delikatność na talerzu

Dziś podam Wam przepis na pyszne, puszyste i bardzo delikatne ciasto. Nadaje się na każdą okazji i bez okazji :) Przepis ten dostałam kiedyś od mojej teściowej i polubiłam go, bo ciasto robi się Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Łosoś duszony w śmietanie

Łosoś duszony w śmietanie 415

0
Dzięki śmietanie łosoś nabiera delikatności. Ryba prosta w przyrządzeniu i jaka pyszna. Gorąco polecam. Składniki: 2 kawałki łososia Vegeta Mąka Olej 150 ml śmietany 18% słodkiej 1 spora cebula Zobacz więcej
Superfood na talerzu, czyli wegańskie ciasto bez pieczenia, glutenu i cukru. Po co odpalać piekarnik, jak można uzyskać odpowiednią konsystencję przy pomocy agaru i nasion chia? Dwa składniki, które Zobacz więcej
Wykwintne i bardzo eleganckie. Pieszczą podniebienie swoją delikatnością i kruchością. Szparagi ugotowane na parze przykryte kołderką z jajka sadzonego, gdzie białko jest ścięte a żółtko pięknie Zobacz więcej
Makaron z łososiem w sosie śmietanowym to szybkie, a zarazem eleganckie danie. Delikatność łososia w lekkim sosie śmietanowym to idealne połączenie smaków i ciekawy pomysł na obiad. Składniki: ok. 300 Zobacz więcej
To połączenie smaków chodziło za mną od dawna. Słodka, soczysta gruszka i wyrazisty smak sera z niebieską pleśnią. Słodycz miodu i pazur musztardy, delikatność szpinaku i chrupiące orzechy. Musicie Zobacz więcej
karolkya
karolkya Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szósty smak
Sałatka z łososiem

Sałatka z łososiem 172

0
Po świątecznym obżarstwie sałatka. To prosty sposób na posiłek do pracy. Ta łączy w sobie smaki ostre i słodkie, chrupie i ma maślaną delikatność awokado. Polecam :) Składniki: ulubiona mieszanka Zobacz więcej
Jakie jest Wasze ulubione śniadanie? Czy jest to niedzielne leniwe biesiadowanie - kakao, kawa, sok, wiele różnych rzeczy na talerzu, czy może miska płatków śniadaniowych z zimnym mlekiem lub ciepłą Zobacz więcej
Solajest chudą rybą, bardzo delikatną w smaku o apetycznym białym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską. Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich. Dziś serwuję ją z pikantnym sosem Zobacz więcej
Choć sama nie przepadam za omletami, ten smakował mi wyjątkowo dobrze! Ciepły sos świetnie komponuje się ze szpinakiem, nadaje całości wyrazistego smaku, nie odbierając puszystości i delikatności Zobacz więcej
Jak zmienić tradycyjny kotlet schabowy? Proponuje podać go z dynią. Kotlet schabowy z dynią i Calvadosem to pyszne danie główne, wzbogacone o kremowy sos powstały przez śmietanę i Calvados. Mięso Zobacz więcej
Koniec z egzotycznymi przysmakami, czas wrócić do polskiej rzeczywistości. Dziś na obiad tagliatelle z pieczarkami i kozim twarożkiem. Delikatność i lekką słodycz dania przełamałam sporą ilością Zobacz więcej
Świeżość pomidorków cherry i rukoli oraz ostrość pepperoni łagodzona delikatnością ricotty. Bardzo zmysłowa kompozycja. Składniki dla dwóch osób: 200 g piersi z kurczaka, 250 g makaronu tagliatelle Zobacz więcej
Jakiś czas temu obiecalam, że na blogu pojawią się naleśniki z ciekawymi nadzieniami. Oto jeden z nich. Bardzo delikatne, z nutą cytryny, miodu i kokosa. Delikatności nadaje również ricotta, która z Zobacz więcej
Doskonały starter na każde przyjęcie. Słodycz serka mascarpone i delikatność wędzonego łososia jest w tej potrawie idealnym połączeniem. Koreczki pięknie prezentują się na talerzu przybrane Zobacz więcej
Pomysł na obiad, a może również na wytrawne śniadanie? Wybór pozostawiam Wam. Mnie to danie urzekło świetnym smakiem, pomimo swej prostoty :). To były najlepsze leniwe jakie do tej pory jadłam. Mąka Zobacz więcej
Przepis dawno zapomniany, zaszufladkowany z wieloma innymi, które czekają na swoją kolej, aby o nich przypomnieć. Ciasteczka ryżowo kokosowe. Nie dość, że robi się je łatwo i szybko, to z talerza Zobacz więcej
Surówka bardzo mi smakowała podana zamiast ziemniaków do duszonego kurczaka. Jest dośćostra w smaku, wyrazista, bo przecież i rukola, i rzodkiewka stanowią jej podstawowe składniki, ale też Zobacz więcej
Długo się nie mogłam zdecydować co przyrządzić wczoraj do jedzenia. Otwierałam i zamykałam lodówkę kilka razy, aż wreszcie zobaczyłam opakowanie białego sera. Wtedy już nie miałam więcej wątpliwości. Zobacz więcej
Uwielbiam słodycze, prawie w każdej postaci i każdy pretekst jest dobry by je zjeść! Choć wiem, że bezę się albo kocha albo nienawidzi, ku mojemu zaskoczeniu, Pavlovą pokochali wszyscy, bez wyjątków. Zobacz więcej