devolaj

Trochę inna wersja od tych tradycyjnych, ale mam dość dużo zamrożonego czosnku niedźwiedziego i muszę go jakoś zużyć. Czosnek niedźwiedzi jest bliskim krewnym zwykłego czosnku, ma wszystkie jego Zobacz więcej
i nadziewać plastrem boczku i posiekanymi drobno korniszonami.zlepić brzegi i uformować prostokątnego kotleta (jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej.Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu Zobacz więcej
serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy lekko i gotowe.Obtaczamy w bułce tartej,potem w jajku i Zobacz więcej
cebulkę i dodajemy ją do reszty. Całość mieszamy z dodatkiem około dwóch łyżek ketchupu. Gotowe! Odważne połączenie, lecz gwarantuję doskonały smak! Oto efekt mojej pracy: Pozdrawiam! Powiązane Zobacz więcej