delikatna wątróbka

Delikatny, aromatyczny i szybkipasztetz drobiowych wątróbek, wędzonego boczku, z dodatkami: siekanymi pistacjami, suszoną żurawiną uatrakcyjni świąteczny stół, ale nie tylko. Zapraszamy!!! Zobacz więcej
Całe życie powtarzałam, że z wątróbki najbardziej lubię cebulkę :) Jako dziecko nie jadałam jej w ogóle, a na obiad nakładałam sobie tylko cebulę. Później wątróbkę omijałam szerokim łukiem i używałam Zobacz więcej
Już przy okazji przepisu na delikatną wątróbkę wieprzową pisałam Wam, że nie przepadam za wątróbką, ale chyba powoli się do niej przekonuję, gdyż drugi raz w tym roku naprawdę miałam na nią ochotę i Zobacz więcej
" Bardzo delikatny pasztet drobiowy. Dzięki metodzie pieczenia w kąpieli wodnej ani troszkę się nie kruszy, kroi się idealnie i łatwo rozsmarowuje. Nie ma w nim nic trudnego, dlatego poradzi sobie z Zobacz więcej
Witaj! Dziękujemy Ci za wizytę! Twój komentarz pojawi się po zatwierdzeniu. Zobacz więcej
Wątroba jest bardzo zdrowa, warto o niej pamiętać w naszym jadłospisie. Wątrobę pokroić na mniejsze kawałki i obtoczyć w mące. Na patelnię wlać olej, jak będzie gorący dodać wątróbki i smażyć aż lekko Zobacz więcej
Wątróbka nie jest zbyt częstym gościem na moim stole, ale gdy się już pojawi to na pewno w towarzystwie wykwintnych dodatków. Smak dzieciństwa i tradycji to wątróbka z cebulą, jeśli chodzi o cebulę to Zobacz więcej
Jabłko wspaniale komponuje się nie tylko z mięsem , drobiem , kaszanką czy wątróbką. Dodane do delikatnych ryb nadaje im niespotykanego smaku. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Dzisiaj rządzi kuchnia polska. Kurczak faszerowany wątróbką, delikatny, maślany z pięknie przypieczoną skórką. Chyba każdy by się skusił na kawałeczek. Prosty w wykonaniu, idealny dla dużej rodziny. Zobacz więcej
Wątróbka po raz kolejny. Tym razem w odsłonie jesiennej z jabłkami i winem. Smażona w ten sposób to idealne danie na obiad lub kolację. Delikatna, przesiąknięta aromatami wina i kwaskowatych jabłek Zobacz więcej
Składniki: 70 dag gęsia wątróbka, 5 łyżek smalec, - ile potrzeba mąka pszenna, 1 główka czosnek, 1 sztuka cebula, 1 sztuka jabłko, 2 łyżeczki pieprz mielony, 1 łyżeczka jarzynka, - do smaku magi gęsią Zobacz więcej
Przepis na wątróbkę drobiowa ze smażoną cebulką jest tak prosty, że zastanawiałam się, czy powinnam zamieszczać go na blogu. Jednak, jak sobie przypomnę, to sama kiedyś szukałam takiej receptury i też Zobacz więcej
"Tym razem propozycja na wytrawną tartę!:) Delikatny mus z wątróbki i jabłkiem z dodatkiem karmelizowanej czerwonej cebulki - PYCHA!! Do ciasta kruchego dodałam smalec - Smakowita Pajda, dzięki temu Zobacz więcej
Crostini na śniadanie lub ciepłą przekąskę w czasie dnia to zawsze dobry pomysł.Jest to tradycyjne danie włoskie, którego początki sięgają jeszcze średniowiecza - a crostino po włosku znaczy po prostu Zobacz więcej