dewolaj z porem

Schab pieczony faszerowany suszonymi owocami Schab pieczony faszerowany śliwkami Schab po staropolsku ze śliwkami Schab pieczony Szynka pieczona Klops Polędwiczka wieprzowa faszerowana Zobacz więcej
śledziowa na każdą okazje Rolmopsy Śledź w oleju Wigilijna kapusta z pieczarkami Ryba po japońsku Ryba w słodko-kwaśnym orientalnym smaku Sałatka pieczarkowa Delikatna sałatka śledziowa z Zobacz więcej
mager
mager Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieczenie chleba i inne potrawy
Dewolaj

Dewolaj 5297

0
Dzisiaj dewolaj, czyli właściwie de volaille, żeby tak trzymać się właściwej nomenklatury. Ostatnio Monika, koleżanka z pracy coś tam o dewolaju wspominała i tak mnie jakoś natknęła. A nie jadłem tego Zobacz więcej
Klasyczny kotlet de volaille (dewolaj) to oczywiście białe mięso z piersi kurczaka w pysznej chrupiącej panierce przypominające kształtem roladkę alb wrzeciono. Sekretem prawidłowo wysmażonego kotleta Zobacz więcej
Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem - Makarony - W Mojej Kuchni-ak - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W Mojej Kuchni-ak Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem Zobacz więcej
. Pod świątecznym obrusem umieszczamy sianko, a pod talerzem resztki opłatka wigilijnego. Oczywiście świąteczne jedzenie to nie tylko wigilia, po po niej następują dwa kolejne dni świętowania, gdy w Zobacz więcej
Szarlotka to taaaakie nudne ciasto, wespół z sernikiem straszy w większości kart restauracyjnych. Nie lubię i w zasadzie nie darzę szacunkiem miejsc, które oferują wyłącznie te dwie słodkości, Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Dania na Wielkanoc

Dania na Wielkanoc 352

1
keks angielski Ciasto marchewkowe z bakaliami i czekoladą Makowiec japoński na kruchym spodzie 2. Zupy wielkanocne Barszcz biały na zakwasie Żurek wielkanocny na wędzonych żeberkach Żurek tradycyjny Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Wyniki Konkursu

Wyniki Konkursu 79

0
(4) Rolada(4) Zupy(63) Grzyby(6) Przetwory(69) Przystawka(43) Ryby(26) Sałatki(94) Sosy(26) Surówka(38) Śledzie(12) Z fasoli(5) Danie bezmięsne(103) Kotlety(11) Kurczak(38) Mięsa na obiad(87) Zobacz więcej
Pulpety to odmiana kotletów, ale tych nie smażymy, ale gotujemy. Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowego , może być mieszane... Błyskawiczna sałatka z tuńczyka Sałatka jest szybka do wykonania Zobacz więcej
deser deser lodowy Dewolaje drożdże Faszerowane ziemniaki feta Fit & Easy flaczki gofry Granex test grill grochowa grzyby herbata Home cooking 22 październik 2011 ROK Jabłecznik jaja jajka jajka Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Konkurs makaronowy

Konkurs makaronowy 392

0
czubrydza zielona danie deser deser lodowy Dewolaje drożdże Faszerowane ziemniaki feta Fit & Easy flaczki gofry Granex test grill grochowa grzyby herbata Home cooking 22 październik 2011 ROK Zobacz więcej
sernik z jogurtów bałkańskich mój sernik na zimno szybka szarlotka z posypką z migdałami szarlotka na kruchym cieście- wersja super prosta szarlotka wg Bożenki ciasto krówka ciasteczka cynamonowe Zobacz więcej
smażymy, ale gotujemy. Składniki : 500 g mielonego mięsa wieprzowego , może być mieszane... Błyskawiczna sałatka z tuńczyka Sałatka jest szybka do wykonania , najdłużej gotują się jedynie jajka , ale Zobacz więcej
Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Wyniki Konkursu

Wyniki Konkursu 72

0
nie dłużej jak 5 min. :) Składniki : 1 puszka t... Ogórki konserwowe - przepis już na zimę Nie jest to jeszcze pora na przerabianie ogórków , ale przepis umieszczam już teraz. Można się z nim Zobacz więcej
(10) pierogi(8) Pizza(4) Placki ziemniaczane(4) Rolada(4) Zupy(62) Grzyby(6) Przetwory(68) Przystawka(42) Ryby(25) Sałatki(92) Sosy(26) Surówka(37) Śledzie(11) Z fasoli(5) Danie bezmięsne(99) Kotlety Zobacz więcej
truskawkowym Zupa pokrzywowa na anemię Pokrzywa dla zdrowia i urody - Przepisy Jak prawidłowo rozbijać mięso? Szpinak- aby zachował kolor Jajecznica ze szpinakiem Pierwsza zupka niemowlaczka Jak Zobacz więcej
kuchni był wówczas świeżo przybyły z brytyjskiej emigracji Radosław Kuczyński, adept kulinarnej szkoły restauracji The Artichoke, jednej z najlepszych w Wielkiej Brytanii, który objął restaurację po Zobacz więcej
. Niestety ogromna część nadwiślańskiej społeczności restauracje zna głównie ze styp i komunii, podczas których niezmącone najdrobniejszym komentarzem obżeranie się odsmażanymi dewolajami i Zobacz więcej
- nie pomyślałem wcześniej, że takie coś będzie pasować do wina! Jako że, Centrum Wina wywodzi się z firmy Ambra S.A., to w trakcie wydarzenia można było także spróbować Cydru Lubelskiego. Jednak Zobacz więcej