Przepis na diana henry

Powiązane przepisy:

W gotowaniu cenię sobie prostotę. Czasami tylko kilka głównych składników wystarczy, żeby przyrządzić coś pysznego. Takie też jest danie, które dziś prezentuję. Wyrazisty smak gorgonzoli doskonale Zobacz więcej
smakołyki alergika
smakołyki alergika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakołyki alergika
Henry szuka domu!

Henry szuka domu! 71

Henry szuka domu! Prawie nigdy nie umieszczam u siebie recenzji, ale Henry'emu nie mogłam odmówić. Po prostu zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Uroczy! Ja wiem, że uroda to nie wszystko, Zobacz więcej
affogato
affogato Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
w nastroju na...
Sorbet czekoladowo-rozmarynowy

Sorbet czekoladowo-rozmarynowy 270

Kto by przypuszczał, że posłodzona, zmrożona woda z dodatkiem kakao może smakować tak czekoladowo? Przyznaję - nie ja, jednak postanowiłam dać temu przepisowi szansę ze względu na intrygujący dodatek Zobacz więcej
Czekam z utęsknieniem na szparagi i rabarbar i... kupuję marchewkę. Mój organizm po zimie spragniony jest witamin i sam mi podpowiada czego mi potrzeba. Teraz potrzeba mi marchewki. Lubię połączenie Zobacz więcej
kupcookbook
kupcookbook Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kupcookbook.blogspot.com
KUP! COOKBOOK

KUP! COOKBOOK 52

Tak, kup sobie te książki! Są rewelacyjne. Wszystkie. I o wszystkich Wam opowiem. 1.A KITCHEN IN FRANCE, A Year of Cooking in My Farmhouse, Mimi Thorisson 2. Moja kuchnia w Paryżu, David Lebovitz 3.Le Zobacz więcej
olimpia34
olimpia34 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pomysłowe Pieczenie
Dżem z melona:-)

Dżem z melona:-) 867

z dodatkiem limonki i imbiru Zdecydowanie tegoroczne lato w moim domu przebiega pod znakiem przetworów. Zrobiłam przepyszną galaretkę jabłkową z dodatkiem mięty i lawendy, galaretkę z czarnej i Zobacz więcej
Dziś chciała bym Wam opowiedzieć o wrześniowym pokazie cyklu "Kino od kuchni" I choć nie udało mi się na nie dotrzeć, choć dosłownie godzinę przed wyjściem powaliła mnie angina, a osoba, która miała Zobacz więcej
O tym jak bardzo uwielbiam warsztaty pisałam już nie raz. Możliwość poznania nowych przepisów i nowych kulinarnych trików podnieca mnie tak, że gdy tylko w skrzynce pojawia się zaproszenie na kolejną Zobacz więcej
W Lublinie jest tak, że nawet jak coś się dzieje to wiedzą o tym głównie organizatorzy. Nie wiem czy to z racji tego, że boją się tłumów czy zwyczajnie im się nie chce promować tych wydarzeń. Zobacz więcej
majaskorupska
majaskorupska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maja Skorupska
BURAK, FENKUŁ I RZODKIEWKA

BURAK, FENKUŁ I RZODKIEWKA 544

Burak to warzywo doskonale, a jednak chyba nie do końca wykorzystane. Na warsztatach u Krzysztofa Rabka marynowaliśmy surowego łososia pod kołderką z surowych, startych buraków, soli i posiekanego Zobacz więcej
Co roku na naszym wigilijnym stole mamy obowiazkowo pięć rodzajów śledzi: marynowane wsherry(lubporto), w pierniku, wileńskie mojej teściowej i skandynawskie Inlagd sill. I piąte, które zawsze są co Zobacz więcej
Pinos
Pinos Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Piniowe orzeszki
Dynia faszerowana po polsku

Dynia faszerowana po polsku 353

Inspiracją dla tego dania było przepiękne zdjęcie w książce "Food from Plenty"* i sobotni targ w Falenicy, na którym nareszcie udało mi się znaleźć coś więcej niż dynię hodowaną "na rozmiar". I śliwki Zobacz więcej
Dzień dobry, Ostatnio dużo eksperymentowaliśmy ze śliwkami: robiłam śliwkowy ocet winny oraz śliwkową fermentowaną musztardę. Dzisiaj czas na coś bardziej „normalnego”, co nie wymaga rozwoju kultur Zobacz więcej
Dzisiaj szybki wpis na szybkie danie. Kilka składników i możemy zajadaćsiętajskimi smakami. Zdjęcia też robiłam na bardzo szybko, bo w błyskawicznym tempie miseczki z Chiang Mai stawały się puste. Zobacz więcej
Sama widzę, że nastał u mnie sezon klopsikowy. Były szwedzkie, są tureckie. Korzenne, pełne aromatów, w winnym wiśniowym sosie. Nietypowe, inne, rozgrzewające. Dobre na jesienne dni. Tureckie klopsiki Zobacz więcej
Pepparkakor – te obco brzmiące słowo, kryje w sobie chrupkie korzenne ciasteczka tradycyjnie wypiekane w Szwecji. W internecie króluje wersja z melasą, ale wiem dobrze, że nie macie jej akurat pod Zobacz więcej
Bola
Bola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia nie (tylko) Boli
makrela z rabarbarem

makrela z rabarbarem 52

Na smażoną makrelę miałam ochotę od jakiegoś czasu i jakoś nie zbierało się. W końcu udało mi się zrealizować pomysł, gdy zostałam sama w domu. No może sama w domu to za dużo powiedziane, bo okazało Zobacz więcej
Język baklawy. Wspomnienia autorstwa Diany Abu-Jaber to czwarta pozycja z serii Dolce Vita Wydawnictwa Czarne. Kolejna, nasycona jakże doskonałym smakiem! Pieczołowicie nakreślony portret Zobacz więcej
Sized at 10 by 3 by 15 inches (12-1/2 inches in length excluding the two handles), this large baking dish is perfect for lasagna, enchiladas, and other favorites casseroles. Color saturates the Zobacz więcej
Wydawnictwo: Mira Data wydania: 2012Format : KsiążkaIlość stron: 352Półka: posiadamDo kupienia: Gandalf, Merlin, Matras Diana Palmer, a właściwie Susan Spaeth Kyle napisała pierwszą powieść w 1979 Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: