de voila

PKarolina
PKarolina Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cukrem pudrem posypane
de volaille

de volaille 87

Pyszne i soczyste kotleciki z kurczaka, które swoją soczystość zawdzięczają masłu. Odmiana od tradycyjnych kotletów z piersi kurczaka. 2 piersi z kurczaka trochę ponad pół kostki masła (zimnego) Zobacz więcej
bialoczarna
bialoczarna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cukrem i miodem
Pastéis de nata

Pastéis de nata 29

Ochoty na domowy budyń ciąg dalszy. Ty razem w towarzystwie ciasta francuskiego i delikatnego posmaku cynamonu. Jest kremowo, pysznie, domowo. Przepis z Moich Wypieków. Pastéis de nata (24 sztuki) 2 Zobacz więcej
kocie lakocie.pl
kocie lakocie.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kocie Łakocie
Pastéis de nata

Pastéis de nata 90

Pastéis de nata to portugalskie tarty budyniowe. W zasadzie są one zwykle wielkości muffinek, ale dzisiaj w mojej kuchni (razem z rodowitą Portugalką) stworzyłyśmy wersję większą – w formie dużej Zobacz więcej
zadanie-gotowanie
zadanie-gotowanie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zadanie-gotowanie
Pasteis de Nata.

Pasteis de Nata. 104

Najsłynniejsza słodka przekąska Portugalii jest znana pod nazwą pasteis de Belem, ale prawo do jej używania ma tylko jedna cukiernia. Dlatego funkcjonuje również drugie, równie popularne określenie, Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille 427

Czas przygotowania: 30minut Czas gotowania : 20minut Ilość porcji: 3-4 porcje Drukuj Kotlet de volaille By Piotr 1 marca 2015 Klasyczny przepis na znany chyba chyba każdemu kotlet de volaille. Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Hiszpańska tortilla de patatas

Hiszpańska tortilla de patatas 43

Składniki: 3/4 kg ziemniaków 1 duża cebula 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka czosnku w płatkach sól, pieprz 5 jajek Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. Ugotować na półtwardo. Cebulę … Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Blanquette de veau

Blanquette de veau 53

ViveLaCuisine • Blanquette de veau à l’ancienne Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE Zobacz więcej
Nie jedna Pani Domu już je przyrządzała. Jest to najbardziej znana wersja dewolaja. Na dziś moja propozycja na smaczny obiadek z żółtym serem. Szybki i łatwy przepis, a zarazem bardzo pyszny. Do tego Zobacz więcej
Bistro de Jenna
Bistro de Jenna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bistro de Jenna
Waterzoï de dinde

Waterzoï de dinde 11

Waterzoï de dinde - Bistro de Jenna Suivre ce blog Editer l'article Administration Connexion Créer mon blog Bistro de Jenna Food Style Photography Jenna Maksymiuk Accueil Catégories Plat Salées Zobacz więcej
mariwanna
mariwanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obiad gotowy!
Tortilla de patatas

Tortilla de patatas 48

Jakie kulinarne skojarzenia macie z Hiszpanią? U mnie jest ich całe mnóstwo, choć jeszcze tyle niezwiedzonych regionów przede mną: paella, churros, gazpacho, crema catalana, jamon, pisto i oczywiście Zobacz więcej
Nous voici en pleine saison du potiron, de la citrouille, du potimarron . La famille des Cucurbitacées nous voila !!! Pour les déguster, laissez libre court à votre imagination. En gratin , en soupe, Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Kotlet dewolaj ( de volaille )

Kotlet dewolaj ( de volaille )  8357

Kotlet dewolaj ( de volaille ) Kotlet de volaille to pyszne danie z piersi kurczaka. Mięso tak przyrządzone wychodzi soczyste, mięciutkie i aromatyczne, a skórka chrupiąca. Bardzo polecam wypróbowanie Zobacz więcej
nietylkopasta
nietylkopasta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
nietylkopasta.pl
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille 126

Kotlet de volaillekojarzy mi się głównie z stołówkowymi restauracjami oraz tradycyjnymi weselami. Danie które raczej rzadko robię sama, ale doceniam osoby które musza przygotować 100 kotletów na Zobacz więcej
konstancja.wojewodzka
konstancja.wojewodzka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Qchcik
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille 182

Na pyszny obiad kotlet de volaille, ziemniaczki z koperkiem i surówka. Pyycha :) Przyjemnych Walentynek. :) Składniki 4 piersi z kurczaka 4 słupki masła Pęczek koperku lub pietruszki 4 małe lub 2 duże Zobacz więcej
kaja19
kaja19 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cakes & Coffee
Pasteis de Nata

Pasteis de Nata 47

Pasteis de Nata, czyli jeden z najpopularniejszych portugalskich deserów. Będąc w Portugalii nie można ich nie spróbować. Są to malutkie babeczki zrobione z ciasta francuskiego wypełnione gęstą masą, Zobacz więcej
O dobrze przygotowanym smacznym steku decyduje kilka elementów takich jak rodzaj rusztu, temperatura smażenia, rodzaj stosowanego mięsa. Dlatego istotnym elementem jest sposób sposób jego wysmażenia. Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
Cassoulet de Languedoc

Cassoulet de Languedoc 32

Cassoulet i Chateau Laville Bertrou Rouge z malowniczej Langwedocji sprawdzą się rewelacyjnie, gdy na dworze ziąb. Cassoulet to ciężkie, tłuste, sycące danie z fasoli i mięsa, którego wierzch pokrywa Zobacz więcej
Mechanik
Mechanik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mechanik w kuchni
Kotlet de volaille

Kotlet de volaille 243

Kotlet de volaille (de wolaj), chrupiąca skórka, soczyste mięsko i nadzienie rozpływające się w ustach. Lubiany przez tak wielu a jednak gro ludzi obawia się go przyrządzać. Na filmie dołączonym do Zobacz więcej
sweet cherimoya
sweet cherimoya Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sweet cherimoya
Bûche de Noël

Bûche de Noël 45

Ostatnio moja ulubiona blogerka kulinarna pokazała u siebie przepis na makowiec. I pytała niepewnie czy nie zwariowała, skoro po świętach piecze takie ciasta. Jak dla mnie nic w tym dziwnego, bo ja na Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
codogara
De volaille

De volaille 1670

Zaczynamy od przecięcia piersi z kurczaka na pół, ale nie do końca. Krojąc w poprzek tworzymy większą powierzchnię. Po rozcięciu powinien się łączyć jednym bokiem i przypominać kształtem serce. Zobacz więcej