de voila

eatit
eatit Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat It!
Jajko i kropka

Jajko i kropka 45

0
łapią kolor) szklanka wody łyżeczka octu barwnik spożywczy naklejki Przygotowanie: Do szklanki wody dodajemy łyżeczkę octu. Przy pomocy wykałaczki dodajemy kropelkę barwnika spożywczego w żelu. Jajko Zobacz więcej
Kotlet de Volaille tradycyjnie przygotowuje się z masłem czosnkowo- ziołowym. Moja Mama robi te kotlety na przykład z masłem i zielonąpietruszkąi też są cudowne, jednak jako zagorzała wielbicielka Zobacz więcej
Salon de te lub Teterię – czyli miejsce, w którym parzy się i spożywa herbatę. Napojom towarzyszą zazwyczaj tradycyjne słodycze (bez wątpienia wywodzące się z tradycji mauretańskiej). Dzisiaj, jako Zobacz więcej
An English style dish with lemon freshness to it! You'll need: part of a chicken breast (around 100g maybe less) 6-7 medium size mashrooms (champignons de Paris) 10 black olives sour cream one lemon Zobacz więcej
Tartines, bruschetta, pain tranches ---------------------------------------------------------------------------------- Parce qu’on achète souvent la même chose au supermarché du coin, parce qu’on est Zobacz więcej
Dziś nadszedł dzień, w którym stwierdziłam: chcę coś polskiego! I żeby było słodkie! Na myśl przyszedł mi sernik z rodzynkami, ale z braku "naszego" twarogu porzuciłam ten pomysł na rzecz nie mniej Zobacz więcej
Mushroom devilled eggs - they always make their way to the Easter breakfast table at my house, it's a matter of tradition! Preparation requires some patience, but it's definitely worth it. You'll Zobacz więcej
było tutaj tak Tomatillo salad 2.0 It’s very easy and quick to make: just cut the following into smaller pieces: a few tomatillos, a small piece of smoked cheese and add a handful of cranberries. Zobacz więcej
Co kojarzy wam się z filmem Jean-Pierre Jeuneta "Amelia" ? O domyślam się, że lista może być długa ! Puszczanie kaczek na rzece ? Może automaty do robienia zdjęć ? Słynna ( już teraz ) kawiarnia "Le Zobacz więcej
Zanim zacznę pisać o wulkanicznej wyspie Lanzarote czy też o smakach Portugalii, powrócę na chwilę do Cordoby. To ważny punkt na mapie Andaluzji. Tak jak wokół Malagi, Cadiz i Jerez de la Frontera Zobacz więcej
, co ja tu robię? A bawię się, smakuję i dzielę życiem w smaku zamkniętym ;) Bez zbędnych ceregieli przechodzimy dalej. Dzisiaj do zaoferowania mam danie klasyczne, hiszpańskie, w sam raz zarówno na Zobacz więcej
Znów powoli przychodzi jesień i zmiana pogody każe mi powracać wspomnieniami do słonecznej Portugalii. To co urzekło mnie w Sintrze, oddalonej od Lizbony zaledwie o 30 km to ciasteczka z dorsza w Zobacz więcej
! :)A francuska ikona szyku, słynna modelka Ines de La Fressange nie zwraca uwagi na zmarszczki i po prostu odsuwa się krok dalej od lustra. I to mi się podoba. Ale czy to jesienne klimaty czy coraz Zobacz więcej
Nashelly
Nashelly Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ginger Breath
Prawdziwy domowy kajmak

Prawdziwy domowy kajmak 412

0
. Ale nie masę krówkową z puszki czy też gotowane skondensowane mleko - tylko najprawdziwszy domowy kajmak vel. dulce de leche - powstały z długiego (ze 2,3 godziny) gotowania mleka z cukrem i Zobacz więcej
odpowiednią ilość. (…) Podsmażamy paprykę, cebulę, pomidory i chili w oleju palmowym. Następnie dodajemy wywar. A kiedy zacznie wrzeć, wrzucamy krewetki. Będą gotowe, kiedy zmienią kolor na różowy i Zobacz więcej
spotkaniu mogliśmy się już tylko zgubić. I tak straciliśmy trzy godziny. Trafiliśmy również na jakiś mniejszy odpowiednik "Tour de Pologne" i chwilę holowaliśmy jednego z kolaży, który "już nie Zobacz więcej
mieszając rózgą. Całość zacznie gęstnieć – należy pilnować, aby nie przegrzać kremu, co jakiś czas zdejmując z gazu i dając parze uciec. Gotowy krem nakrywamy folią i studzimy. Gotowy krem nakładamy Zobacz więcej
mieszając rózgą. Całość zacznie gęstnieć – należy pilnować, aby nie przegrzać kremu, co jakiś czas zdejmując z gazu i dając parze uciec. Gotowy krem nakrywamy folią i studzimy. Gotowy krem nakładamy Zobacz więcej
, że to takie „ichnie” pączki. Pierwszy raz churro zobaczyłem w Jerez de la Frontera. Mały, niepozorny lokal w gęstwinie uliczek. W środku masa ludzi, jedząca coś na kształt rurek. Na górze napis – Zobacz więcej
, że to takie „ichnie” pączki. Pierwszy raz churro zobaczyłem w Jerez de la Frontera. Mały, niepozorny lokal w gęstwinie uliczek. W środku masa ludzi, jedząca coś na kształt rurek. Na górze napis – Zobacz więcej