deser ajerkoniakowy

Deser Ajerkoniakowy z Sosem Toffi Czekoladowe ciasto nasączone dużą ilością Ajerkoniaku z bitą śmietaną i sosem toffi. Szybki i prosty sposób na pyszny deser. Do przygotowania tych pucharków użyłam Zobacz więcej
Jagody to jedne z najzdrowszych owoców. Warto je jeść, gdyż poprawiają wzrok i obniżają poziom złego cholesterolu. Doskonale nadają się do przygotowania ciast i deserów. Ja wykorzystałam te pyszne Zobacz więcej
niewiele go pozostało na przygotowanie deseru na wynos. I tak w ostatniej chwili powstała ta tarta. Smaczniutka:) Spód ciasta można przygotować dzień wcześniej, wtedy przygotowanie całego deseru to Zobacz więcej
Z ciasta, które umieszczę na blogu za kilka dni, zostały mi znów dwa białka. Więc tak standardowo miał być torcik bezowy. Jednak piekarnik trochę pokrzyżował plany i bezy za mocno się przesuszyły. Zobacz więcej
i odstawiamy do przestygnięcia. W makutrze ucieramy cukier puder z masłem na puch. Do utartego tłuszczu dodajemy zimny budyń i łączymy ze sobą składniki. Do powstałej masy dodajemy stopniowo alkohol Zobacz więcej
i osuszamy na papierowym ręczniku. Krem ajerkoniakowy przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zamiast tego kremu możemy dać ubitą śmietanę lub krem z mascarpone. Na wystudzone ciastka Zobacz więcej
i odstawiamy do przestygnięcia. W makutrze ucieramy cukier puder z masłem na puch. Do utartego tłuszczu dodajemy zimny budyń i łączymy ze sobą składniki. Do powstałej masy dodajemy stopniowo alkohol Zobacz więcej
budyń i łączymy ze sobą składniki. Do powstałej masy dodajemy stopniowo alkohol i ucieramy go z kremem. Powstały krem odstawiamy na 30 minut do lodówki. Kolorowa masa śmietanowa: 1 opakowanie Zobacz więcej
Minibezy z tego przepisu są chrupiące z zewnątrz oraz piankowe i leciutko ciągnące w środku. Wypełniłyśmy je kremem z dodatkiem gęstego ajerkoniaku i udekorowałyśmy malinami. Polane miodem z limonką Zobacz więcej
z grzybka tybetańskiego. Składniki na 12 szt. : - 300g mąki tortowej - szklanki cukru - 2 jajka - 6 łyżek oleju (dałam kokosowy) - 250ml kefiru z grzybka tybetańskiego - 2 łyżeczki proszku do Zobacz więcej
Obiecałam, więc jest. Jeden z lepszych serników, jakie kiedykolwiek udało mi się stworzyć. Kremowa i wilgotna masa serowa z białą czekoladą, wyjątkowy – bo otrębowy – spód, puszysty, rozpływający się Zobacz więcej
Pieprz syczuański - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu! Cześć, Zobacz więcej
Koreczki z winogron i gorgonzoli - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim Zobacz więcej
Roladki z cukinii - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu! Cześć, Zobacz więcej
Przystawka z ogórka i kawioru - Przekąski na Imprezę START O MNIE PRZEPISY CIEKAWOSTKI PRZELICZNIK KULINARNY POJĘCIA KUCHENNE KONTAKT Szukaj: Menu Wyszukaj na stronie Szukaj: Witam Was na moim blogu! Zobacz więcej
tekstura, polecam, jeśli ktoś jeszcze nie jadł) i specjalności zakładu - pieczeni baraniej (podanej w ciężkim, tymiankowym sosie, cudownie rozpływającej się w ustach). Z dodatków jedliśmy pieczone Zobacz więcej