dekorowanie szprycą

nałożyć do szprycy i nakładać na babeczki. Dekorować wocami babeczki według własnego uznania. Druga zawartość opakowania panna cotta rozrobić z wodą i w ten sposób powstaje sos. Który wylewamy albo Zobacz więcej
śmietankę 30% dodajemy łyżeczkę cukru przekładamy do szprycy i każda truskawkę dekorujemy . Pyszny smak fajnie się je. Przekąska dla dorosłych i dzieci :) czwartek, 21 czerwca 2012, rozowakuchnia Zobacz więcej
Serek wymieszać z jogurtem. Dodać posiekany koperek, doprawić do smaku sola ziołową. Każdego krakersa posmarować serkiem, ja użyłam szprycy do dekorowania tak było łatwiej i ładniej przekąska Zobacz więcej
Idealna przekąska na lato! Zdrowa i orzeźwiająca :) Składniki: gałązki selera naciowego 100 g sera pleśniowego 2 łyżki ricotty 50 g orzechów włoskich winogrono czerwone do dekoracji Seler naciowy Zobacz więcej
. Kremówkę ubijamy na sztywno, po czym stopniowo dodajemy do niej przestudzoną, rozpuszczoną czekoladę. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy nim filiżankę. Wierzch posypujemy kakao, Zobacz więcej
jest napisane na opakowaniu razem z cukrem.studzimy.Masło ucieramy na puszystą masę i dodajemy po łyżce przygotowany budyń,na końcu dolewamy wódkę i dodajemy barwnik.Dobrze zmiksować krem.na Zobacz więcej
barwnikiem żółtka przyprawiamy papryką słodką, pieprzem, solą, dodajemy majonez, mieszamy. Wyciskamy szprycą żółtka posypujemy papryką ostrą, i dekorujemy kawałkami papryki. Smacznego! wtorek, 12 Zobacz więcej
posypka: cukier/ wiórki kokosowe zabarwione czerwonym barwnikiem spożywczym Wszystkie składniki na ciasto zmiksować w jednej misce. W drugiej na gładką masę zmiksować twaróg, mascarpone i dżem. Zobacz więcej
nakładamy do szprycy do dekorowania ciast i na brytwanke wyłożoną papierem kształtujemy małe ciasteczka Tak przygotowane ciastka wkładamy do piekarnika nagrzanego na 140C i pieczemy przez 35 minut Zobacz więcej
na twardo, ostudzić, obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Szpinak i brokuła ugotować na parze, ostudzić, zblendować, dodać do masy żółtka, pomidory, doprawić i ponownie zblendować. Gotowy Zobacz więcej
Idealnie biały i niezawodny lukier do ozdabiania pierniczków :) Składniki: 1 małe białko 1 szklanka cukru pudru Składniki utrzeć drewnianą pałką na jednolitą masę. Może się zdarzyć, że lukier będzie Zobacz więcej
masłem i majonezem. Na majonez układam cienko krojoną wędlinę która nie wystaje po za kanapkę. Na wędlinę układam zielony ogórek. Na ogórek doprawiony czosnkiem, solą, pieprzem i drobno posiekanym Zobacz więcej
i szczypior do dekoracji Serek i pomidory miksujemy w blenderze, doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Wypełniamy korpusy szprycą lub małą łyżeczką. Dekorujemy ćwiartką oliwki i szczypiorkiem. Zobacz więcej
majonezu szczypiorek sól Jajka wkładam do zimnej, osolonej wody. Gotuję 2 minuty od zagotowania. Zalewam zimną wodą. Obieram i obcinam lekko jeden z wierzchołków. Ustawiam na półmisku, solę. Dekoruję Zobacz więcej
wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować. Truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na dnie naczynia. Do przestygniętej galaretki dodać łyżeczkę cynamonu, wymieszać i zalać truskawki. Zobacz więcej
Kawa imbirowa ma wspaniały aromat i lekko pikantny smak. Doskonale sprawdzi się jako deser czy dodatek do lekkiego ciasta. Składniki: na 1 kawę 250 ml wody 1 cm korzenia imbiru 2 łyżeczki kawy Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Dekoracje cukrowe cz.III

Dekoracje cukrowe cz.III 324

0
Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować kolejną część dekoracji cukierniczych jakie można samodzielnie wykonać w domu :) Te powstały z myślą o warsztatach dla przedszkolaków, które własnoręcznie dekorowały Zobacz więcej
Malutkie, proste, delikatne i owocowe .... tartaletki! Idealne na popołudnie z kawą. Kuszą i cieszą oko. Są na tyle małe, że można sobie na nie pozwolić bez cienia wyrzutów sumienia. Moja niedzielna Zobacz więcej
Ines
Ines Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makecooking
Ajerkoniakowe muffiny

Ajerkoniakowe muffiny 144

2
z cukrem, dodać do ajerkoniaku, dokładnie wymieszać. Za pomocą szprycy dekorować wystudzone muffiny. Dodaj do ulubionych: Lubię Wczytywanie... Related Ten wpis został opublikowany w kategorii Zobacz więcej
% mascarpone cukier borówki amerykańskie truskawki czereśnie świeże zioła Ciasto francuskie kroimy na kwadraty albo prostokąty i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Zobacz więcej