Przepis na dieta 700 kcal

Wakacje w pełni a ja wciąż nie jestem zadowolona ze swojego wyglądu. Pierwszym poważniejszym zakupem jaki zrobiliśmy w drodze do wymarzonej sylwetki, był zakup rowerów - tyłki nas bolą (za Zobacz więcej
Wzięłam sobie do serca wszystkie komentarze w wiadomościach prywatnych, na blogu oraz na facebooku i w dniu dzisiejszym stworzyłam bardziej logiczny jadłospis. ;) Po pierwszym dniu czuję się bardzo Zobacz więcej
'Warzywo to zostało przywiezione do Europy z dawniej Persji w czasach średniowiecznych. Odtąd nie ma w sobie równych jeśli chodzi o ilość zawartych w nim składników. Na 100 gram szpinaku przypada aż Zobacz więcej
'Sałata zawiera luteinę i zeaksantynę, silne przeciwutleniacze, które chronią przed wyrodnieniem plamki żółtej. Właściwości sałaty pozwalają wzmocnić system nerwowy, poprawiają trawienie i odkwaszają. Zobacz więcej
'W liściach szałwii występuje olejek lotny, zawierający (tujon, pinen, cyneol, kamforę), garbniki, trójterpeny, gorycz pikrosalwina, witamina B1, kwas nikotynowy. Przetwory działają antyseptycznie, Zobacz więcej
'W ostatnich latach brokuły zostały okrzyknięte jednym z najbardziej pożywnych i zdrowych warzyw. Z każdym kęsem dostarczasz swojemu organizmowi bardzo dużo właściwości odżywczych. Możesz je ugotować, Zobacz więcej
'Owoce jagód zawierają w sobie sporą ilość garbników, dlatego świetnie radzą sobie z biegunką. Poza nimi zawierają takie cenne składniki jak: procyjanidy, antycyjany, kwasy owocowe, cukry, pektyny, Zobacz więcej
'Kiełki i ich korzystny wpływ na organizm znany jest od wieków. Z ich dobrodziejstw korzystali już 5 tysięcy lat temu Chińczycy uznając je za cudowne lekarstwo. Z tego też względu kiełki stały się Zobacz więcej
Dziękuję wszystkim za opinię, szczególnie te, które otwierają mi oczy na odrobinę racjonalniejsze żywienie, jednak jest jeden problem, o którym nie chciałam mówić, ale w końcu do odważnych świat Zobacz więcej
'Kapusta bogata jest w minerały: fosfor, siarka, mangan, miedź, potas, wapń, żelazo, sód; jak również w witamin: A, C, E i z grupy B. Tylko kapusta ma zdolności do regulowana ciepłoty ciała, kiedy Zobacz więcej
'Wedle badań kawa pita w umiarkowanych ilościach posiada pozytywne, niekiedy nawet lecznicze, właściwości. Oto niektóre z nich: - polepsza pamięć krótkotrwałą i chwilowo podwyższa poziom IQ, - obniża Zobacz więcej
'Oliwki są bogatym źródłem błonnika, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy. Charakteryzują się wysoką wartością odżywczą, szczególnie ze względu na zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych i Zobacz więcej
'Cukinia stanowi cenne źródło witamin i minerałów. Jest bogata w witaminy B1, B2, C i PP. Jest cennym źródłem karotenu, czyli prowitaminy dla witaminy A. To jeszcze nie koniec. Cukinia jest również Zobacz więcej
'Mięso drobiowe jest soczyste, kruche i miękkie, po obróbce cieplnej ma delikatny smak i przyjemny zapach. Delikatna struktura tkanek jest równomiernie przesycona tkanką tłuszczową, zawiera mniej Zobacz więcej
'Chili jest bogatym źródłem witaminy C, jednak podczas obróbki termicznej następuje ogromna utrata tej witaminy, dlatego lepiej jest spożywać paprykę na surowo. Ma najwięcej kwasu askorbinowego Zobacz więcej
Wczoraj wieczorem dopadł mnie lekki kryzys, ale zdarzał mi się już wcześniej - syndrom przeklętego trzeciego dnia. ;p Opiłam się wodą i herbatą bez cukru i ze spokojem przetrwałam do wieczora. Dzisiaj Zobacz więcej
'Mleko sojowe jest produktem bezlaktozowym, obfitującym w białko oraz witaminy z grupy B. Nie zawiera także cholesterolu. W porównaniu do mleka krowiego zawiera jednak mniej wapnia (zwykłe mleko to Zobacz więcej
'Wapń, magnez i potas zawarte w zielonych listach pietruszki doskonale wpływają na układ krążenia. Żelazo zawarte w liściach pietruszki pozwala skutecznie zwalczać anemię. Zjedzona na surowo nać Zobacz więcej
'Mało kto z nas wie, że buraki są bardzo zdrowe i zawierają mnóstwo witamin. To znane i powszechne warzywo jest skarbnicą witamin i minerałów. Buraki zawierają potas, wapń, żelazo, magnez, mangan, Zobacz więcej
'Maliny to źródło witamin: C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika oraz związków mineralnych. Są uważane za jedno z najlepszych źródeł błonnika wśród owoców i dzięki temu mają naturalne właściwości Zobacz więcej