deser z miechunki

Lekki jogurtowy deser na upalne dni. Szybki do zrobienia szczególnie jeśli użyjecie szybko tężejącej galaretki. Zdrowy i smaczny jednocześnie :) Składniki: opakowanie miechunki 1 galaretka Zobacz więcej
Skład: galaretka o smaku brzoskwiniowym 250g jogurtu naturalnego 9 biszkoptów lady fingers opakowanie miechunek (Physalis) garść pistacji (obranych) Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczamy w 300ml Zobacz więcej
Dziś na deser sałatka, użyłam takich owoców, jakie akurat miałam w kuchni, połączyłam je z czerwoną quinoą i świeżymi listkami tymianku i wyszło bardzo aromatycznie i orzeźwiająco :) Poza tym taka Zobacz więcej
natalis
natalis Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zdrowi na co dzień
PHYSALIS

PHYSALIS 129

1
PHYSALIS- peruwiańska śliwka. W Polsce znana pod nazwą Miechunka. Najczęściej w grudniu można ją kupić w sklepach. Jest moim ulubionym owocem, jest jak mały pomidorek koktajlowy, ale w smaku jest Zobacz więcej
Twarożek na śniadanie, bądź deser wcale nie musi być nudny ;) Dziś serwuję Wam wersję na słodko, z intensywnie pachnącą lawendą, dodatkiem wanilii, a to wszystko oblane orzechowo-miodowo-morelowym Zobacz więcej
Kolejny deser, którym uraczyłam ostatnio rodzinkę to coś w rodzaju kremu sułtańskiego. Zamiast rodzynków dodałam do deseru physalis czyli miechunkę :) zwaną też czyli rodzynką brazylijską oraz Zobacz więcej
Wyobraź sobie delikatny świąteczny deser. Co widzisz? Ja lekki jak chmurka mus czekoladowy ze skórką pomarańczową. Czekolada i pomarańcze od zawsze kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem, dlatego ta Zobacz więcej
Uwielbiam wszystko co cytrynowe. Jakoś tak mam, że im deser kwaśniejszy tym lepszy. Mój mąż za to, odwrotnie - im słodsze i bardziej czekoladowe tym lepiej. Postanowiłam, że połączę te dwie Zobacz więcej
Kilka razy kupowałam już miechunkę. Jej słodko-kwaśne owoce są zazwyczaj używane tylko do dekoracji, ale zapewniam Was, że smakują bardzo dobrze. Można je dodać do surówek i sałatek, deserów albo jako Zobacz więcej
Budyń 4 łyżki kaszy jaglanej (firmy OWOCOWY RAJ)* 1 dojrzała brzoskwinia pół mango 3 łyżki mleka migdałowego Dodatki kilka suszonych owoców miechunki (firmy OWOCOWY RAJ)* 1 łyżeczka płatków Zobacz więcej
Uwielbiam desery, które robi się w dwie minuty. Jeszcze bardziej lubię, kiedy te dwuminutowe desery są tanie, odżywcze no i obowiązkowo smaczne. Dzisiejszy deser jest też świetnym pomysłem na drugie Zobacz więcej
Sernik ten robi się dość szybko tylko czas tężenia jest ok. 3 godzin. Sernik jest pulchny, aromatyczny i znakomicie nadaje się na deser do kawki czy herbaty. Zapraszam serdecznie. Składniki: ( Zobacz więcej
Miechunka to bardzo intrygująca i ciekawa roślina. Nie wszystkie jej gatunki są jadalne, wiele uprawia się jedynie dla ozdoby. Polska nazwa miechunka, kojarząca się z miechem (i pewnie od tegoż miecha Zobacz więcej
Bunet jest tradycyjnym deserem kuchni piemonckiej. Jeśli chodzi o konsystencję, przypomina budyń, ale w kwestii smaku, podobieństwo jest między nimi takie, jak miedzy wyrobem czekoladopodobnym, a Zobacz więcej
Pyszne..małe czekoladki..z dodatkiem złotych jagód Inków.Jagody te to coś jak rodzynki [ w sumie są to rodzynki egzotyczne]..ale są inne w smaku..są słodko-kwaśne z cytrynowym posmakiem..Można je jeść Zobacz więcej
Doskonały deser na lato. Lekki i orzeźwiający. Głównymi składnikami sątruskawki i galaretki. Mus truskawkowy można dosłodzić miodem lub cukrem. Dodałam do niego także miechunkę czyli physalis . Dla Zobacz więcej
– w postaci zimnego deseru. PRZEPIS: Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Dynię dokładnie umyj, przekrój ją na pół i łyżką wydrąż gniazdo nasienne. W misce wymieszaj pokrojone śliwki i Zobacz więcej
Najlepsze ciasto czekoladowe! Ostatnio w mojej kuchni króluje czekolada! Chyba odbijam sobie pierwszy miesiąc karmienia Młodej, podczas którego nie jadłam czekolady i kakao. Na szczęście mały Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Physalis

Physalis 290

0
Physalis | przepis, jak zrobić Anka Gotuje Przepisy na zdrowe i smaczne dania Physalis Posted on 27 lutego 2014 by Anka Leave a comment Physalis – inaczej miechunka lub peruwiańska śliwka. Wygląda Zobacz więcej
). W mojej kuchni nic nie może się zmarnować. Przecedzone bakalie zamykam w słoiczku. Szczelnie zamknięte możemy przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Stanowić będą cudowny dodatek do grzańców, Zobacz więcej