deklasujemy

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Nie ma nic prostszego do przygotowania niż kompot, wrzucamy do garnka z wodą to co mamy pod ręką, o ile jest to jakiś owoc, dodajemy cukier, do smaku lub w bardzo wyrafinowanej wersji sok z cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo myślałem, że to mięta do moreli pasuje, jeśli z ziół wybierać. Myślałem, że nic jej nie pobije. No way, pardon, jak z ziół, to bazylia na łeb ją deklasuje, a reszta zostaje najlepsza - imbir i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadal bojkotuję świąteczną paplaninę wszechobecną w blogosferze i szczerze zachęcam wszystkich zdrowo myślących do tego samego stąd dzisiejszy przepis, pyszna i zdrowa surówka w sam raz na mądrzejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
-Kanapki'. Jestem z siebie dumna! Z okazji dnia dziecka dostaliśmy od rodziców wspaniałe urządzenie, mikser stojący. Napiszę może o nim osobną notkę, bo nie jest to Kitchen Aid, ani Kenwood, a marka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
grubości. Nacinam każdy przez środek wzdłuż, pamiętając żeby nie dociąć do końca. Do środka wkładam kawałek szynki i dwa listki szałwii. Spinam wykałaczką aby się nie rozpadło. Kotleciki obsmażam na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ok. 5-8 min w temp. 180 stopni C. Wmiędzyczasie robimy sos. Z patelni, na której smażyła się kaczka zlewamy tłuszcz i wrzucamy łyżeczkę masła. Dodajemy wino i deklasujemy do momentu kiedy alkohol Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ok. 5-8 min w temp. 180 stopni C. Wmiędzyczasie robimy sos. Z patelni, na której smażyła się kaczka zlewamy tłuszcz i wrzucamy łyżeczkę masła. Dodajemy wino i deklasujemy do momentu kiedy alkohol Zobacz więcej
ggosiaczek_80
ggosiaczek_80 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne fochy Gochy
Gorączka złota

Gorączka złota 130

0
{{headerMessage}}
narciarskich można podsumować krótko: Kamil Stoch i długo, długo nic... Do tego mina Holendra po zwycięstwie Bródki - bezcenny widok. A dziś trzymam kciuki za naszą licealną koleżankę Katarzynę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wmiędzyczasie robimy sos. Z patelni, na której smażyła się kaczka zlewamy tłuszcz i wrzucamy łyżeczkę masła. Dodajemy wino i deklasujemy do momentu kiedy alkohol wyparuje. Następnie dodajemy sok z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łosoś marynowany z dodatkiem cukru, tradycyjnie podawany z koprem i sosem musztardowym. Miałam przyjemność kosztować go w formie sałatki, gdzie bezsprzecznie zagrał pierwsze skrzypce umiejętnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i odwiedzeniu kilka blogów taka brokułowa wpadła mi do głowy. Stwierdziłam, że skoro kalafiorowa była super, to brokułowa musi być równie dobra albo jeszcze lepsze. I mogę stwierdzić, że dorównuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kuchennych aktywności mojej córeczki. Aktywność ta nie dość, że jest użyteczna ale także deklasuje aktualnie ulubioną kuchenną dyscyplinę- wyciskanie piany z gąbki do mycia naczyń na wszystkich Zobacz więcej
 w sezonie
w sezonie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w sezonie...
domowy kisiel z żurawin

domowy kisiel z żurawin 143

0
{{headerMessage}}
szybko i równie szybko zniknął. Przepis na kisiel jest banalny, przygotowanie go nie wymaga szczególnego skupienia, trwa niewiele więcej niż przygotowanie kisielu z torebki a efekt końcowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z moich najulubieńszych blogerek, która zawsze inspiruje mnie do działania, czyli Madame Edith były bezcenne. Sprawcie sobie odrobinę przyjemności i spróbujcie gofrów, które do złudzenia przypominają Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
O śledziu

O śledziu 34

0
{{headerMessage}}
metody konserwacji ryb. Śledzie konserwowano, więc dokładnie w ten sam sposób. Tuszki solono i warstwami układano w pojemnikach. Znaleziono jednak dowody na to że śledzie również wędzono. Śledź choć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, wynajmowaliśmy tu mieszkanie i niezbyt nam się podobało. Teraz dzielnica się zmienia i dzięki zaproszeniu Ani na wyjątkowo udaną parapetówkę miałam okazję przekonać, jak bardzo. Cała nadzieja w Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Jabłkowo-chrzaniwe roladki

Jabłkowo-chrzaniwe roladki 10

3
{{headerMessage}}
po łyżce farszu i zwijam tak jak krokiety- pierwsze boki, potem zwijam w rulonik i spinam dla bezpieczeństwa. Roladki oprószam mąką i obsmażam na gorącym oleju na rumiano ze wszystkich stron, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tygodni. Lista nagród branżowych, które dostał ten ser jest imponująca, m.in. zdobył on nagrodę najlepszego sera świata w 2010 roku, deklasując ponad 2000 serów z ponad 26 krajów. Region: Kornwalia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Roladki rumienię - po minucie z obu stron. Wyjmuję i układam w naczyniu żaroodpornym. Włączam piekarnik na 180 stopni C. Na patelnie, na której smażyły się roladki wlewam 50 ml wina i troszkę wody. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: