Przepis na de voila

Kotlet de Volaille tradycyjnie przygotowuje się z masłem czosnkowo- ziołowym. Moja Mama robi te kotlety na przykład z masłem i zielonąpietruszkąi też są cudowne, jednak jako zagorzała wielbicielka Zobacz więcej
Nous voici en pleine saison du potiron, de la citrouille, du potimarron . La famille des Cucurbitacées nous voila !!! Pour les déguster, laissez libre court à votre imagination. En gratin , en soupe, Zobacz więcej
Carpaccio de radis noir INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 1 radis noir allongé (pas trop épais) quelques brins de persil ciselé le jus de demi orange sanguine 2 c.à.caf' de sirop d'érable 6 c.à.café de Zobacz więcej
Obiecane zdjecie kawalka tortu! teraz juz wiem, ze warto go odtworzyc czy to na Boze Narodzenie czy na Nowy rok, jest pyszny! Ale, ze zawsze mozna cos poprawic to poprawiam, do kremu lemon curd - Zobacz więcej
Nie tylko dla dzieci, ale dzieci ja uwielbiaja gdyz jest delikatna, kremowa i do tego dodaje do niej ser "Vache qui rit" czyli krowke smieszke. Podaje zreszta te zupe z kawalkami bagietki Zobacz więcej
Mousse de lait d'avoine et coulis de framboises - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Zobacz więcej
Croquettes de chou-fleur - Bistro de Jenna Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Zobacz więcej
O tej tarcie już pisałam, przepis na nią w polskiej wersji językowej znajduje się już na moim blogu. Dzisiaj odświeżam go z racji sezonu, ochoty na rabarbar i zamówień płynących od Zobacz więcej
Na parapecie mojego okna stoi dziesięć doniczek świeżych przypraw, a otworzenie szafki nad kuchenką grozi zbombardowaniem przez zapachy tych suszonych. Zacieram rączki na widok wysokiej klasy Zobacz więcej
Tartine façon gourmande - la brousse fraiche de brebis et les mûres sauvages - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Zobacz więcej
Noix de Saint-Jacques en carpaccio, corail crémé, radis et son pesto de fanes - Suivre ce blog Utilisez notre Reader et abonnez-vous aux meilleurs articles de ce blog ! Editer l'article Administration Zobacz więcej
Znów powoli przychodzi jesień i zmiana pogody każe mi powracać wspomnieniami do słonecznej Portugalii. To co urzekło mnie w Sintrze, oddalonej od Lizbony zaledwie o 30 km to ciasteczka z dorsza w Zobacz więcej
Wszyscy, którzy podglądają trochę Twardego Szparaga na facebooku, wiedzą, że tegoroczne wakacje spędzałem w Portugalii. Jest to niewątpliwie kraj wart odwiedzenia. Dzisiaj zacznę trochę o Lizbonie. Zobacz więcej
awoz
awoz Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
La cuisine d'anna
CRÊPES AUX POMMES,NOIX ET BRIE

CRÊPES AUX POMMES,NOIX ET BRIE 33

Quelques bons ingrédients et voilà un petit plat pour combler une fringale.Parfois le soir après le travail , je n'ai pas envie de faire de la grande cuisine et je me prépare des crêpes. Voici ma Zobacz więcej
Panda_loves_veggies
Panda_loves_veggies Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Panda loves veggies
Pudding z chia

Pudding z chia 30

Click for English version Kliknij po przepis po polsku É possível tornar-se uma lenda em pouco tempo. Ficar popular e logo ser considerando um clássico. Querem saber como? Basta ser um superalimento e Zobacz więcej
Pizza végétalienne aux courgettes et les herbes de la Garrigue - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Zobacz więcej
Petits pains gratinés au four INGREDIENTS: (pour 4 personnes) 4 petits pains individuelles de chez mon boulanger 2 boules de mozzarelle 70 g de fromage râpé 250 g de dés de poulet 2 tomates mûres 1/4 Zobacz więcej
croquante
croquante Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
food²
Aïoli - prowansalski sos czosnkowy

Aïoli - prowansalski sos czosnkowy 368

Sos aïoli, znany również po oksytańskualhòli i katalońskuallioli jest fundamentem kuchni śródziemnomorskiej. Jego prowansalska nazwa wywodzi się od łacińskich słów alium oraz oleum,oznaczających oliwę Zobacz więcej
Qui des Polonais ne connait pas "Szarlotka"? Le gâteaux traditionnel qui apparaît sur nos tables dès que l'automne tape à la porte. Servi chaud ou froid, il est parfois accompagné d'une boule de glace Zobacz więcej
margoja
margoja Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kilka srok za ogon
Kolory lata czyli ratatouille

Kolory lata czyli ratatouille 299

Blog o próbie realizacji poprzez pasje. Moje pasje to pieczenie, gotowanie, rękodzieło. Co jeszcze? Ciągle szukam...tylko, czy nie za wiele tych srok za ogon chcę trzymać? Mon blog, c est un essai de Zobacz więcej