delikatne gołąbki

{{headerMessage}}
posiłki i zamieniać je w lekkie, pożywne obiady. Tak jak na przykład dzisiejsze gołąbki. Nie robię ich zbyt często z prostej przyczyny, mam to szczęście, że moja babcia robi najlepsze na świecie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co prawda sama produkcja gołąbków to wyczyn Babci Gosi, lecz samo przygotowanie końcowe „pod nóż” to mój patent. Moim zdaniem ważny jest skład farszu w gołąbkach, ale sekret tkwi w samym duszeniu czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W sezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne, zbyt lekkie na obiad, zbyt Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gołąbki to taki domowy klasyk, kojarzący się ze smakiem dzieciństwa i kuchnią mamy. Dziś proponuje wyjątkowo delikatną wersję, gołąbki nadziewane rybą, w delikatnym sosie koperkowym. Przekonacie się, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na kolejne dietetyczne gołąbki. Użyłam do nich zamiast tradycyjnej kapusty to kapusty włoskiej. Jest zdecydowanie delikatniejsza i chyba łatwiejsza w obróbce. Do środka dałam farsz z indyka i Zobacz więcej
fiedziu
fiedziu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prymitywna Kuchnia
Gołąbki z kaszą jaglaną

Gołąbki z kaszą jaglaną 3158

0
{{headerMessage}}
Coś nie bardzo mam wenę ostatnio do długich wpisów. Dlatego dzisiaj znów krótko. Przepis na gołąbki, już chyba 4 wersja tego dania w moich prymitywnych stronach. Dzisiaj z kaszą jaglaną, bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rośliny strączkowe są doskonałym zamiennikiem mięsa. Wpadło mi do głowy , że można by spróbować zastąpić fasolką ziarnistą część mięsa w gołąbkach ( nie ukrywam pierwotny zamysł był spowodowany tym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon na młodą kapustę wciąż trwa. Warto to wykorzystać, bo młoda jest smaczniejsza i delikatniejsza od starej. Nada się m.in. na gołąbki (przepis jeszcze w tym miesiącu) i do uduszenia z koperkiem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy na dania z młodą kapustą Młoda kapusta bardzo często gości na naszym stole. To ulubiony dodatek do drugiego dania. Kapustę przyrządzam w różnych wersjach: gotowaną, duszoną, zasmażaną, z Zobacz więcej
Olcia
Olcia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
w mojej pachnącej kuchni
Gołąbki z mortadelą

Gołąbki z mortadelą 178

0
{{headerMessage}}
Bardzo delikatne i smaczne gołąbki. Przy tym tanie i szybkie Składniki główka kapusty (miałam młodą) 1,5 szklanki ryżu 600 gram mortadeli 1 cebula sól,pierz ząbek czosnku ziele angielskie,liść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne gołąbki bez ryżu - delikatne...smaczne i jakże aromatyczne... ' Składniki: 9 dużych liści młodej kapusty 500g filetów z podudzi kurczaka 200g pieczarek 170g cebuli 1 łyżeczka cukru oliwa 300g Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
GOŁĄBECZKI. Dietetyczne!

GOŁĄBECZKI. Dietetyczne! 589

2
{{headerMessage}}
Kochamy gołąbki! Wszyscy a Kinia chyba najbardziej :) A jeszcze jak zrobi babcia H. - marzenie.. Dziś zrobiłam właśnie gołąbki, ale bez ryżu, mięsa wieprzowego tylko z piersi indyka i otrębami Zobacz więcej
Mena
Mena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wege Mena
Szybkie i lekkie gołąbki

Szybkie i lekkie gołąbki 129

0
{{headerMessage}}
Dziś proponuję delikatne i lekkie gołąbki z kaszą kuskus, kukurydzą i papryką. Składniki: - 1 szt. kapusty włoskiej - 2 szkl. kaszy kuskus - 2 szt. papryki czerwonej - 2 szt. cebuli - 1 pusz. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
żaroodpornego. Na sosie pomidorowym układamy usmażone wcześniej kotlety. Całość zapiekamy w piekarniku około 20 minut, temperatura 200C. Kotlety są bardzo smaczne, delikatne, smakiem przypominają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
obgotowaniu wyciąć głąb, rozdzielić liście i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i wystudzony dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę,przesmażyć na maśle i dodać do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kasza Gryczana, zczym ją podawać? Niżej znajdziecie przepisy nasprawdzone ipyszne dania mięsne, gulasze, klopsiki ikotlety, które najlepiej pasują dokaszy gryczanej. Pyszne Pulpeciki wSosie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za nami długi weekend spędzony u rodziny. Mięsożernej. Wróciliśmy najedzeni, a nawet przejedzeni. Pierwszego dnia zajadaliśmy się gołąbkami z młodej kapusty nadziewanych ryżem z pieczarkami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na zachcianki na diecie nie ma innej rady jak zakasać rękawy i wsiąść się za gotowanie. Oto jedna z takich zachcianek,pyszne i delikatne gołąbki z kapusty pekińskiej. Składniki na około 12 sztuk Duża Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej