pieprzem i solą. — Do naczynia żaroodpornego wlewamy passatę, doprawiamy ją dodając: sól, pieprz, chilli i czerwoną paprykę. — Nadziewamy muszle farszem i do każdej Zobacz więcej
: 350 g maki pszennej durum - semola di grano duro rimacinata De Cecco 200 ml cieplej wody szczypte soli Wysypujemy make na stolnice lub do jakiejs miski. Dodajemy szczypte soli i zaczynamy wyrabiac Zobacz więcej
Składniki: na ciasto 300 g semoliny, użyłam De Cecco 3 jajka, wcześniej roztrzepane w miseczce szczypta soli na farsz 250 g sera ricotta 2 ząbki czosnku 1/3 małej cukinii 1,5 łyżeczki suszonych ziół: Zobacz więcej
Z racji tego, że za oknem deszcz strasznie pada i z grilla nic nie wyszło na pocieszenie proponuję szybką pizzę z mięsem mielonym. Składniki : Ciasto : 0,5 kg mąki pszennej 50 g drożdży 1 szkl. Zobacz więcej
opakowania) dużych muszli Conchiglioni Rigati De Cecco 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Callipo pół cebuli posiekanej 1 łyżeczka masła klarowanego kilka pomidorów suszonych w oleju, odsączonych i Zobacz więcej
będę się rozpisywać, żebyście nie tracili czasu na zbędne czytanie. Gotujcie i jedzcie! Idealnie pasuje do tego dania włoskie czerwone wino Chianti. Jutro już weekend - czy to nie idealna propozycja Zobacz więcej
Gdy chcemy przygotować na szybko jakiś posiłek zawsze wtedy sprawdza się makaron:) Ja tym razem wykorzystałam makaron duże muszle, do których zrobiłam sos pomidorowo-serowy z dodatkiem tuńczyka. Zobacz więcej
jajko i przekrójcie tuż przed jedzeniem, posypawszy je jeszcze solą i płatkami chilli. Potrzebujesz: włoskie penne (u mnie De Cecco) może łyżka glazury balsamicznej pomidory suszone w oliwie – to i Zobacz więcej
(semola di grano duro rimacinata De Cecco) ok. 300 ml cieplej wody szczypta soli Zagniatamy ciasto Wysypujemy make na stolnice lub do duzej miski. Podgrzewamy wode i wsypujemy do niej szczypte soli. Zobacz więcej
starta gałka muszkatułowa, masło i odrobina mąki… Dla 6 osob: 500 gmacaronis n44 ( De Cecco, Barilla) 1,5 lmleka tłustego 120 gmasła 90 gmąki 600 g gęstej śmietany 150 g startego gruyère Gałka Zobacz więcej