delikatne gołąbki

posiłki i zamieniać je w lekkie, pożywne obiady. Tak jak na przykład dzisiejsze gołąbki. Nie robię ich zbyt często z prostej przyczyny, mam to szczęście, że moja babcia robi najlepsze na świecie. Zobacz więcej
Co prawda sama produkcja gołąbków to wyczyn Babci Gosi, lecz samo przygotowanie końcowe „pod nóż” to mój patent. Moim zdaniem ważny jest skład farszu w gołąbkach, ale sekret tkwi w samym duszeniu czy Zobacz więcej
W sezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne, zbyt lekkie na obiad, zbyt Zobacz więcej
Gołąbki to taki domowy klasyk, kojarzący się ze smakiem dzieciństwa i kuchnią mamy. Dziś proponuje wyjątkowo delikatną wersję, gołąbki nadziewane rybą, w delikatnym sosie koperkowym. Przekonacie się, Zobacz więcej
Czas na kolejne dietetyczne gołąbki. Użyłam do nich zamiast tradycyjnej kapusty to kapusty włoskiej. Jest zdecydowanie delikatniejsza i chyba łatwiejsza w obróbce. Do środka dałam farsz z indyka i Zobacz więcej
Coś nie bardzo mam wenę ostatnio do długich wpisów. Dlatego dzisiaj znów krótko. Przepis na gołąbki, już chyba 4 wersja tego dania w moich prymitywnych stronach. Dzisiaj z kaszą jaglaną, bardzo Zobacz więcej
Rośliny strączkowe są doskonałym zamiennikiem mięsa. Wpadło mi do głowy , że można by spróbować zastąpić fasolką ziarnistą część mięsa w gołąbkach ( nie ukrywam pierwotny zamysł był spowodowany tym Zobacz więcej
Sezon na młodą kapustę wciąż trwa. Warto to wykorzystać, bo młoda jest smaczniejsza i delikatniejsza od starej. Nada się m.in. na gołąbki (przepis jeszcze w tym miesiącu) i do uduszenia z koperkiem. Zobacz więcej
często kupuję też młodą kapustę włoską, którą stosuję do zup jarzynowych. Gotuję ją też w kawałkach w osolonej wodzie i podaję solo z tartą bułką zasmażoną na maśle. z młodej kapusty można tez Zobacz więcej
Bardzo delikatne i smaczne gołąbki. Przy tym tanie i szybkie Składniki główka kapusty (miałam młodą) 1,5 szklanki ryżu 600 gram mortadeli 1 cebula sól,pierz ząbek czosnku ziele angielskie,liść Zobacz więcej
Kolejne gołąbki bez ryżu - delikatne...smaczne i jakże aromatyczne... ' Składniki: 9 dużych liści młodej kapusty 500g filetów z podudzi kurczaka 200g pieczarek 170g cebuli 1 łyżeczka cukru oliwa 300g Zobacz więcej
Kochamy gołąbki! Wszyscy a Kinia chyba najbardziej :) A jeszcze jak zrobi babcia H. - marzenie.. Dziś zrobiłam właśnie gołąbki, ale bez ryżu, mięsa wieprzowego tylko z piersi indyka i otrębami Zobacz więcej
Mena
Mena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wege Mena
Szybkie i lekkie gołąbki

Szybkie i lekkie gołąbki 123

0
Dziś proponuję delikatne i lekkie gołąbki z kaszą kuskus, kukurydzą i papryką. Składniki: - 1 szt. kapusty włoskiej - 2 szkl. kaszy kuskus - 2 szt. papryki czerwonej - 2 szt. cebuli - 1 pusz. Zobacz więcej
żaroodpornego. Na sosie pomidorowym układamy usmażone wcześniej kotlety. Całość zapiekamy w piekarniku około 20 minut, temperatura 200C. Kotlety są bardzo smaczne, delikatne, smakiem przypominają Zobacz więcej
obgotowaniu wyciąć głąb, rozdzielić liście i wyciąć grube nerwy. Ryż ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i wystudzony dodać do mięsa. Cebulę pokroić w drobną kostkę,przesmażyć na maśle i dodać do Zobacz więcej
tymianek i lubczyk, były też szczypiorek, cebula i koper. Rewelacja, koniecznie muszę powtórzyć. A trzeciego dnia pierogi nadziewane brązową soczewicą z cebulą i majerankiem z barszczem czerwonym z Zobacz więcej
Na zachcianki na diecie nie ma innej rady jak zakasać rękawy i wsiąść się za gotowanie. Oto jedna z takich zachcianek,pyszne i delikatne gołąbki z kapusty pekińskiej. Składniki na około 12 sztuk Duża Zobacz więcej
Już od wieków kapusta gości na naszych stołach pod wieloma różnymi postaciami . Na moim stole niedawno zagościła w postaci gołąbków w kapuście włoskiej . Smacznych , delikatnych i prostych w wykonaniu Zobacz więcej
Pod koniec maja i na początku czerwca można zrobić gołąbki z młodej kapusty. Młoda kapusta jest delikatna i łatwo rozdziela się na liście. Można ją faszerować nadzieniem z cielęciny lub drobiu, albo Zobacz więcej