devolaj

Trochę inna wersja od tych tradycyjnych, ale mam dość dużo zamrożonego czosnku niedźwiedziego i muszę go jakoś zużyć. Czosnek niedźwiedzi jest bliskim krewnym zwykłego czosnku, ma wszystkie jego Zobacz więcej
i nadziewać plastrem boczku i posiekanymi drobno korniszonami.zlepić brzegi i uformować prostokątnego kotleta (jak devolaj).Na patelni rozgrzać olej.Kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu Zobacz więcej
serek topiony,mieszamy,studzimy. Farszem nadziewamy porcję mięsa mielonego i formujemy,rolujemy w rękach podłużny kotlet devolaj,spłaszczamy lekko i gotowe.Obtaczamy w bułce tartej,potem w jajku i Zobacz więcej
Wam jeden z nich:) Można rzec, że jeden z moich ulubionych. Kotlet de volaille: Składniki na 4 „roladki”: 2 podwójne piersi z kurczaka 4 plasterki szynki (rodzaj według uznania) 4 plastry żółtego Zobacz więcej